Dimarts 16 d'octubre de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 192  (octubre 2018)

Bisbe Francesc, deu anys
Diumenge 21 d’octubre: Domund
Santa Eugènia de Ter: nova imatge de la titular de la parròquia
Trobada de l’Hospitalitat de Lourdes a Cassà i a Llagostera
Trobada d’inici de curs de la Vida Consagrada
Jordi Castanyer: «El sentit del silenci: disponibilitat a escoltar la veu de Déu»
Mn. Ramon Oller: «Amb la Pasqua Jove havíem encès un foc»Bisbe Francesc, deu anys

El 19 d'octubre de 2008 Mon. Francesc Pardo i Artigas era ordenat bisbe a la catedral de Girona. D'aleshores ençà «s'ha anat dibuixant un estil d'acció pastoral marcat, paradoxalment, per l'estabilitat i la mobilitat», diu l'editorial d'El Senyal. L'estabilitat l'ha portat a mantenir quasi inalterat el nucli dels seus col·laboradors més immediats. La mobilitat ha estat evident en les seves visites pastorals, que mostren el seu interès per apropar-se a les parròquies. La revista ofereix una àmplia entrevista de Miquel Calsina al bisbe Francesc, en la qual el prelat afirma, entre altres coses: «Les possibilitats d'evangelitzar, les veig més ara que no pas uns anys enrere». A les pagines d'El Senyal s'hi recullen també les valoracions d'aquests deu anys del bisbe Francesc que fan Mn. Lluís Suñer, Pilar Pina, M. Dolors Puigdevall i Mn. Carles Sánchez


Diumenge 21 d’octubre: Domund

«Domund canvia el món» és el lema escollit enguany per a la Jornada Mundial de les Missions, prevista per al dia 21 d'aquest mes. Les aportacions del nostre Bisbat a les Missions van totalitzar, l'any 2017, 125.075,17 euros, xifra que representa un notable augment respecte de l'any anterior, en què es van recollir 112.370 euros. D'altra banda, el papa Francesc ha convocat un Mes Missioner extraordinari per a l'octubre del 2019 amb la finalitat de renovar el compromís missioner de l'Església.


Santa Eugènia de Ter: nova imatge de la titular de la parròquia

L'11 de setembre passat, amb motiu de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter, el bisbe de Girona va beneir la nova imatge de la titular de la parròquia. L'obra ha estat realitzada per l'artista Pere Romagós (Isaac d'Aiguaviva). Romagós es defineix, en una entrevista, com «un deixeble i també admirador de l'obra de Domènec Fita».


Trobada de l’Hospitalitat de Lourdes a Cassà i a Llagostera

L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes ha organitzat per al divendres 12 d'aquest mes la tradicional Trobada d'infermeres i brancardiers, enguany compartida entre les poblacions de Cassà de la Selva –en la qual el bisbe hi presidirà l'Eucaristia– i Llagostera, on es farà el dinar de germanor.


Trobada d’inici de curs de la Vida Consagrada

El diumenge 7 d'octubre, a dos quarts de 5 de la tarda, la comunitat de religioses Carmelites Descalces de Girona acollirà els actes d'inici de curs de la Vida Consagrada, que seran presidits pel bisbe Francesc.


Jordi Castanyer: «El sentit del silenci: disponibilitat a escoltar la veu de Déu»

«El sentit profund del silenci és la disponibilitat a escoltar la veu de Déu i estar atent, per caritat, als germans amb qui es conviu», afirma Jordi Castanyer, monjo de Montserrat, actualment al santuari del Miracle. Castanyer considera que «enmig del carrer, dins l'autobús, en ple soroll urbà, també és possible fer silenci, pregària i tot!».


Mn. Ramon Oller: «Amb la Pasqua Jove havíem encès un foc»

Tot just acabat de jubilar-se, Mn. Ramon Oller explica, en una entrevista, l'origen de la Pasqua Jove, als anys setanta, i diu: «Havíem encès un foc, i calia mantenir-lo cremant tot l'any per donar suport a la Pastoral de Joves a la Diòcesi». A l'entrevista també parla de la situació de la joventut a casa nostra i de com caldria enfocar la Pastoral de Joves.


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº192 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 192
octubre '18

El Senyal - nº 191
setembre '18

El Senyal - nº 190
juliol '18

El Senyal - nº 189
juny '18

El Senyal - nº 188
maig '18

El Senyal - nº 187
abril '18

El Senyal - nº 186
març '18

El Senyal - nº 185
febrer '18

El Senyal - nº 184
desembre '17

El Senyal - nº 183
novembre '17
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits