Dijous 24 de maig de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 188  (maig 2018)

Notícies falses, amb conseqüències...
Residència sacerdotal Bisbe Sivilla: cent anys de servei
Ordenació sacerdotal, el 6 de maig, de Mn. Dagoberto Rojas
Aplec de l’Esperit a Tortosa
Assumpció Piferrer i la Jornada Pro orantibus
González Padrós: «Quan ens celebrem a nosaltres mateixos impedim que la bellesa divina es manifesti»
Edmon Ribatallada: «Les persones d’ACO m’ajuden molt a ser fidel a l’Evangeli»Notícies falses, amb conseqüències...

En el seu missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el 13 de maig, el papa Francesc aborda el desafiament que suposa l'anomenada postveritat i alerta sobre l'eclosió de les notícies falses o fake news. També fa una crida a promoure un periodisme de pau. El Senyal publica articles de Miquel Calsina i Carme Echazarreta sobre les fake news. Laura Fanals reflexiona sobre els reptes de la informació religiosa. En una entrevista, Jordi Grau, vicepresident del Col·legi de Periodistes de Girona, lamenta que s'hagi passat "de la recerca de la veritat a la recerca del titular". Grau farà una conferència el 14 de maig a les 7 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona, amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, en què tractarà el tema: "Els reptes ètics de la professió periodística".


Residència sacerdotal Bisbe Sivilla: cent anys de servei

Una missa presidida pel bisbe Francesc i una publicació han estat les dues iniciatives principals per commemorar el centenari de la residència sacerdotal Bisbe Sivilla, situada a la zona de Vista Alegre, a la ciutat de Girona. L'autor de la publicació és Mn. Joan Marquès i Suriñach, que en el seu llibret recull la història d'aquesta institució.


Ordenació sacerdotal, el 6 de maig, de Mn. Dagoberto Rojas

El diaca Dagoberto Rojas Arroyave serà ordenat capellà el 6 de maig, a les 6 de la tarda, a la catedral de Girona. En un article, que porta per títol "Un ministeri des del servei", es fa ressò de l'experiència espiritual que ha tingut en el ministeri diaconal, i expressa el seu agraïment per la crida rebuda de Déu.


Aplec de l’Esperit a Tortosa

«Crist és la vida» és el lema de l'Aplec de l'Esperit d'enguany, que tindrà lloc els dies 19 i 20 de maig a Tortosa. En aquesta dotzena edició de l'Aplec és previst que hi participin uns 1.500 joves d'arreu del país, acompanyats per uns 140 animadors i s'emmarca en la preparació del Sínode de Bisbes que tractarà el tema dels joves.


Assumpció Piferrer i la Jornada Pro orantibus

La germana Assumpció Piferrer, priora del monestir de benedictines de Sant Daniel, considera que la Jornada Pro orantibus, que tindrà lloc el 27 de maig, festivitat de la Santíssima Trinitat, vol ser un reconeixement a la vida contemplativa. També diu que molta gent els ha trucat i felicitat pel programa "El Foraster" que TV3 els va dedicar.


González Padrós: «Quan ens celebrem a nosaltres mateixos impedim que la bellesa divina es manifesti»

El Dr. Jaume González Padrós, professor a l'Institut de Litúrgia de Barcelona, afirma que "quan en les celebracions litúrgiques Déu no és el centre de la nostra admiració, sinó que dibuixem un cercle tancat celebrant-nos a nosaltres mateixos, aleshores impedim que la bellesa divina es manifesti".


Edmon Ribatallada: «Les persones d’ACO m’ajuden molt a ser fidel a l’Evangeli»

Des de la seva experiència de trenta-vuit anys com a membre de l'ACO (Acció Catòlica Obrera), Edmon Ribatallada afirma que les persones d'aquest moviment l'ajuden molt "a ser fidel a l'Evangeli".


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº188 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 188
maig '18

El Senyal - nº 187
abril '18

El Senyal - nº 186
març '18

El Senyal - nº 185
febrer '18

El Senyal - nº 184
desembre '17

El Senyal - nº 183
novembre '17

El Senyal - nº 182
octubre '17

El Senyal - nº 181
setembre '17

El Senyal - nº 180
juliol '17

El Senyal - nº 179
juny '17
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits