Diumenge 18 d'agost de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
El P. Guindulain aprofundeix en l’examen de consciència al recés de Quaresma per a preveres i diaques [26-02-2019]

Una vuintantena de preveres i diaques del Bisbat de Girona han assistit, avui dimarts, 26 de febrer, al recés de Quaresma que ha tingut lloc a la casa d'espiritualitat Santa Elena de Solius. En aquesta ocasió, ha estat dirigit pel P. David Guindulain, del Centre d'Espiritualitat de la Cova de Manresa, sota el títol "L'examen de consciència: el fruit dels exercicis espirituals".
Guindulain ha descrit aquest mètode com a "eina per poder fer pregària de la pròpia vida" i ha remarcat que es tracta "d'uns passos que Sant Ignasi proposa perquè a partir del que un ha viscut durant el dia pugui descobrir per on ha estat el pas de Déu per la seva vida, i les espurnes d'Evangeli que s'han viscut". Aquests passos són els següents: Donar gràcies, demanar la gràcia, examinar, doldre's i el propòsit d'esmena. Després d'aprofundir en cadascun d'ells, Guindulain ha proposat un seguit de consells per a una vida espiritual més plena: Examen de consciència, acompanyament, diari personal, dormir bé, exercici físic, cura del menjar, Paraula de Déu, cura dels pròxims, Eucaristia i exercicis espirituals.
Després d'una estona de descans i pregària individual, el recés ha comptat amb una segona part en la qual s'han anat seguint els passos de l'examen de consciencia d'una manera pràctica.

Guindulain és jesuïta i sacerdot. Llicenciat en Psicologia educativa (Universitat de Barcelona) i en Teologia (Centre Sèvres i Facultat de Teologia de Catalunya), ha treballat en pastoral juvenil i vocacional i també a l'escola Jesuïtes El Clot (Barcelona) durant 15 anys. És també profesor al Postgrau d'Acompanyament Espiritual de la Fundació Vidal i Barraquer. Actualment viu i treballa al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana de Manresa, on acompanya Exercicis Esprituals i atén pastoralment el Santuari de la Cova de sant Ignasi.


Imprimir

Agenda


18 d'agost
El bisbe Francesc oficiarà la Missa de «La 2»
19 d'agost
Hora Santa i Recés de l’Apostolat de l’Oració
20 d'agost
Festa de Sant Bernat a Olot
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits