Dimarts 20 d'agost de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Prop de 250 gironins acompanyen Mn. Joan Planellas en la seva entrada com a nou arquebisbe de Tarragona [11-06-2019]

Més de 2.000 persones –entre les quals prop de 250 provinents de la Diòcesi de Girona- van omplir la Catedral de Tarragona aquest passat dissabte 8 de juny, vigília de la solemnitat de Pentecosta, per participar en la celebració d'ordenació episcopal i la presa de possessió canònica del prevere gironí Joan Planellas i Barnosell com a nou arquebisbe metropolità de Tarragona.

La cerimònia va ser presidida pel cardenal-arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella i concelebrada pel nunci apostòlic, Mons. Renzo Fratini; l'arquebisbe emèrit de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo; el cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, juntament amb la resta de bisbes i preveres assistents.

El lema escollit pel nou arquebisbe és «Spiritus iuvenem facit Ecclesiam» (‘L'Esperit fa jove l'Església'), inspirat en una frase de la Constitució dogmàtica Lumen gentium 4, del Concili Vaticà II. «Volem ser una Església dedicada i preocupada per a fer néixer i créixer en el cor dels altres l'eterna joventut de l'Evangeli de Jesús», va expressar Planellas durant la seva al·locució, en la que va ser la seva primera intervenció com a nou prelat tarragoní.

A la fotografia, el bisbe Francesc imposant les mans al nou arquebisbe de Tarragona.


Imprimir

Agenda


20 d'agost
Festa de Sant Bernat a Olot
20 d'agost
Pregària per les vocacions sacerdotals
20 d'agost
Festa de sant Bernat a Solius
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits