Dilluns 20 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
El Dr. Jaume de Puig pronuncia la conferència de final de curs de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona [12-06-2018]

Ahir dilluns es va celebrar la festa de final de curs de l'Institut Superior de Ciències de Girona (ISCRG). Tot primer, a l'església de Sant Martí del Seminari diocesà, el bisbe Francesc va presidir una Celebració de la Paraula a on hi van assistir professors, alumnes i exalumnes de l'Institut. Després, a l'aula Doctor Estela, Jaume de Puig, doctor en Filosofia i investigador de textos catalans antics, va pronunciar una conferència sobre el tema: «El Concili de Girona del 517».
El ponent va parlar de «món molt convuls» referint-se a l'època en què va tenir lloc aquell concili, amb el fenomen de la transmigració dels pobles i, particularment, amb l'arribada dels gots a l'imperi romà. Els gots eren, al començament, arrians.
Va explicar que el cristianisme ja era florent a Girona al segle IV. Hi va ser introduït gràcies als contactes comercials amb el nord d'Àfrica i altres punts del Mediterrani i el va portar aquí gent de classe mitjana.
El Concili de Girona de l'any 517 va ser presidit pel bisbe Frontinià i va comptar amb l'assistència del bisbe metropolità de Tarragona i altres prelats. Va tractar qüestions litúrgiques i altres temes, com ara el celibat i la continència dels clergues. També va reglamentar l'ús de les lletanies. Era una pràctica molt viva, especialment per Pentecosta, i anava acompanyada del dejuni.
Fotografies a la Galeria Fotogràfica


Imprimir

Agenda


20 de maig
Recés de l'Apostolat de l'Oració
21 de maig
Pregària per les vocacions sacerdotals
23 de maig
Presentació de l’informe de llibertat religiosa al món d’Ajuda a l’Església Necessitada
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits