Dissabte 21 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Comunicat del Bisbat de Girona [02-09-2019]

COMUNICAT DEL BISBAT DE GIRONA
2.09.19

En relació amb el cas sobre Mn. Tomàs Pons i Caulús, el Bisbat de Girona vol informar del següent:

1. El 29 de març de 2019 el Bisbat de Girona va enviar a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu les actes de la investigació prèvia relativa a Mn. Tomàs Pons i Caulús. Al mateix temps, en va presentar còpia a la Fiscalia de Girona, que va respondre arxivant les diligències per prescripció.

2. Durant aquest temps, el Bisbat de Girona s'ha interessat, personalment i per escrit, davant la Congregació per a la Doctrina de la Fe, sobre l'estat d'aquesta investigació. Alhora, ha mantingut contacte amb els denunciants.

3. El 7 d'agost de 2019 la Congregació per a la Doctrina de la Fe, després d'estudiar detingudament les actuacions efectuades, ha resolt imposar a Mn. Tomàs les següents mesures canòniques: la prohibició total de l'exercici públic del ministeri, d'administrar el sagrament de la penitència, de mantenir qualsevol tipus de contacte amb menors, i de visitar les poblacions on ha exercit el seu ministeri; i l'obligació de residència on determini el bisbe diocesà, de portar una vida de penitència i oració, i de demanar perdó a les víctimes.

4. El Bisbe de Girona ha comunicat personalment al capellà aquestes mesures i ha disposat que se'n faci un seguiment de l'execució i el compliment. Així mateix, s'ha informat a les víctimes de les mesures acordades per la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

5. El Bisbat de Girona renova, una vegada més, la seva condemna de qualsevol tipus d'abús, en línia amb el pensament i la praxi del papa Francesc.


Imprimir

Agenda


21 de setembre
981è aniversari de la dedicació de la catedral
21 de setembre
Comiat dels pares Paüls de Figueres
22 de setembre
Aplec del santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits