Divendres 14 de desembre de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Publicacions

Revista el Senyal


L'actualitat a la Diòcesi de Girona

És una publicació mensual que informa dels esdeveniments que configuren la vida de la diòcesi de Girona i de qualsevol indret del món que tinguin una repercussió o un interès especial per a la gent de la diòcesi de Girona. Des del respecte a la pluralitat, la revista difon el pensament cristià sobre els fets que marquen el món d'avui.
Va començar a publicar-se l'any 1999: el mes de maig va sortir el número 0, i el mes de setembre, l'1.

Té actualment un tiratge de nou-cents exemplars. El preu de cada exemplar és de 2'50€ i el cost de la subscripció anual, que inclou els deu números que es publiquen cada any, és de 25 € (tarifa normal) o 35 € (tarifa de suport).

La revista té 32 pàgines. Les seccions principals són: A fons, D'aquí, D'allà, Ecumenisme/Diàleg interreligiós, Opinions, Amb nosaltres i Gent de casa.
El director d'El Senyal és Mn. Josep Casellas i el consell de redacció està format per: Víctor Gay, Joan B. Esteve Dolors Puigdevall i Susanna Quintana.


A l'últim número...
Et fem un avanç dels continguts principals d'El Senyal
num. 194  (desembre 2018)

Fer camí amb els joves i amb Jesús
Set-cents anys de la parròquia de Santa Maria de Blanes
Trobada europea de joves de Taizé a Madrid
Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians
Mn. Joan Àguila: «La catequesi ha de ser una proposta clara i radical»
Pilar Ferrero: «El bé comú només es pot aconseguir amb l’aportació de tots»Fer camí amb els joves i amb Jesús

Són un nombre considerable els nois i les noies que estan compromesos en iniciatives de caràcter ètic o estètic relacionades amb la festa del naixement del Salvador, com ara accions solidàries o representacions de pastorets i pessebre vivents. Tenir present els joves i escoltar-los, com ha fet el darrer Sínode dels bisbes, és una necessitat, si es vol renovar l'Església i millorar la societat. D'altra banda, durant la segona quinzena de gener es farà a Panamà la Jornada Mundial de la Joventut. «Acceptar de fer camí junts, parar l'oïda per saber què pensen els joves i com veuen el món i l'Església i prestar cada vegada més atenció a Jesús i a tot allò que ensenya i representa per als joves i per a tothom, seria una excel·lent manera de celebrar el Nadal», diu l'editorial de la revista corresponent als mesos de desembre de 2018 i gener de 2019.


Set-cents anys de la parròquia de Santa Maria de Blanes

Han transcorregut set segles des que s'erigí oficialment la parròquia de Santa Maria de Blanes. Durant l'any 2019 es faran diversos actes commemoratius, que s'encetaran amb uns murals a l'entorn de la festa de Sant Jordi. Altres actes destacats seran: un concert de l'Escolania de Montserrat el dia 7 de juny, la missa que presidirà el bisbe Francesc el dia 26 de juliol, i l'exposició «Les escales de l'església». És previst que al gener del 2020 es presenti el llibre memorial d'aquest setè centenari.


Trobada europea de joves de Taizé a Madrid

Del 28 de desembre a l'1 de gener la ciutat de Madrid acollirà la 41a trobada europea de joves de Taizé, un esdeveniment que s'emmarca en el Pelegrinatge de Confiança a través de la Terra, que cada any reuneix desenes de milers de joves d'entre 18 i 35 anys. Aquesta iniciativa va ser impulsada pel germà Roger a finals dels anys setanta. Barcelona ha acollit aquesta trobada en tres ocasions: el 1979, el 1985 i el 2000.


Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

La justícia serà el tema de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que tindrà lloc del 18 al 25 de gener. Aquesta serà ja la 111 edició d'aquest Octavari, que va iniciar-se l'any 1908 per iniciativa del reverend Paul Wattson. La recerca prèvia dels materials entorn del tema ha estat feta aquest any per un grup de representats de diverses comunitats cristianes d'Indonèsia.


Mn. Joan Àguila: «La catequesi ha de ser una proposta clara i radical»

Un dels ponents que va participar en l'onzena edició de les Jornades de Formació per a Catequistes, que va tenir lloc a Figueres el novembre passat, va ser Mn. Joan Àguila, delegat de Catequesi de l'Arquebisbat de Tarragona. Considera que cal evitar tota actitud «paternalista» en la relació amb els infants i els joves i creu que «la catequesi ha de ser una proposta molt clara i radical».


Pilar Ferrero: «El bé comú només es pot aconseguir amb l’aportació de tots»

El dia 29 de setembre passat va néixer l'Associació «Ciutats per la Fraternitat», una entitat que vol esdevenir una experiència de compromís en el diàleg amb la creació d'una xarxa oberta de municipis i d'altres entitats per treballar per al bé comú. Pilar Ferrero, regidora a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, n'és la presidenta. Afirma que «el bé comú només es pot aconseguir amb l'aportació de tots».


Aquestes i d'altres notítices, novetats, activitats.. .a l'exemplar nº194 de El Senyal

MCS Bisbat de Girona
Plaça del Vi, 2
Tel. 972 41 28 84
Fax 972 20 18 55
17004 Girona

mitjanscom@bisbatgirona.catHemeroteca
El Senyal
El Senyal - nº 184
desembre '17

El Senyal - nº 183
novembre '17

El Senyal - nº 182
octubre '17

El Senyal - nº 181
setembre '17

El Senyal - nº 180
juliol '17

El Senyal - nº 179
juny '17

El Senyal - nº 178
maig '17

El Senyal - nº 177
abril '17

El Senyal - nº 176
març '17

El Senyal - nº 175
febrer '17
© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits