Divendres 18 de gener de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
El Papa anima als comunicadors de l'Església a treballar sempre des de la veritat [05-02-2018]

El Papa Francesc va animar els delegats episcopals de mitjans de comunicació reunits en assemblea general la setmana passada a Roma, a treballar sempre per la recerca de la veritat i "en contra de la mentida", en unes declaracions realitzades al final de l'Audiència General que va tenir lloc dimecres a la plaça de Sant Pere.
Les jornades de treball van començar amb la intervenció del president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social, Mons. Ginés García, que va assegurar que la reunió d'enguany a Roma convidava d'una manera especial a fer una "experiència d'universalitat i de catolicitat", i a conèixer més de prop la reforma que la santa Santa Seu està duent a terme en l'àmibit de la comunicació. El Bisbe de la diòcesi d'Albano i membre de la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu, Mons. Marcello Semeraro, va parlar del procés de la reforma de la Cúria Vaticana, i quatre periodistes van compartir amb els delegats diocesans la seva dilatada experiència com a corresponsals a Roma i a la Santa Seu. També van entrevistar-se amb Greg Burke, actual portaveu del Vaticà.
Durant la trobada, els delegats van visitar la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu, on a través d'Alessandro Gisotti i de Natasha Govekar, responsable de l'Àrea Teològica - Pastoral, van conèixer de primera mà com funcionen les xarxes socials en les que hi és present el perfil del Papa Francesc. El secretari d'aquesta secretaria, Mons. Lucio Ruiz, els va parlar de la reforma de la comunicació a la Santa Seu i del missatge del Papa Francesc per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials que se celebrarà el proper 13 de maig i que enguany fa especial èmfasi en les falses notícies (fake news).
En tres sessions de treball que també es van dur a terme a la Universitat de la Santa Croce, es va parlar de canals online i comunicació institucional; d'iniciatives transversals per a generar notícies; i del nou model europeu de privacitat.


Imprimir

Agenda


19 de gener
Escola diocesana de catequistes
19 de gener
Sessió informativa organitzada pel Centre d’Orientació Familiar
19 de gener
Pregària extraordinària a la Mare de Déu de Fàtima
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits