Divendres 14 de desembre de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Bíblia


15 de 28


L'amor, el camí més excel·lent
Editorial CPL

Lectura del Càntic dels Càntics

Autor: PUIGDOLLERS, RODOLF
ISBN 9788491650966
DATA DE PUBLICACIÓ 23/02/2018
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 122 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÀ

SINOPSI
El Càntic dels Càntics és el punt referèncial de tota la poesia amorosa de la cultura d'occident. Llibre oriental, d'una poesia límpida i potent, mostra el llenguatge de l'amor, tant en la seva dimensió d'enamorament de l'home i la dona, com del desig, la recerca i la trobada en la relació amb Déu. Aquesta obra aporta de manera nítida i fàcil les claus d'interpretació per aprofundir i gaudir del text bíblic (que s'hi inclou sencer), a més de traçar la influència que ha tingut el Càntic en la literatura mística.
Rodolf Puigdollers, biblista savi i generós, lector apassionat de la Paraula de Déu, ens convida a seguir-lo en la seva lectura. Ens fa de guia i ens ensenya els racons insòlits d'un text universal.


PVP 10€    Petició del llibreLa Fidelitat a la Terra
Editorial Publicacions de L'Abadia de Montserat

Meditacions sobre el llibre de la Bíblia Eclesiastes- Qohelet
Autor: Teodor Suau
ISBN 9788498839296
DATA DE PUBLICACIÓ 01/09/2017
COL·LECCIÓ SAURI
NÚMERO EN LA COL·LECCIÓ 00346
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 97 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
Aquest petit volum ha sorgit de l'interès que la lectura de Qohelet ha despertat en tot moment en el seu autor. Algú molt actual per la seva manera de situar-se davant de la vida i de la mort, sense concessions a una sortida religiosa simple, crítica i a la vegada honesta. Membre d'un grup de jueus postexílics interessantíssim, es proposa viure la seva fe sense perdre la racionalitat d'un pensament particularment incisiu i demolidor. Ple de sentit de l'humor, cerca una dignitat factible per a la persona humana, que ell sap tan fràgil, tan trencadissa, però dotada d'una particularitat que l'assembla a Déu: estimar i reflexionar. Saber omplir aquest temps precari de la voluntat de saber, d'arribar al fons de tot, de trobar-se amb un Déu sempre sorprenent, mai comprensible del tot, vet aquí la proposta que Qohelet fa a l'home i a la dona d'avui, preocupats per uns mateixos interessos o totalment desinteressats per qualsevol cosa que no sigui allò que ell anomena vanitat. Tal vegada una oportunitat de meditar plegats.


PVP 12€    Petició del llibreDe Abrahán a Jesús
Editorial PPC

La experiènciaprogresiva de Dios en los personajes bíblicos

Autor: José Luis Cara vias, sj
ISBN 9788428830720
DATA DE PUBLICACIÓ 20/02/2017
COL·LECCIÓ PASTORAL APLICADA
NÚMERO EN LA COL·LECCIÓ 00304
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 222 PÀG.
ENQUADERNACIÓ CARPETA
IDIOMA ESPAÑOL / CASTELLANO

SINOPSI
La Biblia es un libro de fe. Su propósito no es enseñarnos algo específico, definitivo a cerca de ciencias naturales o geografía; ni tan solo sobre historia. Su finalidad es descubrirnos quién es Dios y quiénes somos los seres humanos. «Conocer» a Dios, según la Biblia, no es algo mental, sino vivencial. Por eso nos referimos a experiencia de Dios. No hay en ella enseñanzas a cerca de Dios en un plano abstracto o esencialista. Dios se fue revelando a sí mismo a través de los años, actuando de una forma muy pedagógica, lenta, útil y progresiva, de acuerdo a los problemas de la gente y a su capacidad creciente de comprensión. Fue educando la fe de su pueblo a lo largo de distintas etapas, respetando siempre su ritmo de crecimiento. Nosotros descubrimos el misterio de Dios en la medida en que avanzamos en la hondura de nosotros mismos y en el mundo de nuestro alrededor. Vamos precisando los rasgos divinos tal como vamos interiorizando las huellas que va dejando él en nuestra existencia.


PVP 18€    Petició del llibreDues sacsejades: el Big Bang i el Document Q
Editorial: Claret

Autors: BALLARIN MONSET‚ JOSEP MARIA | MARINER, AGUSTÍ
ISBN: 9788498469219
Data de publicació: 04/2015
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 269 pags; Rústica; 16 × 23 cm
Idioma: Català

Sinopsi:
Aquest llibre se les fa amb dues sotragades que Déu n'hi do.
La primera és aquella del Big Bang, la mecànica quàntica, i amb un gat engabiat sense solta ni volta. Tot plegat va fer dir a Einstein que «era com si Déu hagués fet el món jugant a la ruleta». Però no, de cap manera. I des d'Aristòtil és impossible que un misto s'encengui sol, cal que ho faci Algú.
En l'altra sotragada ens les emprenem amb el document Q, una espigolada entre els evangelis sinòptics, que dóna en poques pàgines el «nucli dur» de la fe cristiana.
L'afinitat entre elements eixits del Big Bang –per llarga evolució– arriba a conformar la realitat present. La sentència d'estimar sense compensació (Document Q) és el punt culminant: tot ho regira, tot ho restableix. Es pot assolir l'excel·lència i el temps toca eternitat. Per tant, les «dues sacsejades» tenen a veure.
I ací ho teniu.


PVP 18€    Petició del llibreClaus de lectura de la Bíblia
Editorial: Cruïlla

Autors: PUIG I TÀRRECH‚ ARMAND (coord)
ISBN: 9788466124133
Data de publicació: 06/10
Col·lecció: Cristianisme i Cultura
Número a la col·lecció: 66
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 204 pags; Rústica amb solapes; 13 × 21 cm
Idioma: Català
Sinopsi: La Bíblia és de fet un gran codi cultural: és un codi en ella mateixa, el reflex de la cosmovisió d'una comunitat llunyana, antiga; però alhora és un codi de la nostra civilització, en la mesura que en les diverses manifestacions artístiques, filosòfiques, literàries... de la nostra cultura hi ha marques, rastres, petjades que ens remeten al relat bíblic i el rememoren.
Amb tot, no és un codi de lectura obvia: cal aprendre a llegir-lo. I en aquesta pretensió cal situar aquest volum. En ell hi ha les claus que ens permetran acostar-nos al text bíblic d'una manera més rica: la reflexió sobre la noció d'inspiració i el significat de l'expressió Paraula de Déu, els mètodes d'aproximació al text bíblic i la qüestió de l'exegesi i la interpretació del text. Perquè la Bíblia és un teixit que cal saber llegir i un relat que cal saber teixir, encara.


PVP 12,50€    Petició del llibreConverses amb Josep Rius-Camps
Editorial: Fragmenta

Autors: MORETA‚ IGNASI
ISBN: 9788492416806
Data de publicació: 03/2014
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 256 pags; Rústica; 13 × 21 cm
Idioma: Català

Sinopsi:
Brillantor intel·lectual, profunditat espiritual, riquesa discursiva, calidesa humana, llibertat interior, són alguns dels trets que permeten descriure, per simple aproximació, un carisma impossible d'explicar amb paraules: el del teòleg i biblista Josep Rius-Camps. Erudit apassionat, destaca per l'originalitat i la gosadia de les seves aportacions en els camps bíblic i patrístic.
En aquest llibre, Josep Rius-Camps explica no solament els resultats de les seves recerques, sinó la manera com hi ha arribat. Hi trobem també el relat d'una vida gens convencional (formació al seminari, estudis de teologia a Roma i Alemanya, retorn a Catalunya, instal·lació a l'ermita de Sant Pere de Reixac...), així com intuïcions al voltant de temes (filosòfics, teològics, etc.) que no són objecte de les seves investigacions acadèmiques, però sí de les seves inquietuds «existencials».
El llibre sorprèn per la profunditat dels interessos de fons de Josep Rius-Camps i per episodis desconeguts de la seva vida, constituïda no solament per fets exteriors, sinó també per esdeveniments de caràcter interior.


PVP 19€    Petició del llibreDéu amb nosaltres
Editorial: Claret

Autors: Jesuïtes de Catalunya
ISBN: 9788498466799
Data de publicació: /
Col·lecció: A cel obert
Número a la col·lecció: 193
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 98 pags; Rústica amb solapes; 14.5 × 21.5 cm
Idioma: Català

Sinopsi: El contingut del llibre és molt senzill. Per cada dia d'Advent i Nadal trobaràs un fragment de l'Escriptura acompanyat d'uns punts perquè ajudin a la meditació o la contemplació del text. Al final del llibre trobaràs també la proposta d'un recés per aquest Advent. Els continguts estan pensats tant per fer-los a nivell individual com també en família, o en grup. L'element comunitari pot conduir a un compartit profund i ric que val la pena valorar. L'Espai Sagrat, d'on s'han tret aquests continguts, és una web ideada pels jesuïtes irlandesos i produïda a través del Jesuit Communication Centre. L'any 2002, es va iniciar la versió en català a càrrec dels Jesuïtes de Catalunya. Actualment Espai Sagrat compta amb 18 versions, entre elles l'àrab i el xinès. Com diu una de les frases que més¡ ens agrada «Quan pregues no estàs sol. Formes part d'una comunitat estesa per tot el món». L'Espai Sagrat forma part de la web i el projecte Pregaria.cat.


PVP 12€    Petició del llibreDiari de Teòfil
Editorial Fragmenta

Autor: Josep Rius-Camps
Col·lecció:Assaig
Volum:23
Núm. de pàgines:320
Primera edició:novembre del 2011
ISBN:978-84-92416-49-3
Enquadernació:rústica, 13 x 21 cm

La demostració de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstols) narrada per Teòfil a la seva mare

«Estimada mare, ja fa més dos anys que vam haver d'abandonar precipitadament Israel, amb la ciutat de Jerusalem mig en runes i el santuari del temple espoliat i destruït, vei­ent com els vasos més sagrats se'ls emportaven com a objecte d'un botí de guerra i eren presentats a Roma pels vencedors amb gran pompa i fastuositat. No t'he escrit fins ara, car tenia necessitat de retrobar-me a mi mateix enmig del gran silenci que acomboia la derrota.»

Així s'obre el Diari de Teòfil, una novel·la mitjançant la qual Josep Rius-Camps dóna forma narrativa a les investigacions sobre l'autoria, el destinatari i el gènere literari de l'obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstols) exposades a Demostració a Teòfil (Fragmenta, 2009). D'aquesta manera, assoleix plena credibilitat la hipòtesi segons la qual els dos textos neotestamentaris de Lluc són una sola obra en dues parts, redactades pel rabí jueu Lluc a petició de l'«excel·lentíssim Teòfil», que li havia demanat un informe sobre la messianitat de Jesús. L'ús del Còdex Beza —el manuscrit que conté la versió més antiga i completa dels quatre Evangelis i els Fets dels Apòstols— com a base del relat contribueix al rigor amb què es mostra la figura de Jesús de Natzaret i el desplegament de les primeres comunitats eclesials.


PVP 21.50€    Petició del llibreEl llibre de Nadal
Editorial: Centre Pastoral Litúrgica

Autor: Josep Lligades
Colección: FESTA
ISBN 978-84-98055160
Data de publicació: 11/2011
Editorial: CPL
Col·lecció: FESTA
Número a la col·lecció: 13
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 41 pags; Cartoné; 15.5 × 21 cm
Idioma: Català

Sinopsi: El millor regal per a aquestes festes. A tot color, ilustrat amb reproduccions de pintures i fotografies, aquest llibre ofereix una assequible presentació del que és el Nadal, dels diversos dies, del sentit cristià i el sentit popular, de les coses que cal saber-ne... I també poesies, textos de pregària... No us el podeu perdre!


PVP 8 €    Petició del llibreEls evangelis apòcrifs: textos gnòstics
Editorial Proa

Pocs anys després de la mort de Jesús, els primers cristians van crear una nova manera de fer literatura: van inventar el relat evangèlic, amb un èxit clamorós. Es produí una gran proliferació
de documents que pretenien explicar qui va ser Jesús de Natzaret i què predicava. Amb el pas dels anys, quatre d'aquests documents es van convertir en els evangelis canònics. Altres, per diverses raons, van quedar exclosos del cànon ofi cial de l'Església i són coneguts com ‘evangelis apòcrifs'; entre aquests, els evangelis gnòstics formen una col·lecció molt interessant, que va des de l'Evangeli de Maria, descobert el 1896, fi ns al polèmic Evangeli de Judes, l'any 1983 (restaurat el 2006), passant pels Manuscrits de Nag Hammadi, trobats accidentalment per dos pagesos egipcis el 1945. El gnosticisme, que recull molts ensenyaments de les tradicions orientals, creu que la salvació no està en l'adoració de Crist sinó en un aprenentatge personal; això fa que connecti amb la religiositat més contemporània.


PVP 22€    Petició del llibreEls Evangelis Baptismals
Editorial CPL

Autor : Simó Tarragó, Manuel
ISBN : 978-84-9805-698-3

La samaritana, el cec de naixement i Llàtzer són tres personatges que des de ben antic han acompanyat el camí cristià en la descoberta de qui és Jesús i que han estat considerats la millor guia per als qui es preparen per al baptisme. També avui aquests tres relats de l'evangeli de Joan continuen sent una magnífica guia per a nosaltres: per renovar el nostre compromís de creients, o per emprendre'l per primer cop a través del baptisme. Aquest llibre ens ajudarà a aprofundir-los i a trobar-hi tota la riquesa. I també, si volem fer la lectura dels relats col·lectivament, els trobarem aquí disposats per a ser llegits entre diversos lectors. Manel Simó Tarragó (Barcelona, 1939) és prevere i llicenciat en periodisme. És autor de llibres i publicacions sobre temes tant socials com eclesials, i ha impartit nombroses catequesis d'adults sobretot de temes bíblics. En aquesta mateixa col·lecció ha publicat Viure avui les fidelitats. Col·labora també a la revista Missa Dominical del CPL i actualment és rector de la parròquia de Santa Maria Magdalena de Viladecans.


PVP 9.50€    Petició del llibreEls Salms. Un diàleg sincer amb Déu
Editorial: CPL

Autors: CPL‚ (edit)
ISBN: 9788498055948
Data de publicació: 3/2013
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 392 pags; Rústica; 10.5 × 14.5 cm
Idioma: Català

Sinopsi: Al llarg de la història, totes les dones i homes, infants, joves, adults i vell han cercat això que el llibre dels Salms en promet des de la primera paraula. Val la pena que ens hi aturem, perquè és l'oferta més interessant del món: la felilcitates troba en Déu, en el diàleg d'amor amb ell, en l'escolta atenta de la seva Paraula.


PVP 4,90€    Petició del llibreGuía para entender el Nuevo Testamento
Editorial: Trotta

Autores: PIÑERO‚ ANTONIO
ISBN: 9788481648324
Fecha de publicación: 01/11
Colección: Estructuras y Procesos. Serie Religión
Número de ediciones: 4
Datos del libro: 568 pags; Rústica; 14 × 23 cm
Idioma: Español

Sinopsis: El Nuevo Testamento fue escrito hace casi dos mil años desde una mentalidad y en un contexto muy distintos de los de hoy en día. A pesar de que la vida cultural y religiosa de Occidente está impregnada de ideas y concepciones que derivan de él, su texto aparece lleno de incógnitas y de «trampas» para el lector actual. La presente obra está concebida como Guía, sencilla en lo posible, que expone las claves de lectura e interpretación de cada uno de los 27 libros que componen el Nuevo Testamento. Su primer objetivo es comprender lo que quiso transmitir cada uno de estos escritos cuando se compuso y cómo debieron entenderlos los primeros lectores a los que fueron dirigidos. A lo largo de este itinerario, se intenta dar respuesta a las preguntas más comunes suscitadas por la lectura del Nuevo Testamento: ¿cómo se formó?; ¿cómo ha llegado hasta nosotros?; ¿se ha transmitido correctamente?; ¿son fieles las iglesias a la hora de reproducir el texto y de traducirlo? Y a algunos otros interrogantes de importancia como son: ¿podemos reconstruir fielmente la figura del Jesús histórico base del Nuevo Testamento?; ¿por qué tenemos cuatro evangelios?; ¿es Pablo el fundador del cristianismo?; ¿cómo fue progresando la Iglesia a medida que pasaban los años tras la muerte de Jesús? Esta Guía no está compuesta desde un punto de vista confesional. Su acercamiento a los textos es histórico y literario. Es respetuosa con las creencias, pero no se siente ligada a ellas, sino al intento de explicar por qué surgió el Nuevo Testamento y cómo puede comprenderse.

Autores/as:
Antonio Piñero es Catedrático de Filología Griega, especialidad en Lengua y Literatura del Cristianismo primitivo en la Universidad Complutense de Madrid. Ha enseñado lengua copta en esta Universidad en la sección de Filología Bíblica Trilingüe. Es editor y coautor de la serie Apócrifos del Antiguo Testamento (6 vols., 1983-) y de Hechos Apócrifos de los apóstoles (con Gonzalo del Cerro) (2 vols., 2005). De entre sus estudios dedicados al Nuevo Testamento destacan El otro Jesús. Vida de Jesús según los evangelios apócrifos (1993) y El Nuevo Testamento. Introducción al estudio de los primeros escritos cristianos (con J. Peláez) (1996; ed. inglesa 2003). Además ha editado y colaborado en los siguientes libros colectivos: Orígenes del cristianismo. Antecedentes y primeros pasos (1991), Fuentes del cristianismo. Tradiciones primitivas de Jesús (1994), En la frontera de lo imposible. Magos, médicos y taumaturgos en el Mediterráneo oriental en época de la Biblia (2001) y Biblia y Helenismo. Pensamiento griego y formación del cristianismo (2006). En esta misma Editorial, es editor y coautor de la obra Textos gnósticos. Biblioteca de Nag Hammadi, en tres volúmenes (I, 22000; II, 22004; III, 2000).


PVP 26,92€    Petició del llibreIntroducció al Nou Testament. Quan la Paraula es fa Escriptura
Editorial: Claret

Autors: PUIGDOLLERS I NOBLOM‚ RODOLF
ISBN: 9788498467321
Data de publicació: 03/2013
Col·lecció: La Gran Biblioteca
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 296 pags; Rústica sense solapes; 14.5 × 21.5 cm
Idioma: Català

Sinopsi: El Nou Testament és el conjunt d'escrists de les primeres comunitats cristianes, que han estat considerats per aquestes com a normatius. Per comprendre el tresor que suposen aquests 27 escrits -per a creients i per a no-creients- és de gran ajuda contemplarlos en el seu conjunt, posar-se les ulleres adequades a cada tipus d'escrit, deixar de banda els esquemes de la cultura del lector, aprendre el seu llenguatge, el significat dels seus simbolismes, el seu ambient d'origen, el sentit de la seva recopilació. En una paraula, cal apropar-se a l'experiència espiritual dels seus autors i dels seus lectors originals.

Aquesta Introducció al Nou Testament -la primera publicada en català- desitja ser llegida de forma seguida- la seva brevetat ho facilita-, per aconseguir una visió de conjunt d'aquesta col·lacció de textos que ha marcat profundament tota la cultura occidental. Té en compte les postures majoritàries dels estudiosos, però presenta al mateix temps una interpretació nova i original.Autors/es :
Rodolf Puigdollers i Noblom (Barcelona, 1948), sacerdot escolapi, és doctor en teologia. Rector de dues parròquies i professor de Nou Testament. Té publicats diversos llibres i articles sobre bíblia, espiritualitat, catequesi, art i història.


PVP 16€    Petició del llibreLa Bíblia BCI
Associació d'editors de la BCI

Títol: La Bíblia BCI
Autors: ASSOCIACIÓ BÍBLICA DE CATALUNYA
ISBN: 9788498463750
Data de publicació: 03/09
Dades del llibre: 1890 pags; Guàflex vermell amb funda; 0 x 0 cm.
Idioma: Català
Sinopsi:
4a edició de butxaca revisada


PVP 28.37 €    Petició del llibre

15 de 28


Lectures recomanades
L'amor, el camí més excel·lent

Lectura del Càntic dels Càntics

Autor: PUIGDOLLERS, RODOLF
ISBN...
La Fidelitat a la Terra

Meditacions sobre el llibre de la Bíblia Eclesiastes- Qohelet
Autor:...
De Abrahán a Jesús

La experiènciaprogresiva de Dios en los personajes bíblicos

Autor:...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits