Diumenge 18 d'agost de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Ajuda a l'Església Necessitada presenta a Girona l’Informe de Llibertat Religiosa a Món [24-05-2019]

El 61% de la població mundial viu en països on no es respecta la llibertat religiosa. Això significa que 6 de cada 10 persones al món no poden expressar la seva fe amb total llibertat. Aquesta és una de les principals conclusions de l' "Informe de Llibertat Religiosa al Món" que ha presentat a nivell internacional la fundació de la Santa Seu Ajuda a l'Església Necessitada, i que ahir dijous es va donar a conèixer al Casal Bisbe Cartañà de Girona de la mà de Marta García Campos, membre del comitè internacional de Llibertat Religiosa d'aquesta fundació, i del sacerdot xinès P. Pablo Liu. Va presidir l'acte el bisbe Francesc.
L'estudi analitza a 196 països de tot el món i per a tots els credos, el grau de compliment d'aquest dret a la llibertat religiosa recollit a l'article 18 de la Declaració Universal dels Drets Humans. De tots els països del món, en 38 d'ells es cometen violacions importants de la llibertat religiosa. En 21, hi ha persecució, en alguns casos fins a la mort i en 17 d'ells, discriminació, per les creences religioses. Arran de les dades d'aquest informe, es calcula que 327 milions de cristians viuen en països on hi ha persecució religiosa i 178 milions en països on es discrimina per seguir una religió.
L' Informe de Llibertat Religiosa al Món revela que, als pitjors països per viure la fe, la situació ha empitjorat en els últims anys. Per tant, a nivell global, la llibertat religiosa està en retrocés. La dada positiva de l'informe de 2018 és l'evolució favorable de la llibertat religiosa tant a Síria com a l'Iraq. Una vegada derrotat militarment l'ISIS, les minories religioses han començat a tornar als seus llocs d'origen.


Imprimir

Agenda


18 d'agost
El bisbe Francesc oficiarà la Missa de «La 2»
19 d'agost
Hora Santa i Recés de l’Apostolat de l’Oració
20 d'agost
Festa de Sant Bernat a Olot
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits