Dilluns 20 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Mariologia


de 5La Mare de Déu del Mont
Editorial Gavarres sl

Una muntanya màgica i un santuari a cavall de la Garrotxa i l'Empordà

Autor: Joaquim Tremoleda / David Pujol
ISBN 978-84-945279-7-5
any 2018


PVP 20€    Petició del llibreMaria, La Mare de Jesús
Editorial Claret

Autor: Gianfranco Ravasi
Data de publicació: 10/11/2015
ISBN 9788498469455
Dades del llibre 132 pàg.
Enquadernació rústica

Sinopsi:
Aquest llibre és dedicat a fer el retrat de la mare de Déu, col·locat sobre la carena metafòrica que corre entre biografia, teologia i símbols bíblics. El perfil que en resulta apareixerà tot seguit al lector com a ric de trets variats. Per més que diversos, aquests componen una fesomia unitària: la d'una dona única en la història de la humanitat.


PVP 12.50€    Petició del llibreMaria. Trenta-un Santuari
Editorial Claret Religiós

Autor: Àngel Rodríguez Vilagran
ISBN 9788491360216
DATA DE PUBLICACIÓ 12/03/2018
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 146 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
Aquest llibre pretén mostrar la devoció a Maria a través de les advocacions que es veneren arreu de les diòcesis amb seu a Catalunya. S'ha fet una tria intentant que fossin llocs amb prestigi en quan a la història i a la devoció, i que representessin a cada una de les deu diòcesis. També hi trobareu tradicions populars que els envolten.
És una publicació per no ser llegida de cop; sinó per anar-la degustant de mica en mica. Si ens trobem en el mes de maig, res millor que poder-li dedicar aquest mes a Maria llegint un capítol cada dia. Mètode que també és vàlid per a qualsevol altre mes de l'any. Ens pot servir fins i tot de guía turística per visitar-los els caps de setmana o en temps de vacances. I ... també pot ser útil a la nostra biblioteca per llegir-lo quan volem estar, literàriament i devotament, a prop de la nostra Mare.


PVP 14€    Petició del llibreDescohort de nostra Dona
Editorial Barcino

Autor: Ramon Llull
ISBN 9788472268043
DATA DE PUBLICACIO 01/09/2016
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 86 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN


El Desconhort de nostra Dona (1294) és una de les poesies de Ramon Llull més arrelada a la tradició i alhora més original. L'obra s'ha d'incloure en la tradició del plany de Maria, corrent literari difós per tota la cristiandat que narra de manera dramàtica la crucifixió de Crist a través de la veu de Maria. Però també és una de les obres lul·lianes amb menys contingut d'Art, per tant, original dins de la seva producció, fonamentada en l'Art i la creació d'«un llibre, el millor del món», per a la conversió dels infidels. En aquest poema, l'Art es deixa de banda per mostrar tot el dolor i el sofriment que van acompanyar la Verge en el moment més dramàtic de la seva existència terrenal. Maria mostra tot el seu costat humà mentre veu com Crist és escarnit, torturat i finalment mort, i és a través dels ulls de Maria que nosaltres, oïdors/espectadors, veiem l'episodi evangèlic i hi participem. El Desconhort és compost de 32 estrofes monorimes de dotze alexandrins, un vers usat típicament en els poemes narratius i en les cançons de gesta perquè permetia, per la seva llargada i el ritme solemne, de donar gravetat i èmfasi als esdeveniments narrats. L'absència de l'Art lul·liana en aquest poema facilita molt l'accés al text, que demostra, en canvi, les grans capacitats poètico-literàries del beat. Escrit en occità, s'ofereix en la versió original i en traducció catalana en prosa. El text s'apropa a les laude dramàtiques de l'àrea italiana, cosa que permet imaginar-ne una possible realització parateatral. L'edició es presenta amb ortografia normativa i amb notes explicatives que ajuden a contextualitzar històricament els esdeveniments que s'hi narren i a aclarir passatges dubtosos.


PVP 18€    Petició del llibreVerdadera hermana nuestra Teología de María en la comunión de los Santos
Editorial: Herder

Autores: JOHNSON‚ ELIZABETH A.
ISBN: 9788425423369
Fecha de publicación: 06/05
Datos del libro: 384 pags; Cartoné; 15.5 × 24.5 cm
Idioma: Español
Sinopsis: Este nuevo libro de Elizabeth A. Johnson contribuye decididamente a construir una teología mariana contemporánea y liberadora. A decir de la autora, la mariología tradicional ha tendido a separar a la madre de Jesús de todas las demás mujeres, representándola como el ideal femenino conforme al cual el patriarcado juzga a sus hermanas y legitima la posición subordinada de las mujeres en la Iglesia. Johnson lee las Escrituras a través de los ojos de las mujeres empleando métodos hermenéuticos feministas para buscar una nueva vía de acercamiento a María que la sitúe dentro de la comunidad de los santos, el símbolo potencialmente más inclusivo e igualitario. Al centrarse en María como individuo concreto, en compañía de todos los amigos de Dios y profetas, este libro intenta vislumbrar la realidad histórica cruda, muchas veces ignorada, de Miriam de Nazaret, una mujer judía en el seno de una sociedad rual relativamente pobre y políticamente oprimida del siglo I. Procura entender la presencia, la llamada, el reto y la creatividad del Espíritu de Dios en su vida y conecta su vocación única, que incluye ser madre del Mesías pero no se limita a eso, con las historias de hombres y mujeres discípulos de Jesús entonces y ahora, descubriendo retos y estímulos para los discípulos de hoy. En una palabra, invita a María a bajarse del pedestal en que ha sido venerada durante siglos y a unirse a nosotros en una comunidad de gracia y de lucha dentro de la historia.


PVP 28,65 €    Petició del llibre

5 de 5Lectures recomanades
La Mare de Déu del Mont

Una muntanya màgica i un santuari a cavall de la Garrotxa i...
Maria, La Mare de Jesús

Autor: Gianfranco Ravasi
Data de publicació: 10/11/2015
ISBN...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits