Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Acció Social


Mida del text   -a  +a

« tornar
Càritas proposa marcar les dues caselles de l’assignació tributària

Càritas torna a proposar a tots els contribuents el mateix missatge que ve llançant en els darrers anys en l’inici de la campanya anual de la Renda, per animar-los a posar la “X” de manera conjunta a les dues caselles solidàries de l’Assignació Tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’Activitats d’Interés Social.

Per això s’ha editat un vídeo i diversos materials de difusió sota el lema «Algunes persones no donen res. Unes altres només la meitat. Millor 2» , amb el que es pretén cridar l’atenció dels ciutadans sobre la possibilitat que tenen de multiplicar per dos el seu compromís solidari a través de la Declaració de la Renda. Es tracta d’una opció molt senzilla, ja que quan es marquen totes dues opcions de forma simultània, els ciutadans poden col·laborar a la vegada, i sense cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imponible a sostenir l’acció de l’Església i amb l’altre 0,7% a donar suport a les finalitats socials que desenvolupa Càritas i altres moltes organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la seva labor solidària.

7 preguntes bàsiques sobre l’assignació tributària a través de l’1,4% de l’IRPF

- De veritat puc marcar les dues caselles a la vegada? Sí. Es poden marcar totes dues caselles conjuntament.

- És cert que marcant les dues caselles es duplica l’ajuda? Sí. Cada casella marcada genera el 0,7%. Si les marques totes dues s’hi destina l’1,4%.

- I a mi em costa alguna cosa? No. No et costa res. Tu decideixes el destí de l’1,4% dels teus impostos.

- I si no marco cap casella? Hisenda destinarà l’import corresponent a altres partides dels pressupostos generals de l’Estat.

- Per què és bo marcar la casella de l’Església catòlica? Perquè així pots destinar un porcentatge dels teus impostos a col·laborar amb les necessitats de l’Església.

- Per què he de marcar també la casella Finalitats Socials? Perquè d’aquesta manera, un porcentatge dels teus impostos es destinen a projectes socials a Espanya i en països desfavorits.

- Percep Càritas recursos de les caselles de l’Església Catòlica i de Finalitats Socials? Sí. Càritas és part escencial de l’Església Catòlica i, a més, com a organització social rep fons de la casella Finalitat Socials.
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits