Dijous 21 de febrer de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 195  (febrer 2019)

Mans Unides: dones i desenvolupament
Contra l’ús de la religió per a la confrontació bèl·lica
Decàleg del bon escolà
Restauracions a la Catedral
Jornada Mundial del Malalt
Mons. Sergi Gordo: «Som convidats a fer l’anunci del Crist»
María Paz López: ocupar-se dels malalts per ser l’Església de JesúsMans Unides: dones i desenvolupament

La commemoració del seixantè aniversari de Mans Unides és una bona ocasió per mesurar en tota la seva amplitud el treball d'aquesta organització sorgida d'un grup de dones d'Acció Catòlica. A la Diòcesi de Girona, les quatre primeres delegades van ser dones, mentre que els dos darrers, incloent-hi l'actual, són homes. El Senyal entrevista Joan M. Palahí, l'actual delegat, i també recull les opinions de diversos predecessors seus: Roser Balló, Glòria Cerdán, Pilar Pla i Pere Boadas. També informa dels projectes de Mans Unides finançats enguany pel Bisbat de Girona. La col·lecta a favor de Mans Unides es farà el diumenge 10 de febrer.


Contra l’ús de la religió per a la confrontació bèl·lica

En el seu «Manifest per la pau», donat a conèixer pels voltants de Nadal, Justícia i Pau de Girona denuncia «tota utilització de la religió, l'espiritualitat i visió del món i de la vida que porti a la confrontació bèl·lica i a la justificació o legitimació de la dominació d'unes persones i d'uns pobles sobre d'altres, i del patiment de les víctimes innocents de les estructures socials injustes». En el document també s'hi denuncia l'existència d'una «involució democràtica al món, a Europa, a l'Estat espanyol i a Catalunya».


Decàleg del bon escolà

La trobada diocesana d'escolans, que va tenir lloc el 3 de gener a l'ermita de la Mare de Déu d'Esperança de Cruïlles, va aplegar una cinquantena de persones. Mn. Joan Soler, delegat episcopal per al Servei d'Orientació Vocacional, va redactar, per a aquella ocasió, un «Decàleg del bon escolà», en el qual es demana als escolans que estiguin orgullosos de ser-ho, que ho siguin també a casa, que es formin i que siguin missioners.


Restauracions a la Catedral

Darrerament s'ha restaurat a la Catedral de Girona l'estructura del retaule de Santa Caterina, ubicat a la capella del mateix nom, i el sepulcre d'Elionor de Cabrera, que es troba a la capella de Sant Rafael, al claustre. La presentació d'aquesta darrera peça restaurada va anar acompanyada temporalment de l'exposició «El Vescomtat de Cabrera», cedida pel Consell Comarcal de la Selva.


Jornada Mundial del Malalt

La Delegació episcopal de pastoral de la Salut i l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes organitzen una missa l'11 de febrer a la parròquia del Mercadal de Girona, a les 8 del vespre. Serà presidida pel bisbe Francesc i es farà amb motiu de la Jornada Mundial del Malalt. Prèviament, a la Fundació Valvi hi haurà una taula rodona d'experiències de voluntariat en l'àmbit de la Pastoral de la Salut.


Mons. Sergi Gordo: «Som convidats a fer l’anunci del Crist»

En una entrevista, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo, que va dirigir el recés d'Advent per a capellans i diaques, afirma que «som convidats a fer l'anunci del Crist, veritable resposta als interrogants profunds de l'existència humana».


María Paz López: ocupar-se dels malalts per ser l’Església de Jesús

La germana María Paz López, religiosa de Sant Josep de Girona, treballa en la Pastoral de la Salut a Figueres. Diu que «si l'Església no s'ocupés dels malalts, no seria l'Església de Jesús».


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº195 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 194
desembre '18

El Senyal - nº 193
novembre '18

El Senyal - nº 192
octubre '18

El Senyal - nº 191
setembre '18

El Senyal - nº 190
juliol '18

El Senyal - nº 189
juny '18

El Senyal - nº 188
maig '18

El Senyal - nº 187
abril '18

El Senyal - nº 186
març '18

© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits