Diumenge 19 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

Actualitat i Premsa


Mida del text   -a  +a

Llibreria Diocesana

Pl. del Vi, 2
17004 Girona
Tel/Fax. 972 41 28 78

llibreria@bisbatgirona.cat
Categoria
Social

24 de 24Fer front a la pobresa
Editorial: CPL

Autors: Pilar Malla
ISBN: 9788498055573
Data de publicació: 5/2012
Col·lecció: Emaús
Número a la col·lecció: 101
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 88 pags; Rústica; 12 × 19 cm
Idioma: Català

Sinopsi: Atendre les persones en situació de pobresa és un dels reptes d'una societat cada cop més fracturada, un repte fonamental per a qui vulgui viure la vida des de l'experiència de l'Evangeli. L'autora ens ajuda a reflexionar sobre la imprescindible qualitat d'aquesta atenció i també sobre el paper de les entitats públiques i socials perquè aquesta atenció esdevingui promoció de les persones i no creï dependències. Les causes de la pobresa són polítiques, ens diu Pilar Malla. I per això, al costat de l'atenció a la gent que pateix, cal treballar per eradicar la pobresa des del punt de vista social, econòmic, educatiu, sanitari... Fer política en el sentit més noble de la paraula. Pilar Malla (El Pont d'Armentera, 1931), és mestra i treballadora social. Professora a l'Escola de Treball Social, ha estat Secretària General, i posteriorment directora, de Càritas Diocesana de Barcelona. Ha estat també diputada del Parlament de Catalunya i la primera Síndica de Greuges de l'Ajuntament de Barcelona. Actualment és vicepresidenta de la Fundació Centre Català de Solidaritat


PVP 7.12€    Petició del llibreFestes i tradicions del calendari litúrgic
Diputació de Girona / Obra social

Autor : Àngel Rodríguez Vilagran
ISBN 978 84 15808152
La Humanitat se serveix d'uns calendaris que li permeten ordenar i regular la seva vida. Existeixen, entre altres , el calendari civil, el laboral, l'escolar, el del contribuent, l'electoral, o fins i tot l'esportiu. els creients catòlics disposem del calendari litúrgic, que ordena la vida dels cristians a través de les celebracions dels principals fets de la vida de Jesús, així com les festes dedicades a la Mare de Déu, als sants, i a altres fets relacionats amb l'Església.


PVP 14€    Petició del llibreL'Acció social des de les entitats d¡Església
Editorial: Claret

El seu paper en la cohesió social a Catalunya

Autors: AGUILAR MAÑAS, MARINA | COSCOLLA AISA, ROSA
ISBN: 9788498468397
Data de publicació: 03/2014
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 108 pags; Rustica con solapas; 15.5 × 21.5 cm
Idioma: Català

Sinopsi:
Dins de les entitats socials d'Església existeix una gran diversitat i riquesa organitzativa, però totes persegueixen la mateixa finalitat: acompanyar a les persones més fràgils de la societat.
Aquesta investigació vol mostrar la realitat d'aquestes organitzacions i l'aportació que fan a la cohesió social. Així mateix, es dibuixen els principals reptes que les entitats tenen plantejats per a ser més fidels a l'Evangeli i a les necessitats de les persones vulnerables. Sens dubte, un material excel·lent per a tots aquells que volen aprofundir i reflexionar entorn el paper de l'Església en una societat plural com és la catalana.


PVP 12€    Petició del llibreL'Ull de la violència
Editorial Claret

ANGELATS MORATÓ, JAUME (ED.)

Autor: Jaume Angelats Morató
ISBN 9788491360889
DATA DE PUBLICACIÓ 28/02/2018
EDITORIAL CLARET RELIGIÓS
NÚMERO D'EDICIONS 1
DADES DEL LLIBRE 180 PÀG.
ENQUADERNACIÓ RÚSTICA
IDIOMA CATALÁN

SINOPSI
Quan un grup de persones conreen l'amistat des d'una inquietud intel·lectual seriosa i comparteixen pensaments i perspectives sobre una temàtica tan actual com és la violència, el resultat ha de ser un text plural i simfònic. La simfonia, és a dir, l'agençament i el joc dels sons, la sorpresa i la varietat de motius i melodies, les intervencions solistes i la conjunció de tota l'orquestra, és la forma musical que de neix el grup de reflexió sobre «Teologia, literatura i arts» que des de fa uns quants anys s'ha anat reunint a l'empara de la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià). No és fàcil arribar a una mens comuna sobre un tema controvertit i lliscant... hi ha diverses preguntes a fer-se: resol res la violencia? Es pot desactivar la violència que es justifica com a resposta proporcionada? Es pot construir un gran projecte de pau sense superar la llei del talió?


PVP 15€    Petició del llibreLlibertat religiosa en un estat laic
Editorial: Claret

VI CONGRÉS DE L'ASSOCIACIÓ CRISTIANISME AL SEGLE XXI

Autors: VV‚ AA.
ISBN: 9788498460964
Data de publicació: 05/10
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 240 pags; Rústica; 14.5 × 21.5 cm
Idioma: Català
Sinopsi: La immensa majoria dels analistes de la situació del cristianisme a l'Europa dels nostres dies, també i sobretot entre els qui reconeixen la gravetat de la crisi, assenyalen la presència de grups cristians que, sense trencar amb l'Església, i des del seu interior, donen indicis d'estar trobant formes de viure la fe i de comunicar-la en el seu entorn. En aquells grups, és un fet l'experiència de la fe i els seus membres van encertant a trobar formes de presència en la societat que, sense pretensions d'aconseguir-hi cap mena de predomini, resulten significatives en els ambients en què viuen. Ho deia, per exemple, J. Delumeau, quan, a la seva obra ¿Se muere el cristianismo?, escrita ja al final dels anys setanta, constatava que «Déu, menys viu en altres èpoques d'allò que ens fan pensar visions idealitzades d'aquells períodes, segurament està avui menys mort del que ens diuen alguns diagnòstics sobre el nostre temps». Delumeau afegia que «formes de cristianisme centrades en una institució anquilosada, reduïdes a uns ritus rutinàriament practicats i quasi sense vitalitat experiencial, desapareixen o es mantenen amb una mena de vida quasi vegetativa; però que sorgeixen alhora per tot arreu grups de cristians animats per una fe viva, celebrada i compartida comunitàriament, alimentats per la lectura i la meditació de la Paraula, a la recerca de la unitat, i compromesos amb la societat en què viuen, que són el germen d'un cristianisme de futur» (Juan Martín Velasco).


PVP Editorial: Claret    Petició del llibrePluja neta bassals bruts
Editorial: Efados

Autors: BALLARÍN‚ JOSEP M.
ISBN: 9788415232391
Data de publicació: 03/2013
Número d'edicions: 1
Dades del llibre : 192 pags; Rústica; 13 × 21 cm
Idioma: Català
Sinopsi: Segons paraula de la meva mare, és segur que vaig néixer a Barcelona, a raure a Terrassa al cap de quatre dies. Infantesa burgesa amb dida i escolapis, batxillerat amb aquests, bons i mals dies de la lleva del biberó. Dies feliços de malalt, pudor de resclosit estudiant de capellà. Capellà de miracle, arraconat una vegada i una altra s'ha guanyat la santa llibertat sense la qual no hauria sortit aquest llibre que pot semblar escrit per un boig que voldria fer bitlles


PVP 18.05€    Petició del llibreQuin futur per al cristianisme?
Fragmenta

Autors: BARBARIN‚ PHILIPPE | FERRY‚ LUC
ISBN: 9788492416318
Data de publicació: 04/10
Editorial: Fragmenta
Col·lecció: Assaig
Número a la col·lecció: 16
Dades del llibre: 96 pags; Rústica amb solapes; 11 x 18 cm.
Idioma: Català
Sinopsi:
Tots dos són cercadors. L'un es mou en el camp del pensament i la política; l'altre, en el de la pastoral. Tots dos miren de donar resposta a les mateixes preguntes: ¿és cert que ens trobem en plena crisi de valors?, ¿és cert que la religió davalla?, ¿quin futur té el cristianisme?
El filòsof i exministre Luc Ferry constata la pèrdua numèrica de creients i l'esfondrament dels valors tradicionals, però —al mateix temps— s'adona del creixent interès per l'ètica i l'espiritualitat, i se sorprèn que l'Església no se n'aprofiti. El cardenal Philippe Barbarin deixa clar que les qüestions quantitaves no el preocupen («No em dedico a omplir esglésies») perquè el fonament de la vida de l'Església no és la quantitat, sinó la gràcia: a més, «el cristianisme tranquil no existeix».
¿Quin futur per al cristianisme? ens permet assistir a un diàleg lúcid i intel·ligent entre l'espiritualitat religiosa representada per Barbarin i l'espiritualitat laica representada per Ferry.


PVP 10.58 €    Petició del llibreReflexions d'un vell centenari

Autor: Moisès Broggi
Data de publicació: 22/09/2011
Col·lecció: Biografies i Memòries [Nro 85 ]
Format: 112 Pags. / 13,00 x13,00 x20,50 /158gs.

Sinopsis: Aquestes pàgines són el recull de reflexions d'un vell, d'un home centenari. Unes meditacions modestes sobre el món en què vivim. Un món que comença a l'interior de cadascú.


Text de contraportada
Mirant enrere, es veu que la vida passa molt de pressa i que els fets s'acumulen ràpidament. Un es troba al final gairebé sense adonar-se'n. La vellesa comporta sacrificis i renúncies, és cert, però també té els seus al·licients. El jove viu angoixat per les inseguretats del dia de demà. El vell, en canvi, en saber que no té futur, reconeix que el seu gran patrimoni és la memòria, font inesgotable de reflexions sobre nosaltres mateixos, sobre el món en què vivim i sobre les persones i esdeveniments que ens hem trobat al llarg de la vida. El futur és imprevisible, però les experiències viscudes fan veure que sovint els fets es repeteixen que, malgrat que les coses canvien, l'home segueix essent el mateix de sempre, i que la humanitat és capaç d'ensopegar repetides vegades amb la mateixa pedra.

Moisès Broggi


PVP 14.96€    Petició del llibreSocioligía de la experiencia religiosa
Editorial: Eunsa

Autor: PEREZ ADAN JOSE
COLECCIÓN: Astrolabio Ciencias Sociales
ENCUADERNACIÓN: Libro
Nº PÁGINAS: 120
ISBN 978-84-313-3213-6
EAN 9788431332136
215 x 145 mm.
FECHA PUBLICACIÓN: 19-07-2017

El text proposa una nova perspectiva per entendre la religió en el marc de les societats contemporànies polaritzades entre la secularització ( que segons el text no és com ens l'expliquen els laïcistes) i el relligament (compromisos que apunten futurs il·lusionants, segons Pérez Aldán).


PVP 11€    Petició del llibre
24 de 24Lectures recomanades
Món Volàtil

Autor: Francesc Torralba
ISBN 9788466424165
DATA DE PUBLICACIÓ...
Ser a casa

Reflexions sobre el cristianisme a l'Europa del segle XXI

Autor:...
Societat i escola en pau+

SOCIETAT I ESCOLA EN PAU+
BOQUÉ TORREMORELL, M. CARME(coord)
Les autores
M....© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits