Dissabte 21 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Fem Xarxa, perquè ningú caigui en l'exclusió

A Càritas teixim una xarxa!
Una xarxa per donar suport a les persones que es troben en situació de pobresa i exclusió social.
Amb aquesta idea a Càritas Diocesana de Girona iniciem una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la nostra realitat més propera i animar a la col·laboració amb l'entitat.

A Càritas hem detectat una intensificació en la situació de la pobresa, no només hi ha persones que es troben en risc d'exclusió social sinó que la situació de les persones cada cop és més dura. La crisi ha provocat un tsunami i ha generat un estat nou, no podem pensar que quan tot passi tornarem a estar com abans, i per això hem de buscar noves fórmules, que passen per la col·laboració i el treball en xarxa. Cal prendre consciència per actuar en la mesura de les nostres possibilitats. Per això, i des d'aquestes línies, volem remarcar la importància que té el suport de la societat civil. I quan ens referim a la societat civil ho fem en el sentit més ampli i amb l'objectiu d'anar teixint una xarxa capaç de garantir els drets més elementals de les persones: a l'habitatge, a l'alimentació, a l'educació i a la salut...

A Càritas ens diuen sempre que atenem "els últims dels últims", i és que cada vegada la pobresa és més extensa, intensa i crònica. Durant l'any 2012 vam dedicar a l'acció social 5,2 milions d'euros, amb programes socials d'acollida a les persones més vulnerables, de distribució d'aliments, d'habitatge, d'atenció a la gent gran, a la infància, a l'assessorament, a la immigració i a la inserció laboral. Comptem amb més de 1.600 voluntaris i amb més de 50 Càritas territorials que desenvolupen la seva acció lligades al territori.
Per aquest motiu presentem la campanya "FEM XARXA", perquè en temps de crisi s'ha de treballar plegats per teixir una xarxa forta i resistent, que permeti superar les situacions d'exclusió social dels més vulnerables i poder oferir eines per a la seva promoció com a persones.

www.caritasgirona.cat/CA/1712/campanyes.html© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits