Dimarts 16 de juliol de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Teologia


de 8Sortida del laberint
EDITORIAL FRAGMENTA EDITORIAL

Una trajectòria intel·lectual
Autor: Lluís Duch
ISBN 9788415518945
DATA DE PUBLICACIÓ 01/12/2018
COL·LECCIÓ ASSAIG
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 210 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
En la gran varietat de formes de vida i cultures, tota vida humana ha estat —i continua essent—, en termes profans o religiosos, conscientment o inconscientment, una prova, un experiment, una aposta per sortir del laberint, que és la mateixa existència humana. Però és necessari no oblidar, com subratllava Michel Foucault, que «el laberint, més que el lloc on un es perd, és el lloc d'on un sempre surt perdut». D'alguna forma, el persistent desig de sortir-ne ja n'és la sortida. D'una manera molt semblant al que s'esdevé amb el mite del paradís retrobat, la mentida suprema que amaga el laberint de tota vida humana és la creació d'un fals autoconvenciment segons el qual un ja n'ha sortit. Llavors, amb una mena de immunitat fictícia entre ingènua i pretensiosa, un pensa que ja es troba més enllà de les pors, les proves, dels paranys, de les il·lusions que, per sort o per desgràcia, positivament o negativament, solen ser la matèria primera i més visible de la vida diària d'homes i dones. In statu viæ, però, la sortida real del laberint que és sempre la nostra existència concreta no deixa de ser mai una pregunta amb respostes, si n'hi ha, que no són sinó noves preguntes amb renovellades resposta-preguntes.


PVP 18€    Petició del llibreEl Creat com a Eucaristia
Editorial: CPL Centre de Pastoral Litùrgica de Barcelona

Aproximació teològica al problema de l'ecologia.
Autor : Zizioulas, Joannis
ISBN : 978-84-9805-870-3
Col·lecció Emaús
La preocupació ecològica, és a dir, la necessitat de tenir cura de tot el creat, no és només una exigència ètica per a tota persona, sinó que, per als cristians, és força més que això. Per als cristians és una conseqüència directa i ineludible de la mateixa fe en Déu, la qual dóna a aquesta preocupació ecològica el seu fonament més bàsic. La teologia ortodoxa, tan centrada en la litúrgia com a culte i lloança a Déu de tot el creat, ofereix una bona perspectiva per enfocar i reflexionar aquest tema decisiu per a la nostra civilització. I això és el que aquest llibre ens vol presentar. Ioannis Zizioulas (Katafigió, Grècia, 1931) va ser ordenat bisbe el 1986, i actualment és metropolita de Pèrgam i membre del Sínode permanent del Patriarcat ecumènic. Ha participat des dels inicis en el diàleg teològic entre l'Església catòlica romana i l'Església ortodoxa. Es diu que ha tingut una important influència en l'encíclica del papa Francesc Laudato sí.


PVP 8.50€    Petició del llibreLa renovació del ministeri diaconal en el 50 aniversari del Concili Vaticà II
Editorial: CPL

Autors: ORTÍN MAYNOU, AURELI
ISBN: 9788498057522
Data de publicació: 10/2014
Col·lecció: Libri
Número a la col·lecció: 16
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 144 pags; Rustica con solapas; 14 × 20.5 cm
Idioma: Català
Sinopsi:
El Concili Vaticà II va prendre un nombre notable de decisions que van canviar la fesomia de l'Església en molts aspectes. Un d'ells va ser la restauració del diaconat com a ministeri permanent i no, com era fins llavors, com un simple esglaó per arribar al presbiterat. Com a imatge visible, el fet que homes casats presidissin celebracions sacramentals com el baptisme i el matrimoni o ritus com el de les exèquies va representar tot un impacte. Però, sens dubte, el diaconat és força més que aquest impacte. És el reconeixement, dins l'estructura de la comunitat cristiana, d'un ministeri amb unes finalitats específiques i àmplies alhora, que ajuden l'Església a reconèixer i visibilitzar alguns dels seus trets distintius, com és el servei als altres. Aquest llibre vol ajudar-nos a valorar com s'ha dut a terme i com s'ha viscut aquesta renovació del diaconat en les nostres comunitats: tot el que ha aportat, tots els reptes que ha comportat i comporta (eclesials, familiars, professionals, personals), i les seves perspectives de futur. Sens dubte, una magnífica aportació a la reflexió eclesial. Aureli Ortín Maynou (Barcelona, 1943) és casat i té quatre fills i vuit néts. És llicenciat en Filosofia i Teologia i professionalment ha exercit de professor, feina de la qual ara està ja jubilat. Va ser ordenat per al ministeri permanent de diaca l'any 1981, i actualment és diaca adscrit a la basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona. És director del Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya


PVP 18 €    Petició del llibreCredo
Editorial Portic

Autor: Karl Barth
Col·lecció CLÀSSICS CRIST
Llibre (Rústega amb solapes)

Comentaris al Credo dels apòstols per part d'un teòleg compromès amb el seu temps.


PVP 21€    Petició del llibreDinàmica de la fe
EditorialPòrtic

Colecció: CLÀSSICS CRIS
Nº pàgines160
ISBN978-84-9809-273-8
EAN9788498092738
Dimensiones215 x 140 mm.
Data publicació: 07-11-2013


PVP 21€    Petició del llibreDioses, creencias y neuronas
Fragmenta Editorial

Una aproximación científica a la religión
Autor: Ramon Maria Nogués

Colección:Fragmentos
Volumen:9
Núm. de páginas:320
Primera edición:noviembre del 2011
ISBN:978-84-92416-50-9
Encuadernación:rústica, 13 x 21 cm

Tomarse seriamente la religión —se sea religioso o no— es un signo de respeto a la realidad. Más aún teniendo en cuenta que la religión, como todas las grandes experiencias humanas, es capaz de lo más eminente y de lo más deficiente. Este libro quiere ser un homenaje a la religión bien constituida y un antídoto contra la religión degradada. Porque una manifestación religiosa digna, culturalmente compatible e intelectualmente cualificada, puede ser un referente interesante y sugerente del eterno y difícil vislumbre de Dios.

Ramon Maria Nogués expone —con claridad, agilidad y sabiduría— temas tan variopintos como el papel del cerebro en la experiencia religiosa, las situaciones fronterizas entre mística y patología, el estatuto científico de la religión, la crítica excesiva a la religión, el valor evolutivo de las creencias, las aportaciones más recientes de la neurorreligión, el desafío del pluralismo religioso, el contraste entre espiritualidad y religión, la religión y el sexo, la discriminación religiosa de la mujer y la institucionalización de lo sagrado.

Ramon Maria Nogués (Barcelona, 1937) es catedrático emérito de antropología biológica de la Universidad Autónoma de Barcelona. Ha hecho estudios de pedagogía, filosofía y teología, y es doctor en biología por la Universidad de Barcelona. Trabaja en genética de poblaciones, especialmente en poblaciones humanas aisladas. Ha estudiado temas de neurobiología evolutiva y ha colaborado en equipos interdisciplinares de neuropsiquiatría con la Fundació Vidal i Barraquer. En este contexto ha analizado cuestiones relativas a la neurobiología de la religiosidad. Ha intervenido en estudios de bioética y en comisiones oficiales sobre esta disciplina. Es escolapio desde 1955 y presbítero desde 1961. En Fragmenta ha publicado los libros Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (2007), cuya versión castellana —puesta al día— publicamos hoy; Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008, en colaboración), y Cervell i transcendència (2011).


PVP 20.50€    Petició del llibreL'Evangeli il·lumina el credo
Editorial: Claret

Autors: ROVIRA BELLOSO‚ JOSEP MARIA
ISBN: 9788498468724
Data de publicació: 10/2014
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 44 pags; Rústica sin solapas; 12 × 19 cm
Idioma: Català
Sinopsi:
¿Com pot ser que, si l'autor del Credo és un simple cristià, es pugui garantir que el qui el llegeix o el recita estigui situat en l'Evangeli?
En la llum de l'amor de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant? Pel teòleg Josep Maria Rovira Belloso això explica la necessitat d'il.luminar el Credo des de l'Evangeli.
És el que fa en aquest llibre amb un comentari a cada proposició del Credo; ajudar que la nostra lectura del Credo sigui totalment transparent a l'Evangeli i a la fe dels Apòstols i que l'aportació del simple cristià no sigui ideològica, ni afegeixi un plus de color humà a la fe en la revelació de Déu, Pare, Fill i Esperit Sant.


PVP 6€    Petició del llibreL?Església dels pobres en el Concili Vaticà II
Editorial: Facultat de Teologia de Catalunya

Autors: PLANELLAS I BARNOSELL, JOAN
ISBN: 9788493997298
Data de publicació: 09/2013
Col·lecció: Sant Pacià
Número a la col·lecció: 105
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 240 pags; Rustica con solapas; 15.5 × 21.5 cm
Idioma: Català

Sinopsi: El present llibre ofereix un estudi sobre l'Església dels pobres en el Concili Vaticà II. Amb la serenor que dóna el pas del temps transcorregut, s'analitzen i es valoren els debats, les accions i els passatges conciliars sobre la pobresa, per tal que, fent present aquest ample testimoni, puguin esdevenir clau de futur per a l'Església del segle XXI.


PVP 20€    Petició del llibre

8 de 8Lectures recomanades
Sortida del laberint

Una trajectòria intel·lectual
Autor: Lluís Duch
ISBN...
El Creat com a Eucaristia

Aproximació teològica al problema de l'ecologia.
Autor : Zizioulas,...
La renovació del ministeri diaconal en el 50 aniversari del Concili Vaticà II

Autors: ORTÍN MAYNOU, AURELI
ISBN: 9788498057522
Data de publicació:...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits