Diumenge 22 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
L’acompanyament pastoral al final de la vida, a la Jornada diocesana de preveres i diaques [31-05-2019]

La casa d'espiritualitat Santa Elena de Solius va acollir, aquest passat dimarts 28 de maig, la Jornada diocesana de preveres i diaques, que va ser presidida pel bisbe Francesc. La ponència i reflexió va anar a càrrec de Mn. Joan Bajo Llauradó, delegat de la pastoral de la salut del Bisbat de Tortosa i director del Secretariat de Pastoral de la Salut de les diòcesis catalanes. Sota el lema "Dotar de sentit el final de la vida: acompanyament pastoral", la sessió es va dividir en dues parts, una de més teòrica i una altra centrada en consells adreçats als assistents.
La malaltia, el patiment, la mort, el dol… Mn. Bajo va entrar de fons en totes aquestes qüestions, plantejant quina ha de ser la millor manera de realitzar un acompanyament pastoral a les persones que passen per aquestes situacions. Concretament sobre la mort, el conferenciant la va definir com "el tabú dels tabús de la nostra societat", alhora va remarcar que justament pel fet de ser quelcom inevitable cal preparar-se per afrontar-la. En aquest sentit, i des de la seva experiència com a membre de comitès ètics de centres hospitalaris, va lamentar la poca preparació dels professionals en l'afrontament d'aquest moment crucial en la vida de les persones.
"Acompanyar a morir a vegades és acompanyar a decider", va explicar també, i va posar sobre la taula les diverses opcions que, des de la perspetiva cristiana, representen una alternativa a l'eutanàsia, com són les cures pal·liatives.
Després d'un descans, la segona part es va centrar en elements que haurien de configurar l'acompanyament pastoral al final de la vida, per tal d'humanitzar aquest moment, com són l'escolta atenta i activa o el respecte, entre d'altres.


Imprimir

Agenda


22 de setembre
Aplec del santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut
22 de setembre
Confirmacions a Arenys de Mar
22 de setembre
Aplec de Sant Maurici (Caldes de Malavella)
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits