Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Campanya Institucional 2014-15

ESTIMA I VIU LA JUSTÍCIA
La nova campanya institucional de Càritas "Estima i viu la justícia" és una invitació a construir una societat compromesa, que té l'arrel en la nostra condició comuna de ser persones d'una sola família humana, tots els membres de la qual, tenen la mateixa dignitat i els mateixos drets.

Amb la pregunta Què fas amb el teu germà? Càritas llança la seva campanya de Nadal 2014, que marca l'inici de la campanya institucional 2014-2015 i que, fins l'any 2017, es desenvoluparà en diverses etapes sota el lema general "Estima i viu la justícia"
Durant aquest primer període de la campanya (201-2015) l'objectiu es centrarà en les persones més vulnerables i la pèrdua dels seus drets, que han donat lloc a nous rostres de pobresa.

Cridats a "desitjar, buscar i cuidar el bé dels altres" (Sant pare Francesc, Evangelii Gaudium, 178), en aquest primer any de campanya volem preguntar-nos amb valentia: Què has fet amb el teu germà? Què fem amb els nostres germans i germanes?

No és un judici, és una crida urgent que ens interpel·la i ens rescata de ser còmplices en la indolència; és una crida a viure bolcats en la realitat que vivim, en la de les persones que veuen retallats cada dia els seus drets, i que busca commoure'ns i moure'ns davant les injustícies quotidianes d'un estil de vida còmode i superficial.

Com a continuïtat de les edicions anteriors, l'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar en els valors de Càritas a través dels materials que fem, i dinamitzar els projectes i àmbits de la nostra acció a nivell confederal.

Amb la campanaya "Estima i viu la justícia", iniciem un camí cap a les fonts, cap a les arrels de la nostra essència i identitat, per recordar-les, actuar en conseqüència, ser presència activa i un referent en valors en aquesta societat, especialment en aquest temps en què les persones semblen haver perdut el valor.

OBJECTIUS
- Sensibilitzar i incidir sobre la urgència de recuperar com a valor la dignitat de totes les persones i l'exercici dels drets bàsics i fonamentals, en especial els de les persones que viuen en situació de més pobresa i vulnerabilitat.
- Animar i comunicar els missatges de Càritas des de l'esperança que es genera en les persones que participen en els projectes socials que Càritas desenvolupa, esperança que constitueix el motor veritable transformador de la nostra societat.
- Denunciar les injustícies des de la tasca d'eradicar la fam i la pobresa en el món, tant en la seva dimensió nacional com internacional.
- Animar la comunitat cristiana a implicar-se més a participar més activament en l'anunci de l'esperança i en la denúncia de la injustícia, i que es faci més propera i present mitjançant el seu testimoniatge en els diferents àmbits socials i públics

http://www.caritasgirona.cat/CA/1712/altres-campanyes.html© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits