Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
El projecte Som Refugi obre les portes als veïns de Caldes de Malavella


Càritas Diocesana de Girona ha obert a Caldes de Malavella un nou servei per a joves migrants sense referents que es troben en situació de vulnerabilitat. El servei compta amb la col·laboració i el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El nou equipament, ubicat a Cal Manco, una masia cedida per Les Germanes Franceses de Lloret, va entrar en funcionament a principi de febrer amb total normalitat, després d’uns mesos de condicionament de l’immoble i l’organització de l’equip tècnic necessari. El nou servei permet acollir una vintena de joves extutelats per l’administració, que reben suport jurídic per a la regularització de la documentació, formació i acompanyament per aconseguir la seva plena inserció social i laboral.


La iniciativa s’emmarca en el projecte Som Refugi, desenvolupat per Càritas Diocesana de Girona, amb l’objectiu de donar resposta a l’augment de casos de joves immigrants que es troben en situació de vulnerabilitat, perquè no compten amb entorn familiar, recursos mínims per poder accedir a un habitatge en condicions, ni formació ni experiència suficient per inserir-se amb èxit al mercat laboral. La majoria d’aquests joves van arribar des del Magreb i de països subsaharians quan encara eren menors, sovint sortejant situacions de perill i vulnerabilitat, i han estat tutelats per l’Administració fins que han complert la majoria d’edat. El nou espai acull joves que han acceptat voluntàriament ser part del projecte i han pres el compromís amb els itineraris programats per l’entitat, que inclouen formació, orientació laboral i acompanyament per a la inserció al mercat laboral, entre d’altres mesures per a la inclusió.

Càritas Diocesana de Girona ja ha obert durant els últims mesos dos habitatges més destinats a aportar solucions a aquest tipus de situacions: un pis a Girona i un altre a Santa Coloma de Farners, amb 4 joves en cada cas. El nou servei de Caldes de Malavella amplia considerablement l’abast del projecte, perquè és l’únic capaç d’acollir fins a vint joves de forma permanent.

Jornada de portes obertes per a entitats i veïns de Caldes

Aquest dijous, 14 de març, els joves de Cal Manco i el seu equip d'acompanyament, van organitzar una jornada de portes obertes per a les entitats i veïns del municipi, amb la voluntat de donar visibilitat al projecte i crear vincles amb l'entorn social. La jornada va reunir persones de diverses entitats, personalitats i autoritats municipals, i els diversos cossos de policia, entre d'altres. Tots els assistents van poder visitar l'equipament i escoltar els testimonis i les experiències personals dels joves participants del projecte a través de la recreació d'un viatge que explicava les etapes del fet migratori que els ha dut fins a Caldes, des dels seus països d'origen.
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits