Dilluns 25 de juny de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Missa Crismal: el bisbe de Girona alerta de l’afebliment de la vitalitat cristiana «per no voler desentonar del paisatge de la cultura dominant» [12-04-2017]

Dirigint-se a tots els capellans, diaques, religiosos i laics presents a la celebració, el bisbe de Girona va voler remarcar que «Jesús ens necessita per a contribuir a la revolució de l'amor i perquè pugui continuar la seva missió avui (...) La societat ens necessita com a sal, llum i servidors»; alhora que també va afirmar que els principals destinataris de la Bona Nova són els desvalguts. Preguntant-se qui són avui aquests desvalguts, va respondre: «Certament, els pobres en béns materials, en salut, en cultura, però també els pobres en béns espirituals i experiència religiosa, els ignorants de la proposta cristiana, els qui han entès d'una manera deficient o esbiaixada la Bona Nova de Crist i la seva proposta de vida; i fins i tot aquells que no poden o no volen creure».

Mons. Francesc Pardo va fer aquestes declaracions en el marc de l'homilia de la Missa Crismal que va tenir lloc ahir a la tarda a la Catedral de Girona, en la que també va recordar que avui més que mai «cal alliberar-se de les cadenes que signifiquen una obsessió malaltissa pels béns materials, per l'èxit mundà, pel poder i, sobretot, cal alliberar-se del pitjor mal, el pecat, perquè trenca alhora la comunió amb Déu, amb els altres, amb un mateix i amb l'entorn».

La Missa Crismal és la celebració que té lloc cada any el dimarts de Setmana Santa, en la que el conjunt dels capellans de la diòcesi renoven les promeses fetes el dia de la seva ordenació. En aquesta celebració litúrgica també es beneeixen els olis dels malalts i dels catecúmens i es consagra el Sant Crisma, que s'utilitza per als baptismes, les confirmacions i les ordenacions presbiterals al llarg de l'any.

Tot agraint la dedicació de tots els preveres i diaques de la diòcesi, el bisbe de Girona va tenir també unes paraules de reconeixement per aquells capellans que enguany celebren els seus cinquanta anys d'ordenació –Mn. Rossend Darnés, P. Anton M. Vilarrubias i P. Jordi Tarrés-; i vint-i-cinc anys d'ordenació: Mn. Albert Barceló.

Fotografies d'Àngel Almazan a la Galeria Fotogràfica.


Imprimir

Agenda


25 de juny
A les 9 del matí el capítol catedral celebrarà l’ofici i la Missa de difunts en l'Aniversari de la mort del canonge Mn. Joan Garangou.
26 de juny
53 Pelegrinatge de l’Esperança a Lourdes
26 de juny
Pregària per les vocacions sacerdotals
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits