Dissabte 21 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Campanya 2019: Creiem en la Igualtat i en la dignitat de les persones

"60 anys de treball per la dignitat de les persones"

La "Campanya Triennal de Mans Unides 2019-2021" s'inicia enguany amb el lema "Promovent els drets amb fets", any que coincideix també amb el 60 aniversari de Mans Unides, circumstància que volem aprofitar per tenir present tota la nostra trajectòria lligada a la lluita pels drets humans.
A Mans Unides, durant aquests 60 anys, hem treballat sense descans per millorar les condicions de vida de milions d'éssers humans a Amèrica Llatina, Àfrica, i Àsia. El context dels països en què treballem està marcat per elevades taxes de pobresa i desigualtat. El treball de Mans Unides s'ha centrat especialment en acompanyar i donar suport a projectes de desenvolupament agrícola, sanitari, educatiu, social i de promoció de la dona.
Per això, el camí dels Drets Humans no és nou per a Mans Unides. Des de la seva fundació el 1959 l'ong és conscient de la vinculació entre el treball per al desenvolupament i el treball pels Drets Humans, ja que moltes situacions de fam, pobresa i misèria fan les seves arrels en la privació d'aquests Drets fonamentals.
El dret a l'alimentació, a la salut, a l'educació, a la promoció social, a la participació política, a la igualtat entre homes i dones... són drets que continuen avui en dia, com llavors, sent vulnerats per a milions d'éssers humans que no tenen accés als recursos necessaris per tenir una vida digna.
Sabem que optar per la defensa dels drets humans ens exigeix denunciar les estructures que generen les injustícies, assenyalar les causes de les condicions inhumanes en què viuen les poblacions empobrides i, alhora, promoure, a través de l'educació per al desenvolupament i els projectes de cooperació, el respecte i la justícia que mereixen totes les persones.
Aquest any celebrem el nostre 60 aniversari i ho farem reforçant el nostre interés i el nostre treball en la protecció i la defensa dels drets de totes les persones i, especialment, els d'aquelles més vulnerables i excloses.
Ens fixem cada vegada més en les principals causes de les vulneracions dels drets humans en el món actual:
• Molts drets universals segueixen sense poder ser exigibles per a tothom.
• Falten programes estatals de promoció de Drets Humans.
• Hi ha una crisi real de participació ciutadana en la defensa dels drets humans.
Per això fem una crida a la societat perquè visqui amb una sobrietat que possibiliti el "dret al desenvolupament" de tots, i que permeti una vida digna per a milions de persones que segueixen vivint en condicions infrahumanes.
Dins d'aquesta defensa i treball pels drets humans, posem el focus de la campanya en el treball pels drets i la dignitat de la dona, com un dels grups més vulnerables, sense que això suposi excloure cap dels altres col·lectius amb els que treballem. Amb aquest enfocament volem fer l'ullet cap a la nostra història, iniciada per les Dones d'Acció Catòlica i en què ha s'ha donat prioritat a la feina per i amb les dones, com a principal motor de desenvolupament.


c/ St. Joan Bta de la Salle, 19 2n. 2ª
17002 GIRONA
Tfn. 972200525-
Fax 972486694

www.mansunides.org
girona@mansunides.org© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits