Dilluns 17 de juny de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Magisteri de l'Església


15 de 17


Crist viu
Editorial Claret

Christus Vivit. Exortació Apostòlica
Autor: PAPA FRANCESC
ISBN 9788491362180
DATA DE PUBLICACIÓ 04/04/2019
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 188 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
Aquest document és el fruit dels treballs del Sínode dels Bisbes celebrat al Vaticà, del 3 al 28 d'octubre de 2018, sobre el tema «Els joves, la fe i el discerniment vocacional». És un text que dialoga amb els joves, recull el treball realitzat entre els joves i els Pares Sinodals. És la primera exhortació apostòlica dedicada als joves.
El Papa Francesc aborda amb un estil directe però carregat de profunditat temes molt diversos relacionats amb la joventut, com la seva presència en la Bíblia, la santedat de la joventut, la seva diversitat, el creixement personal i de fe, la seva relació amb les persones majors, la pastoral juvenil, les vocacions, etc.
L'Exhortació va ser signada el 25 de març de 2019, Solemnitat de l'Anunciació del Senyor, oferta pel Papa a la Mare de Déu en el Santuari marià de Loreto, en el sisè aniversari de l'inici del seu Pontificat.


PVP 6€    Petició del llibreAlegreu-vos-en i celebreu-ho
Editorial Claret

Exhortació Apostòlica - Gaudete et exultate-
Autor. PAPA FRANCESC
ISBN 9788491360360
DATA DE PUBLICACIÓ 17/04/2018
EDITORIAL CLARET RELIGIÓS
COL·LECCIÓ DOCUMENTS DEL MAGISTERI
NÚMERO EN LA COL·LECCIÓ 00417
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 116 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
Gaudete et Exsultate és el cinquè document del magisteri del papa Francesc, tots ells editats per Editorial Claret, i forma part de la col·lecció Documents del Magisteri. La nova exhortació recull en 124 pàgines els pensaments del Pontífex sobre la crida a la Santedat en el món contemporani. Al llarg del document, Francesc recorda que «per a ser sants no és necessari ser bisbes, sacerdots, religioses o religiosos» i afegeix que «tots estem cridats a ser sants, vivint amb amor i oferint el propi testimoni en les ocupacions de cada dia, allà on es troba cadascú». En aquest sentit, el papa Francesc enumera cinc grans «expressions d'amor a Déu i a l'altre» com a signes de santedat en el món actual: perseverança, alegria, audàcia, comunitat i pregària constant. Al llarg del text, el papa Francesc recorda que cal viure «un camí sencer de santificació» per tal de concebre la totalitat de la vida com a missió i alhora ens convida a veure les benaurances com el «carnet d'identitat del cristià». Francesc també fa una crida a la mansuetud, la «pobresa interior de qui diposita la seva confiança només en Déu». D'alta banda, el pontífex també subratlla que «l'audàcia i el coratge apostòlic són constitutius de la missió» i recorda que l'Església no necessita tants buròcrates i funcionaris, sinó missioners apassionats, devorats per l'entusiasme de comunicar la veritable vida. L'exhortació no pretén ser un tractat sobre la Santedat, sinó que vol recordar el significat de la crida a la Santedat, així com abordar-ne els seus desafiaments i oportunitats. Un document escrit des de l'alegria i l'optimisme que a dia d'avui ja formen part del llibre d'estil del papa Francesc.
PVP 4,95€    Petició del llibreLa Missa, cor de l'Església
Editorial CPL

Autor: Papa Francesc
Data d'edició: 18/05/2018
ISBN:978-84-9165-137-6

Amb les 15 catequesis sobre l'Eucaristia, que el papa Francesc va oferir des del novembre de 2017 fins a l'abril de 2018 en el marc de les Audiències Generals dels dimecres a Roma, som convidats a aprofundir en el sagrament més important de la vida cristiana, que configura les nostres comunitats i pel qual som enviats a anunciar l'Evangeli al món. Amb el llenguatge senzill, amè i accessible a tothom que li és propi, el bisbe de Roma fa un recorregut pedagògic per totes les parts de la missa i ens dona pistes per participar més conscientment i més intensament en la missa de cada diumenge.


PVP 5€    Petició del llibreAl servei del nostre Poble
Claret

25 ANYS D'ARRELS CRISTIANES DE CATALUNYA
Autores: ELS BISBES DE CATALUNYA
Fecha de publicación: 03/11
Colección: DOCUMENTS DEL MAGISTERI
Número en la colección: 54
Número de ediciones: 1
Datos del libro: 70 pags; Rústica; 10.5 × 18 cm
Sinopsis: "Al servei del nostre poble", en el marc del 25è aniversari del document Arrels cristianes de Catalunya, inclou reflexions sobre els actuals reptes de l'Església i de la societat catalanes, com ara la crisi econòmica, la immigració i la secularització. Pel que fa a la immigració, el document subratllarà que les persones nouvingudes han de respectar la identitat cultural del poble que els acull.

En el nou document col·lectiu de l'episcopat català també s'inclourà una reedició del document Arrels cristianes de Catalunya, en la qual s'incorporarà la numeració per poder-lo treballar i citar posteriorment, tal i com s'acostuma a fer en aquests tipus de documents. Així, una nova generació episcopal revalidaria una vegada més l'adhesió dels bisbes catalans al document del 1985 en el que s'afirma la "ininterrompuda tradició de fidelitat a Catalunya" de l'Església i els bisbes "donem fe de la realitat nacional de Catalunya".


PVP 6 €    Petició del llibreDe Viatge
Editorial Claret

Amb una entrevista a sa Santedat
Autor: Jorge Mario Bergoglio, Papa Francesc, Andrea Tornielli
ISBN 9788491360209
Data de publicació 14/03/2017
Número d'Edicions: 1
Dades del llibre 396 PÀG.
Enquadernació rústica
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
En aquest llibre, el vaticanista Andrea Tornielli ens narra en directe els divuit viatges d'abast internacional realitzats pel papa Francesc durant els anys 2013-2016. Ens n'explica molts detalls i anècdotes entremig de la doctrina expressada en cada un pel sant pare. Conté també una entrevista al pontífex i unes curiositats sobre les característiques dels viatges papals. Tot plegat constitueix un volum interessantíssim que ens permet de conèixer a fons el pensament i el tarannà de l'actual bisbe de Roma.


PVP 22.50€    Petició del llibreEl rostre de la misericòrdia
Editorial: Claret

Misericordiae Vultus
Butlla del jubileu de la misericòrdia

Autors: PAPA FRANCESC
ISBN: 9788498469295
Data de publicació: 05/2015
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 37 pags; Rústica; 10.5 × 17.8 cm
Idioma: Català
Sinopsi:
El dissabte, dia 11 d'abril, festa de la Divina Misericòrdia, el Sant Pare ha fet pública aquest butlla de convocatòria d'un Any Jubilar extraordinari amb el lema "Misericordiosos com el Pare". Aquest any començarà el 8 de desembre de 2015 i s'allargarà fins al darrer diumenge de l'any litúrgic, solemnitat de Crist Rei, el 20 de novembre de 2016.
Aquesta convocatòria és coherent amb la doctrina que el papa Francesc ha anat desgranant des de l'inici del seu pontificat: els seus missatges i discursos insisteixen sovint en la misericòrdia de Déu, que – reflectida en el rostre del Crist– crida els homes a viure feliços compartint la joia de l'evangeli. Per això ara convida els germans en la fe a viure aquest Any practicant aquesta mateixa misericòrdia mitjançant la reconciliació i l'acollida dels "fills pròdigs" per ajudar-los en el seu procés de conversió.


PVP 2.90€    Petició del llibreEn la Beatificació de Joan Pau II
Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Documents d'Església nº 981- 982

La beatificació de Joan Pau II ens ofereix l'oportunitat de fer una antologia dels seus documents principals agrupats en tres rúbriques: "Les catorze encícliques", "Altres textos importants" i "Joan Pau II i Catalunya":


PVP     Petició del llibreFrancesc. El Papa del Poble
Editorial: ARA LLIBRES

Les seves parules i gestos en el primer any d'un pontificat carregat d'esperança.
Autora: GONZALEZ, DOLORS

Any d'edició: 2014
Matèria CRISTIANISME
ISBN: 978-84-15645-43-6
Pàgines: 157
Enquadernació:
RÚSTICA
Col·lecció: ALISIS

Sinopsi: El Papa dels humils, el Papa arribat de la fi del món, el Papa de la misericòrdia, el Papa líder global... El primer any de Jorge Bergoglio com a Papa ha motivat totes aquestes denominacions positives, arran de les grans emocions i esperances que ha transmès.
El seu missatge clar i directe sobre la fe, Jesucrist, l'estat del món i la necessitat de renovar l'Església han fet impacte no només en l'esfera dels creients sinó en àmbits de costum aliens a les posicions d'un Papa. Aquest llibre repassa, mes a mes, les seves accions i paraules més significatives, les fites principals en el seu primer any de pontificat


PVP 9.95€    Petició del llibreL'alegria de l'amor - Amoris laetitia
Editorial Claret

Exhortació apóstòlica
Autor: Papa Francesc
ISBN 9788498469974
Data de publicació: 15/04/2016
Dades del llibre : 270 pàg
Enquadernació rústica
Idioma Català

Sinopsis:
L'Exhortació Apostòlica Amoris Laetitia (l'Alegria de l'Amor) vol confirmar amb força no l'ideal de la família, sinó la seva realitat rica i complexa. Hi ha en les seves pàgines una mirada oberta, profundament positiva, que es nodreix no d'abstraccions o projeccions ideals, sinó d'una atenció pastoral a la realitat. El document és una lectura densa de suggeriments espirituals i de saviesa pràctica, útil a cada parella humana o a persones que desitgen construir una família. Es veu, sobretot, que és fruit d'una experiència concreta amb persones que saben per experiència què és la família i el viure junts per molts anys. L'Exhortació parla de fet el llenguatge de l'experiència.


PVP 6.95€    Petició del llibreL'Evangeli de Maria
Editorial Claret

Per un jubileu de misericòrdia
Autor: Papa Francesc.

Nº de páginas: 150 págs.
Encuadernación: Tapa blanda
Editorial: CLARET
Lengua: CATALÁN
ISBN: 9788498469547
Sinopsi
El Déu de la misericòrdia va escollir néixer en una família, en
un poblet remot, en un suburbi recòndit i ple de problemes.
Hagués pogut triar ser rei o emperador, però no ho va fer. Va
triar una família. Va escollir ser Fill. Va triar una mare. Una
noia que guarda en el cor un secret que ella mateixa no
coneix. Una filla d'Israel, elegida per ser la mare del seu
Creador, i que misteriosament acaba centrant el camí de la
salvació en la història humana. Una criatura humil i feble
com tots nosaltres, que ha acceptat amb coratge de ser
sorpresa per Déu, i des d'aquest moment resplendeix amb
una gràcia i llum noves. Una dona plenament inserida en un
temps i en un poble, que treballa, que va al temple, immersa
del tot en aquest misteri en el seu quefer quotidià. I que, anys
més tard, en presència del Fill moribund, estendrà la seva
maternitat per abraçar la humanitat entera.
La protagonista d'aquesta història és Maria de Natzaret, la
veu narrativa és la de Francesc, per a qui Maria és la pedra
angular de la pedagogia de la misericòrdia a la qual ha
dedicat el nou Jubileu.


PVP 15€    Petició del llibreLa Joia de l'Evangeli
Editorial: Claret

Evangelii Gaudium.
Exhortació apostòlica

Autors: PAPA FRANCESC
ISBN: 9788498468281
Data de publicació: 12/2013
Col·lecció: DOCUMENTS DEL MAGISTERI
Número a la col·lecció: 60
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 218 pags; Rústica sin solapas; 10.5 × 18 cm
Idioma: Català
Sinopsi: La Joia de l'Evangeli omple el cor i la vida sencera dels que es troben amb Jesús. Els qui es deixen salvar per Ell són alliberats del pecat, de la tristesa, del buit interior, de l'aïllament. Amb Jesucrist sempre neix i reneix l'alegria.
Amb aquesta Exhortació el papa Francesc vol dirigir-se als fidels cristians per convidar-los a una nova etapa evangelitzadora marcada per aquesta alegria, i indicar camins pel funcionament de l'Església en els propers anys.


PVP 7€    Petició del llibreLa llum de la Fe - Lumen fidei
Editorial: Claret

Primera Carta Encíclica del Papa Francesc

Autors: PAPA FRANCESC
ISBN: 9788498467796
Data de publicació: 07/2013
Col·lecció: DOCUMENTS DEL MAGISTERI
Número a la col·lecció: 58
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 80 pags; Rústica sin solapas; 10.5 × 18 cm
Idioma: Català

Sinopsi: Francesc ha marcat un rècord, ja que els darrers pontífex van escriure la seva primera encíclica bastant temps després de l'arribada al papat. Aquesta encíclica completa la sèrie de Benet XVI sobre les virtuts teologals: Esperança (Spe salvi), Caritat (Deus caritas ets), i ara la Fe (Lumen fidei). Tradicionalment la primera encíclica d'un Papa mostra les prioritats del seu pontificat. En aquest cas, Francesc ha rebut el text ja força avançat de mans de Benet XVI. És per aquest motiu que es parla d'encíclica a quatre mans que si bé, sols portarà la signatura del Papa Francesc, a ben segur reconeixerà l'inspiració de Benet XVI. Francesc ja va anunciar el 13 de juny als membres del Sínode dels Bisbes que «ara caldrà publicar l'encíclica a quatre mans que ja va començar el Papa Benet». I així ha estat


PVP 4.75€     Petició del llibreLa Paraula del Senyor. Verbum Domini
Editorial: Claret

Autor: BENET XVI
Del 5 al 26 d'octubre de 2008, bisbes d'arreu del món es van reunir en un Sínode per parlar sobre la Paraula de Déu en la vida i missió de l'Església. Ara el sant pare ha publicat l'exhortació apostòlica «Verbum Domini», que dóna a ...


PVP 5,29€    Petició del llibreLa Porta de la Fe. Porta Fidei
Editorial: Claret

Amb la qual es convoca l'any de la fe
Autors: BENET XVI
ISBN: 9788498466072
Data de publicació: 11/11
Col·lecció: DOCUMENTS DEL MAGISTERI
Número a la col·lecció: 55
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 23 pags; Grapat; 10.5 × 18 cm
Idioma: Català
Sinopsi: Carta apostòlica en forma de "motu proprio" Porta fidei del Summe Pontífex Benet XVI amb la qual es convoca l'any de la fe.

El 11 d'octubre de 2012 es compleixen cinquanta anys de la inauguració del Concili Vaticà II i vint de la publicació del Catecisme de l'Església Catòlica per part del papa beat Joan Pau II. Amb aquesta doble commemoració en ment, el Papa Benet XVI ha volgut convocar un "Any de la Fe" des d'aquest dia fins al 24 de novembre de 2013, solemnitat de Crist Rei i últim dia de l'any litúrgic.

Es tracta de "una bona ocasió per a introduir a tot el cos eclesial en un temps d'especial reflexió i redescobriment de la fe", com ho va anar, també, l'Any que proclamés en 1967 el papa Pau VI.

Autors/es :
Benet XVI (Joseph Ratzinger), actual Papa de l'Església Catòlica. La seva obra teològica i pastoral traduïda a totes les llengües és extensíssima.


PVP 2.37€    Petició del llibreLloat sigueu
Editorial Claret

Autor: Jorge M. Bergoglio
ISBN: 978-84-9846-914-7
Pàgines: 188

A la carta encíclica «Laudato si» el papa Francesc hi exposa els seus arguments teològics, científics i morals per desenvolupar estratègies contra el canvi climàtic que ell mateix va titllar d'urgents i imperioses.
El Pontífex va descriure el continuat dany a la naturalesa com «un petit senyal de la crisi ètica, cultural i espiritual de la modernitat».
La solució, comenta, requerirà d'un alt grau de sacrifici de tots plegats i d'una «audaç revolució cultural» a tot el món.
La carta encíclica, titulada «Laudato Si» (Lloat Sigui) i qualificada per alguns d'històrica, per ser la primera vegada que un Papa dedica un document d'aquest tipus a la protecció mediambiental, consta de 188 pàgines, cobrint amplis temes.


PVP 6 €    Petició del llibre

15 de 17


Lectures recomanades
Crist viu

Christus Vivit. Exortació Apostòlica
Autor: PAPA FRANCESC
ISBN...
Alegreu-vos-en i celebreu-ho

Exhortació Apostòlica - Gaudete et exultate-
Autor. PAPA...
La Missa, cor de l'Església

Autor: Papa Francesc
Data d'edició: 18/05/2018
ISBN:978-84-9165-137-6

Amb...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits