Dijous 26 d'abril de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
l’Església celebra la Campanya de Mans Unides [11-02-2017]

Aquest diumenge 12 de febrer se celebra la Jornada de Mans Unides, l'ONG de l'Església catòlica que treballa per eradicar la fam al món. Ho fa mitjançant una sèrie de projectes de desenvolupament en països amb diverses necessitats en àmbits com l'agricultura, l'ensenyament i la formació professional. Els projectes de la Campanya 2017 que es finançaran amb la col·lecta extraordinària que es farà als diferents arxiprestats de la diòcesi de Girona són els següents:

· Equipament d'un centre de formació femenina a Dakar (Senegal). Pressupost: 22.593€. Arxiprestats de l'Alt Empordà Interior i Alt Empordà Marina.
· Construcció de sis aules i sanitaris a Kete-Krachi (Ghana). Pressupost: 62.871€. Arxiprestats de la Tordera, Maresme, els Àngels-Llémena i de l'Alt Fluvià.
· Construcció d'un edifici llibreria i magatzem a Dapaong (Togo). Pressupost: 28.066€. Arxiprestat de Girona-Salt.
· Distribució d'aliments de primera necessitat a refugiats, a Kirkuk (Iraq). Pressupost: 48.649€. Arxiprestats Farners-Montseny, la Selva i Ter Brugent.
· Construcció de cuina i menjador d'un internat a Ongole (Índia). Pressupost: 21.892€. Arxiprestats Costa Brava Centre i Montgrí-la Bisbal.
· Construcció de cuina, magatzem i menjador en un internat de nenes, a Gurungunta (districte de Raichur), Índia. Pressupost: 32.046€. Arxiprestat de Banyoles.

El lema de la campanya d'enguany, «El món no necessita més menjar. Necessita més gent compromesa», és un veritable retorn als orígens de Mans Unides i la seva campanya contra la fam. També és una reflexió sobre el malbaratament d'aliments i una invitació a la participació i al compromís dels voluntaris.

En el marc de la Campanya contra la Fam de Mans Unides, l'espai audiovisual del bisbat de Girona ha entrevistat el missioner empordanès Josep Frigola. Després de cinquanta anys al continent africà -vint a Burkina Faso i trenta al Níger- Josep Frigola ha tornat a la diòcesi de Girona per fer.se càrrec de les parròquies d'Albanyà, Sant Llorenç de la Muga i Terrades. Al llarg de l'entrevista ressegueix la seva etapa com a missioner a l'Àfrica, reflexiona sobre l'evangelització i parla de l'actitud d'Europa davant la crisi dels refugiats. Podeu veure l'entrevista completa a la secció de video d'aquest web.


Imprimir

Agenda


26 d'abril
El bisbe Francesc presideix la Vetlla de Santa Maria a Montserrat
27 d'abril
Ultreia comarcal del moviment de Cursets de Cristiandat
27 d'abril
S’obren les inscripcions per al 53 Pelegrinatge de l’Esperança a Lourdes
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits