Dilluns 16 de setembre de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Mn. Joan Soler, pregoner d'enguany de les Festes del Tura d'Olot [09-09-2019]

L'olotí Mn. Joan Soler, rector de les parròquies d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta, i missioner al Togo (Diòcesi de Dapaong) durant
9 anys, va ser l'encarregat, el divendres 6 de setembre, d'obrir les Festes del Tura d'Olot d'enguany amb el tradicional pregó des del balcó de l'ajuntament
de la capital garrotxina. Va iniciar les seves paraules amb una menció especial al seu «mestre», Mn. Ramon Bosch, qui va ser missioner durant
40 anys al mateix país africà. Al llarg del seu parlament, el capellà va anar recordant diferents moments personals viscuts durant les festes i els
va anar contraposant amb experiències dels seus anys al Togo.

A continuació us oferim una selecció de frases i reflexions del pregó:

«Els africans diuen que els europeus tenim els rellotges però ells tenen el temps»

«Hi ha figures anònimes que pateixen arreu del món, en els nostres barris i en la nostra societat, per les quals val la pena lluitar, viure i donar-ho tot. Hi estem obligats, perquè tots formem part d'una gran família»

«A la nostra ciutat ja no ha d'importar d'on vens, sinó què vols aportar allà on vius. Les flors floreixen allà on cauen, no allà on voldríem caure. El problema no és la diversitat, sinó quan un ha perdut la identitat i té por dels altres»

«Com no puc ser feliç si sóc d'Olot? Si al Tura hi ha escrit amb lletres ben grans "Causa de la nostra alegria"; si vaig anar al Cor de Maria, fundat per un olotí, el Doctor Masmitjà, que tenia per lema "Déu en el cor i bon humor"!»

«Joves, deixeu de mirar-vos a Instagram i trobeu-vos cara a cara; i rieu, perquè riure obre totes les portes del cor, ho cura tot, i et fa viure un present meravellós»

«La vida no és en les fotos que guardareu a les targetes de memòria, sinó en els instants viscuts que guardareu en les memòries dels vostres cors i que ningú mai us podrà robar»

«Els grans canvis comencen pels somriures»

«La religió no és una relíquia del passat sinó que és un crit esperançat cap al futur»

«Qui no prega a Olot, no prega enlloc! Perquè com diu el refrany, no és bon olotí qui no va a veure el Tura al vespre o al matí»

«Els capellans no som una espècie en perill d'extinció. No sóc l'últim capellà d'Olot, sinó que sóc el primer d'una nova generació»

«La vida val la pena quan es viu estimant, la vida té sentit quan tens un ideal pel qual lluitar, la vida és preciosa quan la vius intensament»

«El capellà no fa res. El capellà és. El veritable capellà és l'enamorat del Crist, el poeta de Déu, l'enviat de l'Esperit, l'home que ho ha deixat tot per amor»

Podeu veure el vídeo íntegre al següent enllaç:
https://youtu.be/nVKknbw0rxU


Imprimir

Agenda


16 de setembre
Hora Santa i recés de l'Apostolat de l'Oració
17 de setembre
Pregària per les vocacions sacerdotals
18 de setembre
Romeria de Vilabertran a la Salut de Terrades
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits