Dimarts 16 d'octubre de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Comunicat del bisbe de Girona amb motiu de la mort de Mons. Jaume Camprodon i Rovira, bisbe emèrit [27-12-2016]

El bisbe Francesc, el bisbe emèrit Carles i el Consell Episcopal us comuniquem amb dolor i confortats amb l'esperança en la Resurrecció, que ahir, dia 26 de desembre, festa de Sant Esteve, a les 10 de la nit, el bisbe emèrit Jaume Camprodon ens ha deixat per anar a la casa del Pare. Ell ha estat el nostre bisbe de Girona des de l'any 1973 a l'any 2001, quan li fou acceptada la renúncia.

Les seves últimes voluntats, decidides des fa temps, han estat que el seu cos sigui lliurat a la ciència. Era conscient que des del primer infart que va tenir, fa anys, la medicina havia fet molt per ell i, com a agraïment, volia fer la donació del seu cos per poder ajudar a la investigació de totes les malalties. Immediatament després de la seva mort, en compliment d'aquestes darreres voluntats, s'han realitzat les gestions oportunes per fer-les efectives.

Celebrarem la Missa exequial a la Catedral de Girona el dijous 29 de desembre de 2016 a les 11 del matí. Hi pregarem per ell i donarem gràcies a Déu per la seva vida i el seu ministeri de prevere i de bisbe. Agraïm a les Germanetes dels Pobres de Girona l'acolliment i la cura que han tingut del bisbe Jaume els darrers anys, fins al moment de la seva mort, i també la presència continuada dels seus familiars i de l'equip mèdic.

Encomano a tots els preveres que ofereixin per ell l'Eucaristia i el tinguin molt present en la pregària del fidels, quan ho creguin més adient. També demano a tots els fidels que preguin pel qui fou pastor fidel i entregat d'aquesta Diòcesi de Girona durant 28 anys, tot agraint el seu ministeri.

Que descansi en pau.

+ Francesc, bisbe de Girona


Imprimir

Agenda


16 d'octubre
Pregària per les vocacions sacerdotals
19 d'octubre
Comencen els tallers de Mindfulness al casal Bisbe Cartañà
19 d'octubre
S’inicien els tallers de creixement individual per a joves al casal Bisbe Cartañà
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits