Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Campanya Institucional 2015-16

"Practica la Justícia. Deixa la teva empremta"
Càritas desenvolupa cada any una campanya institucional amb l’objectiu de difondre i promoure entre la societat els valors que guien l’acció social de l’entitat. Enguany, el lema escollit és “Practica la Justícia. Deixa la teva empremta”. Es tracta de la segona part i la continuació d’una campanya més àmplia que s’estendrà fins el 2017, anomenada “Estima i viu la Justícia”. “Practica la Justícia. Deixa la teva empremta” és una crida a posar la mirada en el fet que practicar la justícia, vetllar i fer possible els drets fonamentals de totes les persones és imprescindible per eradicar la pobresa en el món.

La campanya convida a adoptar un estil de vida solidari i sostenible amb les persones i el medi ambient, i a tenir un compromís actiu amb la pràctica i defensa dels drets de les persones.

El contingut gira entorn de sis punts principals, que són la persona humana i els seus drets, la cerca del bé comú, el destí universal dels béns, la solidaritat i la defensa dels drets i deures, el principi de subsidiarietat i la participació.

La campanya pretén sensibilitzar però també denunciar les injustícies i animar la societat a adoptar hàbits més solidaris i compromesos amb els Drets de les persones i la cura del medi ambient.

Materials públics i disponibles

Càritas difon el contingut d’aquesta campanya a partir d’una sèrie de materials didàctics per a infants, joves i adults. Els materials poden descarregar-se gratuïtament des de la web de l’organització.

Als materials hi trobareu exemples molt pràctics i actuals d’accions quotidianes que tenen per objectiu adoptar un estil de vida més just a partir d’hàbits com el consum solidari i responsable, la banca i les assegurances ètiques, el respecte pel medi ambient o el foment del cooperativisme.

Quina és la teva empremta?

L’empremta és el concepte escollit per desenvolupar aquesta campanya i fa referència a la marca que deixem amb les nostres accions en el nostre entorn. L’empremta ve determinada per les actituds del dia a dia, a casa, a la feina, al carrer, quan comprem etc. Des d’avui publicarem les empremtes positives i negatives que podem deixar a la societat, per tal que reflexionem sobre la pràctica de la justícia des de l’àmbit més personal. Les trobareu cada dilluns a les nostres xarxes socials.

Facebook /caritasgirona

Twitter @caritasgirona
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits