Dimecres 17 de gener de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 184  (desembre 2017)

A 500 anys de la Reforma
A. Carbó: «Si no haguéssim humanitzat el Tió no se’n cantaria ni gall ni gallina»
Campanya de Nadal conjunta de les Càritas de les diòcesis de Catalunya
Any Fita
Joan Soler: «Continuaré essent missioner»
Fano: «L’art és un camí d’evangelització molt bonic»
2018, any Xavier Carbó i MaymíA 500 anys de la Reforma

La commemoració, el 31 d'octubre passat, del cinquè centenari de l'inici de la Reforma ha suscitat interès en molts cristians, però «a casa nostra el ressò ha estat més aviat limitat», afirma l'editorial d'El Senyal de desembre-gener. «El protestantisme, tot i que d'una manera minoritària, ha estat present, ja des dels seus primers temps, en el territori de la nostra Diòcesi», especialment a «algunes poblacions costaneres, juntament amb altres de l'interior, com Figueres, Girona i Salt», diu també l'editorial. La revista recull les opinions que sobre aquest cinquè centenari expressen Josep-Lluís Carod-Rovira, Josep Castanyé, Lluís Busquets i Joan Busquets.


A. Carbó: «Si no haguéssim humanitzat el Tió no se’n cantaria ni gall ni gallina»

Amadeu Carbó, autor del quadern Celebrem el Nadal explica, en una entrevista, que «en el quadern trobarem informacions singulars, curiositats i, sobretot, pistes per entendre el que celebrem, com ho celebrem i per què ho celebrem». Una de les curiositats que explica Carbó fa referència a la descoberta de «qui va posar cara al Tió i quins van ser-ne els motius, i també les conseqüències que va tenir aquesta acció». I afegeix: «Probablement, si no haguéssim humanitzat el Tió ja no se'n cantaria ni gall ni gallina».


Campanya de Nadal conjunta de les Càritas de les diòcesis de Catalunya

Per primera vegada les deu Càritas diocesanes ubicades en territori català han decidit fer arribar un missatge únic als catalans i catalanes per Nadal. Sota el lema: «Sigues part de la solució contra la pobresa» es convida a ser part de Càritas i ajudar les persones més vulnerables.


Any Fita

Amb motiu dels 90 anys de l'artista Domènec Fita s'han organitzat diferents activitats que configuren l'Any Fita: sis exposicions a diferents indrets de la ciutat de Girona; una conferència –la que va pronunciar el novembre l'abat de Montserrat–; un concert –es va fer també el mes passat–; i la presentació del llibre de diversos autors Unes mirades sobre Fita, que tindrà lloc el 18 de gener.


Joan Soler: «Continuaré essent missioner»

«Sigui on sigui, continuaré essent missioner», afirma Mn. Joan Soler, nomenat recentment rector de la parròquia d'Arenys de Munt. Soler ha estat treballant aquests darrers anys com a missioner al Togo. Diu que se'n va anar d'allà «amb un nom: "Dja-laar", "l'home del somriure permanent"».


Fano: «L’art és un camí d’evangelització molt bonic»

El dibuixant malageny Patxi Velasco, més conegut com a Fano, va ser a Girona convidat per la Delegació episcopal d'Apostolat Seglar. Qualifica els seus dibuixos de «senzills» però amb «una gran profunditat, perquè parlen de l'Evangeli». «L'art és un camí d'evangelització molt bonic», diu.


2018, any Xavier Carbó i Maymí

L'Ajuntament de Cassà de la Selva proclamarà aquest 2018 com a Any Xavier Carbó i Maymí, en homenatge a aquest clergue, poeta, filòleg, etnògraf, folklorista i traductor dels clàssics, amb motiu del centenari de la seva mort.


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº184 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 174
desembre '16

El Senyal - nº 173
novembre '16

El Senyal - nº 172
octubre '16

El Senyal - nº 171
setembre '16

El Senyal - nº 170
juliol '16

El Senyal - nº 169
juny '16

El Senyal - nº 168
maig '16

El Senyal - nº 167
abril '16

El Senyal - nº 166
març '16

El Senyal - nº 165
febrer '16© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits