Divendres 23 de febrer de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 185  (febrer 2018)

Mans que porten esperança
Visita pastoral del bisbe Francesc a l’arxiprestat del Montgrí – la Bisbal
L’almoina penitencial, per ajudar els refugiats i els desplaçats
Preservar els béns artístics
Mons. Guigbile: «L’evangelització no pot estar separada del desenvolupament»
Sergi Morales: «Càritas és l’associació més oberta que he trobat mai»Mans que porten esperança

El diumenge 11 de febrer se celebra la jornada principal de la Campanya contra la Fam en el món, promoguda per Mans Unides. Les seves accions són «portadores d'esperança per als seus beneficiaris», diu l'editorial d'El Senyal, que té per títol «Mans que porten esperança». Per això –continua dient– «convé intensificar el suport a organitzacions com Mans Unides». Joan M. Palahí, nou delegat episcopal de Mans Unides, afirma que «el 87% dels recursos són aportats pel sector privat». També diu que «l'Àfrica és l'única part del món on la fam segueix augmentant». I Pere Boadas, a qui Palahí a succeït com a Delegat, confessa: «servir Mans Unides ha emplenat la meva vida aquests darrers anys».


Visita pastoral del bisbe Francesc a l’arxiprestat del Montgrí – la Bisbal

El diumenge de Crist Rei el bisbe Francesc va iniciar la seva visita pastoral a l'arxiprestat del Montgrí – la Bisbal. Ho va fer a la localitat de Torroella de Montgrí. Mn. Josep Barcons, arxipreste del Montgrí – la Bisbal, exposa, en un article, l'itinerari que ha seguit el bisbe en els primers compassos d'aquesta visita. I afirma: «Per a la gent és tota una experiència comunitària i eclesial. El bisbe dona importància a cada comunitat cristiana, sigui petita o gran. Cada comunitat té vida, i cal potenciar aquesta vida».


L’almoina penitencial, per ajudar els refugiats i els desplaçats

El Bisbat de Girona, des de fa anys, fa una proposa de destinació de l'almoina penitencial a favor de Càritas. L'any passat van ser més de 23.000 les persones que es van poder acompanyar i que es trobaven en situació o risc de pobresa i exclusió social. Aquest any, l'almoina penitencial serà per als programes d'ajuda als refugiats i desplaçats, en col·laboració amb les Càritas dels llocs d'origen.


Preservar els béns artístics

«No hi ha solucions universals en el debat entre l'obra d'art conservada en un museu i l'obra d'art en el seu lloc originari», diu Mn. Joan Naspleda, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural. I afegeix: «la valoració de les característiques de l'obra, les circumstàncies, dels llocs, les necessitats de conservació, la seguretat, etc., hauran d'anar conduint les decisions de preservació dels béns artístics».


Mons. Guigbile: «L’evangelització no pot estar separada del desenvolupament»

Ha visitat Girona Mons. Dominique Banlène Guigbile, bisbe de Dapaong al Togo. En una entrevista destaca «la valuosa feina» que ha fet aquests darrers nou anys Mn. Joan Soler al Togo i valora el fet que hagi endegat l'associació Amics de Dapaong. Mons. Guigbile afirma que, especialment en una «regió pobra» com la seva, «l'evangelització no pot estar separada del desenvolupament».


Sergi Morales: «Càritas és l’associació més oberta que he trobat mai»

«Càritas és l'associació més oberta que he trobat mai i on et fan l'acollida que necessites, t'acompanyen i es preocupen per tu i no et sents sol», diu Sergi Morales, secretari de Càritas de Cassà de la Selva. Morales, que té 22 anys, espera «una Església actualitzada que sàpiga arribar als joves de manera clara i concisa, molt més senzilla i oberta a tothom».


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº185 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 185
febrer '18

El Senyal - nº 184
desembre '17

El Senyal - nº 183
novembre '17

El Senyal - nº 182
octubre '17

El Senyal - nº 181
setembre '17

El Senyal - nº 180
juliol '17

El Senyal - nº 179
juny '17

El Senyal - nº 178
maig '17

El Senyal - nº 177
abril '17

El Senyal - nº 176
març '17

© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits