Dilluns 20 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Actualitat i Premsa

Notícies


tornar
Recés d'advent dirigit pel P. Cebrià M. Pifarré, monjo de Montserrat [26-11-2013]

Aquest matí, 26 de novembre, el P. Cebrià M. Pifarré, monjo de Montserrat, ha dirigit el recés d'Advent per a preveres i diaques. Al recés hi eren també presents el bisbe Francesc i el bisbe emèrit Carles Soler.
El P. Pifarré ha dividit el recés en dos parts. La primera reflexió ha fet referència a com "desvetllar el desig d'acollir el Déu que ve per salvar-nos", presentant l'Advent com un "temps d'una Església en vetlla", i com "una espera del Senyor, inici de la Pasqua redemptora". L'Advent ha dit: "ens recorda que l'Església és una comunitat que avança l'aurora, en el desig i l'espera del Messies; és com una caravana de pelegrins". Ha destacat el lligam existent entre el temps d'Advent i la Pasqua perquè "l'espera impacient del retorn del Senyor, típica dels primers cristians, neix de la nit de Pasqua, i el seu perllongament en el Parenostre ens mantenen en l'espera del Senyor que vindrà el darrer dia, punt cabdal de l'experiència cristiana que l'Església celebra coralment en l'Advent".
El tema tractat al llarg de la seva segona reflexió ha estat: "El camí cristià, entre l'espera joiosa i la vigilància serena". Es tracta "d'obrir espais al desig i a l'esperança en la buidor dels cors. En aquest sentit ha fet referència a un text del cardenal H.J. Newman que expressa bé el realisme i el sentit de l'espiritualitat d'Advent. Diu el text: "Sabeu què significa esperar un amic, esperar que arribi i veure que tarda? Sabeu que significa viure amb ànsia quan una cosa podria ocórrer i no s'esdevé? Doncs, vetllar en espera el Crist, és un sentiment que assembla a tots aquests, en la mesura en què els sentiments d'aquest món poden ser semblants als de l'altre món". Ha acabat dient que "l'esperança joiosa és el distintiu del cristià que li permet valorar rectament el present de la salvació".
El recés ha tingut lloc a la Casa d'Espiritualitat Santa Elena de Solius.


Imprimir

Agenda


20 de maig
Recés de l'Apostolat de l'Oració
21 de maig
Pregària per les vocacions sacerdotals
23 de maig
Presentació de l’informe de llibertat religiosa al món d’Ajuda a l’Església Necessitada
Vegeu tota l'agenda


Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits