Dilluns 20 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Biografies i Memòries


12 de 12Pau VI, Evangeli i Alegria
Editorial Claret

Autor: Bernabé Dalmau
Primera edició: octubre 2018
ISBN: 978-84-9136-138-I
Diposit legal: B-24.275-2018

Sinopsi:
Els mots Evangeli i alegria annexats en el títol d'aquest llibre al nom del papa Montini són els conceptes amb què el papa Francesc exposà el text programàtic del seu pontificat. No es tracta de presentar Pau VI com un precursor de Francesc –cosa que, a més d'anacrònica, seria injusta–, sinó de veure com en l'afaiçonament de la personalitat pastoral del papa actual hi ha unes arrels que ell ha pouat del magisteri del qui ara serà sant. I aquest serà l'objectiu primordial d'aquest llibre, per enllaçar, així, l'esdeveniment de la canonització del papa Montini amb el moment present de la vida de l'Església liderada pel papa Francesc, que no ha dubtat d'afirmar: «Soc el primer papa que no ha pres part en el Concili i el primer que ha estudiat la teologia en el postconcili i, en aquell temps, per a nosaltres la gran llum era Pau VI».


PVP 12€    Petició del llibreCom viure amb la malaltia
Editorial Publicacions de L'Abadia de Montserat

Des de l'experiència d'un metge malalt cristià

Autor: VIÑAS SALAS, JOAN
ISBN 9788498839784
DATA DE PUBLICACIÓ 29/05/2018
COL·LECCIÓ VÀRIA
NÚMERO EN LA COL·LECCIÓ 9987
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 152 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÀ

SINOPSI
Durant la nostra existència tots patim moments díficils, problemàtics, fracassos, malalties i acabem morint. Aquesta obra, centrada en la malaltia greu, vol ajudar el lector a superar el patiment que ens provoquen tots aquests moments, oferint trajectes que ajuden a afrontar-los i que donen sentit a la vida. Està escrit per un metge cirurgià cristià que pateix una greu malaltia, i exposa la seva experiència de la fe raonable arrelada a la vida, i de la malaltia que no trenca la felicitat, amb pistes que poden servir tant per a sans com per a pacients i per als acompanyants.


PVP 14€    Petició del llibreLa vida que aprenc
Editorial Arcadia/Atmarcadia SL

Autor: Carles Capdevila Plandiura
ISBN 9788494616365
Data de publicació 01/04/2017
Número d'Edicions 1
Dades del llibre 208 Pàg.
Enquadernació rústica
Idioma Català

SINOPSI
Carles Capdevila fa anys que pren apunts diàriament, i els comparteix, sobre el que li passa i com hi reacciona, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per damunt de les notícies.

A La vida que aprenc podreu trobar els temes que li són essencials: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l'educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions. Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres formes de ser i de fer, les revolucions individuals imprescindibles per arreglar el món i les actituds dels que s'arremanguen per portar-ho a terme.

Capdevila està convençut que la nostra missió primordial és cuidar-nos els uns dels altres i pels seus textos circula la gent que més estima: els professionals artesans que es preocupen pels detalls, els educadors vocacionals, les infermeres que comprenen que tenir cura és més que curar, el voluntariat que desafia el desànim i els optimistes treballadors que ho fan per mantenir desperta la il·lusió de tirar endavant.


PVP 16€    Petició del llibreVida de mestre Ramon
Editorial Barcino

Ramon Llull
a cura d'Antony Bonner
ISBN 978-84-7226-781-7
Dimensions 14 x 20
Edició 1
Any edició 2013
Traductor Anthony Bonner

El volum, a cura d'Anthony Bonner, s'obre amb una introducció que situa el text, en repassa la transmissió i explica el context en què es mogué el seu autor. A més, el llibre conté dotze làmines d'imatges datades del 1325, miniatures de la vida de Llull extretes del Breviculum, una antologia breu d'escrits lul·lians dirigida a la reina de França. La Vida de mestre Ramon fou escrita originalment en llatí. Ha estat traduïda al català pel mateix Anthony Bonner. S'hi han mantingut els versicles en llatí per poder-los llegir de manera acarada amb la traducció. Llull pertanyia a una família benestant barcelonina instal·lada a Mallorca i mantenia estretes relacions amb la cort reial. Estava casat, tenia dos fills i es descrivia com a "ric, lasciu i mundà" en l'etapa anterior a la il·luminació; vivia en una Mallorca en què la tercera part de la població era musulmana i en què els jueus tenien molt de pes en l'economia insular. La narració, escrita cinc anys abans de la mort de Llull, s'inicia amb les cinc aparicions de Jesucrist en la cambra de Ramon, fins que aquest comprèn el que Déu vol d'ell. S'adona que ha de servir Crist en la tasca de convertir sarraïns, però li cal aprendre llatí i posar els dictàmens per escrit. Ramon comença el seu camí per instruir-se, sobretot a París, aprendre la llengua aràbiga i començar, consumar i difondre l'Art, sistema filosòfic que demostra la veritat del cristianisme. L'obra no deixava de ser la culminació de la construcció de la seva imatge pública, amb uns propòsits «justificadors i propagandístics» ben clars. Això ha fet els estudiosos qüestionar-se fins a quin punt s'ha de donar crèdit a una informació tan selectiva.


PVP 18€    Petició del llibreDéu, el mal i el meu cancer
Editorial Claret

Afrontar el mal des d'una fe adulta
Autor: Lluís Busquets i Grabulosa
ISBN 9788498465020
DATA DE PUBLICACIÓ 24/01/2017
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 372 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
L'experiència d'un càncer o d'una altra malaltia greu pot ser una bona ocasió per aturar-se en la vida i fer-se assossegadament les qüestions transcendents que sembla que mai no tinguem temps de fer-nos. I entre aquestes demandes, a més de la de com arribar a la maduresa, n'hi ha una d'eterna: la del perquè del mal. Déu hi té alguna cosa a veure, en les malalties i en els mals del món?


PVP 21€    Petició del llibreEl sac dels records
Editorial: Efadós

Memòries
Autors: BALLARIN I MONSET‚ JOSEP MARIA
ISBN: 9788415232995
Data de publicació: 04/2015
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 365 pags; Rústica; 13.5 × 21.5 cm
Idioma: Català
Sinopsi:
He acabat de remenar el sac dels records amb el bon humor d'un vell que no s'hi veu, que no pot escriure, però que encara té prou taruta per no enrabiar-se amb ningú i anar a la seva. De vell puc dir que tornes a tenir la mirada d'un carallot que començava a jugar a futbol. N'he ballades de totes, bones i males; a la vida m'han burxat, però no puc dir que m'hi hagi avorrit. Sóc capellà, he tingut la sort de no estar ficat en el món clerical, de manera que mai no he fet la punyeta al bisbe i m'he pogut donar a la gent. Ara, així de gran, tot allò que m'ha passat és vist des d'un somriure gairebé divertit. Acubillat pel rector que em va inspirar mossèn Tronxo, el poble de Gósol m'ha fet seu i em reca no ser prou llest per jugar-hi a la botifarra. Déu m'ha protegit i sa Mare se m'ha fet bressol.


PVP 20,50€    Petició del llibreLa noche transfigurada. biografía de Pablo VI
EDITORIAL Biblioteca Autores Cristianos

Autor: Eduardo de la Hera

MATERIA: Líderes y liderazgo cristianos |
Biografía: religiosa y espiritual
COLECCIÓN NORMAL
ENCUADERNACIÓN Cartoné
Nº PÁGINAS 904
ISBN 978-84-7914-612-2
EAN 9788479146122
DIMENSIONES 200 x 130 mm.
FECHA PUBLICACIÓN 01-10-2002

SINOPSIS
"La noche transfigurada" es la interpretación que este libro ofrece de la vida de un hombre que fue, en muchos aspectos, paradójica. Juan Bautista Montini, papa Pablo VI (1897-1978), a quien todavía no se ha hecho cumplida justicia (mayormente aquí, en España), murió un 6 de agosto, fiesta de la Transfiguración del Señor, sin apenas hacer ruido. Y a partir de aquella fecha, su figura no ha cesado de crecer. Es su faceta humana de hombre que ríe y llora, que goza y sufre, que duda y se lanza al vacío lo que le hace verdaderamente cercano y amigo de muchos hombres de hoy, creyentes o no. Porque, al fin y al cabo, las búsquedas y dudas, junto con la generosidad y entrega, han sido el patrimonio de la generación que hizo, al lado del papa Montini, la Iglesia del Concilio Vaticano II.


PVP 35€    Petició del llibreÓscar Romero, bisbe dels pobres
Editorial: CPL Centre de Pastoral Litùrgica de Barcelona

Autor: Bernabé Dalmau
Col·lecció: Emaús 122
Primera edició: abril de 2015
ISBN: 978-84-9805-812-3
Sinopsi:
Óscar Arnulfo Romero va ser bisbe de Sant Salvador, assassinat mentre deia missa el 24 de març de 1980, màrtir de la fe viscuda a fons en el compromís al servei dels pobres. Nascut l'any 1917 i ordenat prevere al 1942, va ser bisbe auxiliar de Sant Salvador el 1970, bisbe de Santiago de María el 1974, i finalment arquebisbe de Sant Salvador el 1977.
"San Romero de Amèria", com l'anomenà Pere Casaldàguila, és un dels grans punts de referència de l'Església pobra i al servei dels pobres que el papa Francesc ha reclamat i promogut. I la seva obertura a la vivència de l'Evangeli, les seves actuacions valentes, les seves paraules inequívoques, les persecucions que va patir en vida, i la seva mort martirial, són un estímul permanent per a tots els qui volen ser seguidors de Jesucrist.
Bernabé Dalmau (Igualada, 1944), que ens presenta en aquest llibre la figura d'Óscar Romero amb precisió i proximitat, és monjo de Montserrat, membre del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona i autor d'un bon nombre d'obres de divulgació en diversos camps de la teologia, la litúrgia, i l'espiritualitat.


PVP 9.90€    Petició del llibreRamon Llull, somni, miracle i misteri
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Autor: Suau Puig, Teodor

ISBN: 978-84-9883-664-6
Data de publicació: 03/03/2014
Nombre de pàgines: 144
Format: llibre
Col·leció: El Gra de Blat
Matèria: Biografies i Memòries

Llibre especialment interessant perquè posa a l'abast de la gent "normal" la figura i la persona d'un home interessant i únic en la nostra història, que tracta tota mena de qüestions, teològiques, espirituals,científiques, curioses, etc. no de bades és el patró dels informàtics.

Fa referència a Mallorca, concretament a l'època en que es desenvolupa la vida i obra de Ramon Llull: 1232-1316. És l'època immediatament posterior a la conquesta de Mallorca per Jaume I d'Aragó (desembre de 1229). De rebot, parla dels llocs, nombrosos d'Europa i Àfrica del Nord on va viatjar Ramon Llull.


PVP 12€    Petició del llibreRecord de Déu
Editorial: Pagès editors

Pelegrinatge a la recerca de l'infint
Autor: Ramon Prats Pons
ISBN 9788499758992
DATA DE PUBLICACIÓ 01/09/2017
COL·LECCIÓ FORA DE COL.LECCIÒ
NÚMERO EN LA COL·LECCIÓ 00000
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 270 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
El testament i el legat de l'existència de Ramon Prat dedicada a buscar la presència de Déu al bell mig dels fets humans, en el seu drama diari i històric. Aquest legat té dues particularitats. La primera és que des de la seva joventut d'estudiant a la universitat fins avui en dia l'autor ha caminat sempre al costat dels seus amics creients, agnòstics i ateus, eliminant cada vegada més les fronteres que ens separen a tots. La segona és que s'ha donat permís per escriure el seu pensament conscient, però també el subconscient i l'obertura a l'infinit, sense censura íntima i des de la passió per Déu i per la humanitat. Per això, Record de Déu no és una publicació més entre les altres de l'autor, sinó l'obra de la seva vida.


PVP 18€    Petició del llibreTossa Fulls de calendari
Editorial Claret

Cròniques viscudes d'un rector de la costa.
Autor: Joan Carreres i Péra
Amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Vicenç de Tossa i del Centre d'Estudis Tossencs.
ISBN:978-84-9846-593-8

Els lectors gaudiran en aquest recull d'articles de la rica prosa d'en Joan Carreres i Péra amb les paraules precises i justes en cada frase amanides de fragments de poemes; la prosa que correspon a un digne deixeble del seu admirat Joan Coromines, a qui tant deu la filologia catalana. Articles farcits de persones, espais, tradicions i vivències personals amb el territori, que tant estima, com a principal divisa; articles que, rellegits de nou, tenen la virtut de no haver perdut actualitat amb el pas dels anys.


PVP 22€    Petició del llibreUna nena catalana als camps nazis
Editorial: Claret

Un testimoni per al nostre temps.
Autors: SANZ, MERCÈ
ISBN: 9788498469257
Data de publicació: 04/2015
Col·lecció: contrastos
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 120 pags; Rústica; 13.9 × 21.9 cm
Idioma: Català
Sinopsi:
«Us demano que m'acompanyeu en el meu itinerari. Encara em fa por de tornar a entrar, tota sola, en aquells trens atapeïts, en aquells barracons infectes. Encara no sóc capaç, tota sola, de trobar-me davant d'aquelles persones, vestides de blanc, però amb un cor ben negre, que només volien fer-me mal. No em fa cap gràcia, tornar a enraonar amb aquells familiars que m'haurien d'haver acollit —tant que ho necessitava!—, i en qui només vaig trobar egoisme i gasiveria.
Com a nena de la guerra crec que és important que se sàpiga que els nens s'ho van passar molt malament. Aquests records són com arrels sembrades profundament que ens fan adonar que el món ha de lluitar per tal que mai… mai més, es tornin a viure situacions en què el desig de morir representi la llibertat».

La Mercè Sanz, la nostra nena catalana als camps nazis, segueix portant al cor el sofriment de tantes nenes i nens del món, però no n'ha quedat esclafada; a la seva mirada hi duu llum i compassió, per això bé podem dir que és un testimoni per al nostre temps.
Autors/es :
Mercè Sanz i Castells va néixer a Lleida el 7 de maig de 1933. Aviat es va traslladar a Torroella de Montgrí on el seu pare feia de mestre. Amb l'avanç de les tropes franquistes el 1939 ha de fugir a França, amb el seu germà Herminio, una mica més gran que ella: serà l'inici d'un llarg calvari per diversos camps de concentració de la França i de l'Alemanya nazis. Tots dos seran objecte d'experiments mèdics fins que al final de la Guerra Mundial podran tornar a Catalunya. Però ja en la postguerra, el calvari continuarà: els familiars els desposseiran de tota la documentació per poder cobrar les indemnitzacions que els corresponien. La Mercè descobrirà la seva autèntica vocació en la professió humanitària d'infermera a l'Hospital de Sant Pau, a la Fundació Puigvert i, més tard, creant i animant el Banc de Sang ambulant pels diferents pobles. Actualment, ja jubilada, viu al barri de Montbau, molt a prop de l'Hospital de la Vall d'Hebron.


PVP 12,50€    Petició del llibre

12 de 12Lectures recomanades
Pau VI, Evangeli i Alegria

Autor: Bernabé Dalmau
Primera edició: octubre 2018
ISBN:...
Com viure amb la malaltia

Des de l'experiència d'un metge malalt cristià

Autor: VIÑAS SALAS,...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits