Dilluns 20 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Del 26 de novembre al 2 de desembre, 3a Setmana de la Bíblia [21-11-2018]

«La Paraula és molt a prop teu» és el lema de la tercera edició de la Setmana de la Bíblia, que tindrà lloc del 26 de novembre al 2 de desembre, i que promouen l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, Editorial Claret, Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense.
L'objectiu d'aquesta iniciativa, explica el Dr. Joan Ferrer, professor de Filologia Catalana de la Universitat de Girona i de Sagrada Escriptura de la Facultat de Teologia de Catalunya, és «fer més present el coneixement de la Paraula de Déu arreu, davant la sensació que tenim que la Bíblia està una mica oblidada, malgrat ser un component essencial de la nostra fe». Ferrer assenyala també, en una entrevista al programa de ràdio Església Viva, que «la Bíblia és absolutament fonamental per a la història cultural del nostre món i, evidentment, per als creients, com a Paraula de Déu, on hi trobem la seva presència. De fet –continua-, és imprescindible per a un no creient conèixer la Bíblia, ja que no es pot en entrar a cap museu d'Europa o llegir algunes de les grans obres de la literatura universal sense tenir present la Bíblia, base de la cultura d'Occident».
Pel que fa al lema escollit per a enguany, Ferrer destaca que «la Paraula ens guia per les passes de la vida i ens marca el camí», i indica que «sense la Paraula no podem estar en contacte amb el Déu que ens parla».

A la pàgina web www.setmanadelabiblia.cat hi trobareu més informació sobre les activitats que es duran a terme aquests dies a les diferents diòcesis de Catalunya. Així mateix, a l'arxiu adjunt hi podreu consultar vuit propostes amb la finalitat d'apropar el món de la Bíblia als diversos grups parroquials i comunitats.


descarregar PDF  |  Imprimir

Agenda


20 de maig
Recés de l'Apostolat de l'Oració
21 de maig
Pregària per les vocacions sacerdotals
23 de maig
Presentació de l’informe de llibertat religiosa al món d’Ajuda a l’Església Necessitada
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits