Divendres 18 de gener de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
El Dr. Jaume de Puig pronuncia la conferència de final de curs de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona [12-06-2018]

Ahir dilluns es va celebrar la festa de final de curs de l'Institut Superior de Ciències de Girona (ISCRG). Tot primer, a l'església de Sant Martí del Seminari diocesà, el bisbe Francesc va presidir una Celebració de la Paraula a on hi van assistir professors, alumnes i exalumnes de l'Institut. Després, a l'aula Doctor Estela, Jaume de Puig, doctor en Filosofia i investigador de textos catalans antics, va pronunciar una conferència sobre el tema: «El Concili de Girona del 517».
El ponent va parlar de «món molt convuls» referint-se a l'època en què va tenir lloc aquell concili, amb el fenomen de la transmigració dels pobles i, particularment, amb l'arribada dels gots a l'imperi romà. Els gots eren, al començament, arrians.
Va explicar que el cristianisme ja era florent a Girona al segle IV. Hi va ser introduït gràcies als contactes comercials amb el nord d'Àfrica i altres punts del Mediterrani i el va portar aquí gent de classe mitjana.
El Concili de Girona de l'any 517 va ser presidit pel bisbe Frontinià i va comptar amb l'assistència del bisbe metropolità de Tarragona i altres prelats. Va tractar qüestions litúrgiques i altres temes, com ara el celibat i la continència dels clergues. També va reglamentar l'ús de les lletanies. Era una pràctica molt viva, especialment per Pentecosta, i anava acompanyada del dejuni.
Fotografies a la Galeria Fotogràfica


Imprimir

Agenda


19 de gener
Escola diocesana de catequistes
19 de gener
Sessió informativa organitzada pel Centre d’Orientació Familiar
19 de gener
Pregària extraordinària a la Mare de Déu de Fàtima
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits