Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Onze caputxins màrtirs vinculats a la diòcesi de Girona han estat beatificats aquest matí a la catedral de Barcelona [21-11-2015]

La catedral de Barcelona ha acollit aquest matí l'acte de beatificació de vint-i-sis màrtirs caputxins, onze dels quals estaven relacionats amb la diòcesi de Girona. La cerimònia ha estat presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, i concelebrada pel cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el bisbe de Girona, Francesc Pardo i el vicari general i ministre de l'Ordre dels Frares Menors Caputxins, fra Mauro Jöhri.

Amb la proclamació dels vint-i-sis nous beats culmina el procés de beatificació, després que el passat mes de juny el papa Francesc autoritzés la Congregació per a les Causes dels Sants a promulgar el decret que reconeix el martiri d'aquests frares caputxins, màrtirs entre juliol de 1936 i febrer de 1937.

Els màrtirs caputxins vinculats a la diòcesi de Girona, per l'ordre en què van morir, són els següents:

Es tracta de fra Prudenci de Pomar de Cinca, cuiner, que va morir el 28 de juliol de 1936 a Arenys de Munt. En aquesta mateixa data moriren també fra Eloi de Bianya, porter del convent de Sarrià, fra Modest de Mieres, professor de Teologia, i els estudiants caputxins fra Miquel de Bianya i fra Jordi de Santa Pau, tots quatre morts a la ciutat de Barcelona.

Durant el mes d'agost de 1936 van ser assassinats fra Feliu de Tortosa, almoiner, que va morir a Tordera l'1 d'agost; fra Anselm d'Olot, missioner i confessor, mort a Barcelona el 15 d'agost; fra Benigne de Canet de Mar, missioner a l'Amazònia durant disset anys i guardià de Sarrià, que va morir a Barcelona el 19 d'agost; i el predicador fra Vicenç de Besalú, que va ser assassinat el 23 d'agost a Les Planes d'Hostoles. Finalment, el 9 de setembre de 1936 va morir a Barcelona el sacerdot fra Josep de Calella; i el 31 d'octubre de 1936 morí a Olot el predicador fra Timoteu de Palafrugell.

Amb motiu de la beatificació dels caputxins màrtirs, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo presidirà demà diumenge a les 19.30 una Missa d'acció de gràcies al Convent dels Frares Caputxins d'Arenys de Mar.


Imprimir

Agenda


22 de setembre
Aplec del santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut
22 de setembre
Confirmacions a Arenys de Mar
22 de setembre
Aplec de Sant Maurici (Caldes de Malavella)
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits