Divendres 18 de gener de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Campanya de Mans Unides 2018: Comparteix el que importa

Durant els darrers tres anys, guiats pel nostre esperit fundacional, hem aprofundit en el drama de la fam al món i en la urgència de la nostra implicació per combatre-la. Vam acabar l’any passat amb una molt mala notícia. Segons dades de la FAO, el nombre de persones famolenques havia augmentat el 2016 fins als 815 milions; gairebé 40 milions més que les estimacions revisades per al 2015. Les raons argumentades van ser els impactes del canvi climàtic i dels conflictes violents sobre la vida dels més empobrits. Sigui com sigui, la vulneració del dret humà a l’alimentació és un escàndol insuportable contra el qual hem de lluitar.

Enguany el 2018 volem COMPARTIR propostes alternatives i experiències concretes de canvi que ens fan creure en la possibilitat real d’un món sense fam. Compartir béns i compartir experiències són dues cares d’una mateixa moneda, la de la construcció d’un món on ningú es quedi enrere i on la família humana pugui superar la vulnerabilitat i viure en condicions dignes.

Com ho farem?
a. Compartint iniciatives d'accés als aliments per al Consum humà, i no per al benefici econòmic
I. Alternatives de producció
II. Alternatives de consum
III. Iniciatives de denúncia de l'especulació i propostes
b. Compartint sistemes de producció mediambientalment sostenibles
I. Educació en la sostenibilitat i producció sostenible
II. Denúncia de les causes estructurals de la producció agrícola insostenible
c. Compartint propostes contra la pèrdua i el desaprofitament d'aliments.
I. Experiències sobre pèrdua i desaprofitament d'aliments
II. Denúncies de la realitat i impactes de la pèrdua i desaprofitament d'aliments

Resum del Document Base de la Campanya de Mans Unides 2018
Lluitar contra la fam és la nostra missió perquè la fam no és una fatalitat o un destí irreparable per a moltes persones. La fam és el resultat de la injustícia: els béns i les oportunitats que haurien de ser suficients per a tots, han estat acaparats per uns quants. Mentrestant, milions de persones no tenen allò necessari per viure dignament. Això és el que el papa Joan Pau II va denominar “paradoxa de l'abundància”.
Tanquem aquest trienni amb el lema «Comparteix el que importa», que implica prendre consciència i acceptar la pròpia responsabilitat, però també denunciar, educar i sensibilitzar en la necessitat d’assumir canvis en els estils de vida si volem que el món canviï. Com va dir el papa Francesc en el seu discurs a la FAO en l’últim Dia Mundial de l’Alimentació: «Estem cridats a proposar un canvi en els estils de vida, en l’ús dels recursos, en els criteris de producció, fins i tot en el consum, que, pel que fa als aliments, presenta un augment de les pèrdues i el desaprofitament. No podem conformar-nos a dir: “Un altre ho farà”».


c/ St. Joan Bta de la Salle, 19 2n. 2ª
17002 GIRONA
Tfn. 972200525-
Fax 972486694

www.mansunides.org
girona@mansunides.org© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits