Dilluns 19 de març de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 186  (març 2018)

Les dones a la societat i a l’Església
Dia del Seminari, especialment adreçat als joves
Fonalleras, pregoner de la Setmana Santa, i Pasqua Jove a Sant Josep
Restauració i conservació de la rosassa de l’església de l’Escala
Romaguera: Redescobrir Crist amb l’estudi de l’Evangeli, la litúrgia i la pregària
Empar Nanclares: «Sóc una religiosa obrera que segueix sant Joan de la Creu »Les dones a la societat i a l’Església

«Encara queda molt de camp per córrer per assolir un equilibri entre homes i dones en l'Església, especialment en les funcions directives», tot i que «aquests darrers anys s'han fet progressos, i un nombre creixent de dones han assumit responsabilitats importants a les cúries diocesanes i a la romana». Així ho afirma l'editorial de l'edició corresponent al mes de març de la revista El Senyal. En l'àmbit social i, més concretament, en el terreny laboral, «als nostres dies es denuncia amb força l'existència de la bretxa salarial i s'exigeix, tant per a les dones com per als homes, un treball decent». La revista destaca el fet que cada any entorn del 8 de març, Dia internacional de la dona treballadora, els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears fan sentir la seva veu per denunciar les situacions injustes que observen i reafirmar el seu compromís a favor del respecte a la dignitat i als drets de les dones.


Dia del Seminari, especialment adreçat als joves

El Dia del Seminari, que s'escau enguany els dies 17 i 18 de març, té com a lema «Apòstols per als joves». A la diòcesi de Girona hi ha actualment tres joves que es preparen per ser capellans. Resideixen en el Seminari Major Interdiocesà i són alumnes de la Facultat de Teologia de Catalunya. També hi ha un diaca que, en els propers mesos rebrà l'ordenació sacerdotal. El Senyal publica les experiències de vida d'aquests tres joves al Seminari.


Fonalleras, pregoner de la Setmana Santa, i Pasqua Jove a Sant Josep

La Junta de Confraries ha encomanat el pregó de la Setmana Santa de Girona a l'escriptor Josep M. Fonalleras. D'altra banda, la Pasqua Jove d'enguany tindrà una doble vessant: el Tridu que la Delegació d'aquesta pastoral especialitzada ha organitzat a Sant Aniol de Finestres, per preparar la participació en la Vetlla Pasqual, que tindrà lloc a la parròquia de Sant Josep de Girona.


Restauració i conservació de la rosassa de l’església de l’Escala

Les obres de restauració i conservació de la rosassa i el vitrall de l'església de Sant Pere de l'Escala es van iniciar el 12 de setembre de 2017 i es van acabar el dia 1 de desembre. L'arquitecte Josep Vilanova Brugués explica detalladament en què han consistit aquests treballs, que han estat finançats pel Bisbat, la parròquia i la Diputació de Girona.


Romaguera: Redescobrir Crist amb l’estudi de l’Evangeli, la litúrgia i la pregària

El recés de Quaresma per als capellans i diaques del Bisbat de Girona ha estat dirigit aquest any per Mn. Josep M. Romaguera, president del Centre de Pastoral Litúrgica. «L'estudi de l'Evangeli, la litúrgia i la pregària personal» són mitjans per redescobrir Jesucrist, diu. I considera que «l'Església ha de continuar essent casa de tots, ben arrelada allà on és».


Empar Nanclares: «Sóc una religiosa obrera que segueix sant Joan de la Creu »

Es defineix com «una religiosa obrera que segueix sant Joan de la Creu». Empar Nanclares, de les Religioses Filles de Sant Josep, diu també: «No hi ha més agraïment que reconèixer el gran amor compassiu que el Senyor, Déu nostre, ens regala contínuament».


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº186 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 176
març '17

El Senyal - nº 175
febrer '17
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits