Dissabte 21 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
El P. Guindulain aprofundeix en l’examen de consciència al recés de Quaresma per a preveres i diaques [26-02-2019]

Una vuintantena de preveres i diaques del Bisbat de Girona han assistit, avui dimarts, 26 de febrer, al recés de Quaresma que ha tingut lloc a la casa d'espiritualitat Santa Elena de Solius. En aquesta ocasió, ha estat dirigit pel P. David Guindulain, del Centre d'Espiritualitat de la Cova de Manresa, sota el títol "L'examen de consciència: el fruit dels exercicis espirituals".
Guindulain ha descrit aquest mètode com a "eina per poder fer pregària de la pròpia vida" i ha remarcat que es tracta "d'uns passos que Sant Ignasi proposa perquè a partir del que un ha viscut durant el dia pugui descobrir per on ha estat el pas de Déu per la seva vida, i les espurnes d'Evangeli que s'han viscut". Aquests passos són els següents: Donar gràcies, demanar la gràcia, examinar, doldre's i el propòsit d'esmena. Després d'aprofundir en cadascun d'ells, Guindulain ha proposat un seguit de consells per a una vida espiritual més plena: Examen de consciència, acompanyament, diari personal, dormir bé, exercici físic, cura del menjar, Paraula de Déu, cura dels pròxims, Eucaristia i exercicis espirituals.
Després d'una estona de descans i pregària individual, el recés ha comptat amb una segona part en la qual s'han anat seguint els passos de l'examen de consciencia d'una manera pràctica.

Guindulain és jesuïta i sacerdot. Llicenciat en Psicologia educativa (Universitat de Barcelona) i en Teologia (Centre Sèvres i Facultat de Teologia de Catalunya), ha treballat en pastoral juvenil i vocacional i també a l'escola Jesuïtes El Clot (Barcelona) durant 15 anys. És també profesor al Postgrau d'Acompanyament Espiritual de la Fundació Vidal i Barraquer. Actualment viu i treballa al Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana de Manresa, on acompanya Exercicis Esprituals i atén pastoralment el Santuari de la Cova de sant Ignasi.


Imprimir

Agenda


21 de setembre
981è aniversari de la dedicació de la catedral
21 de setembre
Comiat dels pares Paüls de Figueres
22 de setembre
Aplec del santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits