Dimarts 20 d'agost de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
La fe, la vocació i la missió a la conferència de final de curs de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona [07-06-2019]

Mn. Joan Soler, rector de les parròquies d'Arenys de Munt i Arenys de Mar i missioner durant 9 anys al Togo, va ser l'encarregat, ahir dijous, de pronunciar la conferència de final de curs de l'Institut Superior de Ciències de Girona (ISCRG), sota el títol "La fe, la vocació i la missió". Prèviament, el bisbe Francesc va presidir la celebració de la Paraula a l'església de Sant Martí del Seminari diocesà, on hi van assistir professors, alumnes i exalumnes de l'Institut. A continuació, ja a l'aula Doctor Estela, Mn. Soler va iniciar una ponència que va incidir en el fet que els tres conceptes –fe, vocació i missió- són inseparables. "Si una persona té fe –va afirmar- ha de tenir per força una vocació i ha de ser enviat a la missió". Per fer-ho, va explicar, "cal passar al dinamisme del Crist ressuscitat que comporta una acceptació personal, lliure i voluntària de la bona notícia, del primer anunci" i va afegir que "com a cristians hem d'haver fet una experiència profunda d'Ell, que alhora ens envia cap a algun lloc".

Citant les paraules de sant Jaume (Jm 2,14), "de què servirà que algú digui que té fe si no ho demostra amb les obres?", Mn. Joan Soler va assenyalar que "aquesta obra és la que ha de fer sortit cap a fora, la que t'ha de fer ser missioner. Perquè Crist té una missió". "Jesús ens diu que nosaltres som missió, com a individus i com a Església" va remarcar també, alhora que va citar el punt 15 d'Evangelii Gaudium: "L'activitat missionera representa encara avui dia el major desafiament per a l'Església i la causa missionera ha de ser la primera". En aquest sentit, va fer una crida a repensar el concepte de missió avui i que aquesta sigui present en el dia a dia de cadascú i de totes les accions que es duen a terme des de l'Església.

En breu trobareu un recull d'imatges de l'acte a la galeria fotogràfica.


Imprimir

Agenda


20 d'agost
Festa de Sant Bernat a Olot
20 d'agost
Pregària per les vocacions sacerdotals
20 d'agost
Festa de sant Bernat a Solius
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits