Dijous 21 de febrer de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Comunicat del Bisbat de Girona [28-01-2019]

COMUNICAT DEL BISBAT DE GIRONA
28.01.19

Davant el presumpte cas d'abusos sexuals publicat al Diari ARA ahir diumenge, i difós a través de diversos mitjans de comunicació, el Bisbat de Girona vol expressar el següent:

1. El Bisbat de Girona, en la línia del Papa Francesc, condemna rotundament qualsevol tipus d'abusos sexuals realitzats a menors i se solidaritza amb totes les víctimes i familiars, i amb el dolor que pateixen.
2. Sobre els casos concrets que relata el Diari ARA, el Bisbat de Girona manifesta que no tenia constància de cap queixa. Les persones a les quals el reportatge afirma que es va alertar ja són mortes i no existeix cap document als arxius diocesans amb les visites que s'hi exposen.
3. D'acord amb la normativa canònica i els protocols vigents, el Bisbat de Girona crearà una Comissió Diocesana per tal d'investigar els fets, els resultats de la qual s'enviaran en un informe a la Santa Seu; i si s'escau, respectant la presumpció d'innocència, es prendran mesures cautelars.
4. Així mateix, i amb la voluntat de la major transparència, el Bisbat de Girona demana a qui hagi estat víctima d'abusos que es posi en contacte amb la comissió que es crearà. Ho podrà fer enviant la documentació a l'adreça postal següent: Comissió diocesana - Pl. del Vi, 2 - 17004 Girona.
5. El Bisbat de Girona demana perdó a les presumptes víctimes i a les seves famílies pels patiments i els ofereix la seva pregària i comprensió.
6. Finalment, el Bisbat de Girona manifesta la total disposició en col·laborar en tot el que sigui necessari per aclarir els fets.


descarregar PDF  |  Imprimir

Agenda


21 de febrer
Conferència: “L’espiritualitat dels ulls oberts: mística i Compromís”, a càrrec de Mn. Enric Tubert
23 de febrer
Dedicació de l’altar major de l’església parroquial de Sant Esteve d’en Bas
23 de febrer
Entrada d’escolans de la parròquia de Sant Jaume de Salt
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits