Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
L’ecologia, tema d’una conferència quaresmal [16-03-2016]

David Pavón, geògraf i professor de la UdG , va tractar el tema "Ecologia i crisi ambiental: tenim alguna cosa a fer-hi?", en el transcurs de la conferència quaresmal que va pronunciar al local parroquial de Santa Susanna el dia 14 de març davant una quarantena de persones. L'acte era organitzat pels arxiprestats de la Tordera i el Maresme.
Va començar exposant les diferents expressions de la crisi ambiental, com ara el canvi climàtic, la desforestació o la destrucció de la capa d'ozó. Després, va explicar com s'ha arribat a aquesta situació de crisi. S'ha passat d'un discurs que vinculava el creixement econòmic amb el desenvolupament i la cohesió social, a posar en el centre la idea de desenvolupament sostenible, com va fer la Cimera mundial del medi ambient de Rio de Janeiro l'any 1992. Va destacar l'interès que l'Església ha mostrat per aquests temes des de fa temps. Ja a la primera Cimera mundial sobre el medi ambient, que va tenir lloc a Estocolm l'any 1972, l'Església hi va enviar uns representants i va fer-hi arribar un informe. A les encícliques Pacem in terris, de Joan XXIII, i Redemptor hominis i Centesimus annus, de Joan Pau II, hi ha referències a la crisi ambiental, però no és fins a l'encíclica Laudato si' del papa Francesc que el tema de l'ecologia hi és tractat d'una manera monogràfica.
A la part final de la conferència David Pavón va fer una crida al compromís personal a favor del medi ambient i va referir-se a algunes raons que poden frenar aquest compromís, com ara la poca percepció del risc o la convicció que la ciència ja s'encarregarà d'anar donant solucions a aquesta qüestió.


Imprimir

Agenda


22 de setembre
Aplec del santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut
22 de setembre
Confirmacions a Arenys de Mar
22 de setembre
Aplec de Sant Maurici (Caldes de Malavella)
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits