Divendres 22 de setembre de 2017
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

El Bisbat de Girona


Mida del text   -a  +a

229 Platja d'Aro (Fenals d'Aro), Santa Maria

Castell-Platja d'Aro

8.556 hab.
Vicenç Bou 14
972 81 86 47 i 972 32 17 44
17250 Platja d'Aro

info@parroquiescastellplatjadaro.es www.parroquiescastellplatjadaro.es

Arxiprestat: Costa Brava Centre


Història

L' Església parroquial de Santa Maria de Fenals d'Aro (municipi de Castell-Platja d'Aro), al 968 era possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols, i parròquia almenys des del 1064. El temple petit i del s. XI, és a l´actual Fenals Vell. Cap el 1478 es començà a bastir una nova església parroquial que el 1484 es continuà a pesar de l´oposició d´alguns parroquians. Fou unida a Castell d'Aro en crear-se aquesta parròquia el 1602. S´engrandí el temple al segle XVIII, la porta del carrer és de 1774 i la de la sagristia de 1764. Com a parròquia s'independitzà el 1834. Al segle XX la parroquialitat fou traslladada a la nova església de Santa Maria de Platja d'Aro, obra de l'arquitecte Josep Esteve i Corredor, construïda en el terreny de 3.956,50 m2 donat per Pere Bas i Sábat, amb un bonic pòrtic ajardinat. La primera pedra es posà el 15 d´agost de 1953. L´obra s´acabà el 1955 i fou beneïda el 30 d´agost de 1959, essent rector el guixolenc Mn. Ramon Lloansí i Marill, a qui li fou dedicada la plaça de l´església el 19 d´abril de 1964. El campanar l´acabà Mn. Pere Vila i Bosch, que també bastí la rectoria. La imatge de la Mare de Déu és d´Antoni Delgado, donada per Pepita Artigas i Pol, la creu processonal és de Carmaniu igualment que l´artística tapa de metall de la pica baptismal (1962) donada per Pere Bas i Sábat, el sagrari i l´ambó és obra de Carmenati i els canelobres i credència de ferro forjat, de la serralleria Las Cadenas, de Girona. Celebra la Festa Major el 15 d´agost. Conserva dins del seu terme l'antic temple parroquial de Santa Maria de Fenals dels segle XV, modificat i ampliat al s. XVIII. La patrona del poble de Fenals d´Aro és la Mare de Déu del Patrocini, la festa de la qual es restaurà el 2007 després de 70 anys d´oblit. Dins la demarcació hi ha també la capella de propietat particular de S'Agaró, dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança pel seu fundador el Sr. Josep Ensesa, obra de l'arquitecte Francesc Folguera, amb pintures de Joan Colom, beneïda el 16 de juliol de 1942, amb un pòrtic d´arcs gòtics procedents del desaparegut convent de Sant Francesc de Girona i sarcòfacs del castell de Foixà.
Bibliografia

Vegeu més notícies de la parròquia de Platja d'Aro i el catàleg dels seus rectors a l'obra d'Ernest Zaragoza, Recull de documents i articles d'història guixolenca I Valldarenca, Vol. IV, Montserrat, 2012, 369 pàgs.
Fotografies
Itineraris

Visita virtual a la parròquiaHorari de Misses

E-mail: info@parroquiescastellplatjadaro.es
www.parroquiescastellplatjadaro.es
(visita virtual interactiva)

erzarpa@gmail.com


HORARI DE MISSES

DIVENDRES, DISSABTE I DILLUNS MISSA A LES 19 H. EL DIUMENGE A LES 12 I A CASTELL D'ARO MISSA O CELEBRACIÓ A LES 10,30.

(No hi haurà missa els dies 25 i 29 de setembre i el 2 d'octubre)
Disculpeu les molèsties.

Penitencial comunitària: cada Primer divendres de mes a les 19 h.

DESPATX PARROQUIAL DE LES DUES PARRÒQUIES A PLATJA D'ARO
De DILLUNS A LES 18 i DIVENDRES
DE 19,30 a 20,30 h
Tel. 972 91 86 47 i 972 32 17 44

Suplement del Full

FULL NÚM. 403. 24 de setembre i 1 d'octubre de 2017. Diumenges XXV i XXVI de Durant l'Any. Cicle A.

LA CATEQUESI ACTUALMENT (I)

Resumim les conclusions de les XVI Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, celebrades a Barcelona, 6 i 7 de juliol 2017, de Mn. Joan M. Amich, Director del Secretariat Interdiocesà de Catequesi. Hi ha una certa sensació de desencís perquè de la catequesi, que porta feina, es constaten pocs resultats tangibles. Patim una certa desconfiança sobre el que fem i el fruit que podem donar. Ara que no totes les deficiències i les manques aparents de resultats pastorals es poden atribuir exclusivament a la tasca catequètica. Impera més la crítica i el judici que no pas la valoració d'un esforç pastoral que depassa la possibilitat humana d'obtenir resultats que, quan hi són, són obra de l'Esperit. Ha baixat notablement el nombre de participants en la catequesi de les diverses edats. Cal tenir en compte el descens de la natalitat i la presència de famílies d'altres religions. Tampoc no ens han fet bé alguns escàndols que s'han fet públics en els darrers anys. Tot i així, un gran nombre de famílies continuen confiant-nos els fills per a la seva educació en la fe. La nostra catequesi està centrada majoritàriament en els infants, i no en tenim per als adolescents i joves i, sobretot, per als adults. Durant el curs 2016-2017 han estat més de 35.000 nois i noies que s'han preparat per a la seva primera comunió. Baixa també el nombre de catequistes, i es nota l'absència de catequistes joves. Els preveres no saben què fer. Sovint carreguem la culpa en les famílies i la seva manca de col·laboració i de testimoniatge, perquè continuem aspirant a un ideal de família que es dóna escassament en la societat actual. Però les famílies que porten els fills a catequesi continuen volent una formació cristiana per a ells, malgrat viure en un ambient marcat per l'allunyament, la indiferència o l'hostilitat, davant del fet religiós. Ara que aquestes famílies tampoc no troben en les comunitats cristianes un espai per a viure la fe adequadament en els temps actuals. Massa cristians de les nostres comunitats parroquials viuen la seva pertinença a l'Església com a consumidors de pietat. Es parla de catecismes inadequats, de vocabulari indesxifrable, de manca de recursos que es corresponguin amb l'era digital en què vivim. Tanmateix, la resposta als problemes de la catequesi no pot ser una resposta exclusivament metodològica. Ningú no discuteix la necessitat de la catequesi. El col·lectiu de catequistes, comunitàriament actiu, és un dels grups més nombrosos a les nostres diòcesis. Hi ha rectors i catequistes que volen i busquen camins nous i imaginatius.

PLATJA D'ARO

 El 18 de setembre morí Ramon Serrat i Alió, de 80 anys, que en pau descansi.
 A S'Agaró el 23 de setembre es casaran Marc Gafarot Monjó i Mª Carmen Hernando Palahí. A Platja d'Aro es casaran el 7 d'octubre Jordi Hermoso Coca i Vanessa Monge Planelles. Enhorabona i que siguin molt feliços i per molts anys!
 Com cada més hem portat la comunió i revistes religioses als ancians i malalts de la Residència Bellamar i de les cases particulars.
 També les senyores del rober parroquial han fet l'acostumada distribució mensual de roba al pobres que han acudit.
 El 17 de setembre foren batejats: Mateu González Rubau, Bruno Pérez Ramos i Diana Trujillos Ortiz i el 22 ho seran: Iris (Salomé) Carvallo Martí i Emma Gómez Illescas. Enhorabona i que siguin bons cristians.
 Enguany a l'estiu ens han ajudat pastoralment el franciscà P. Jesús Cordero, el jesuïta P. Jaume Avellí i el Sr. Bisbe de Girona, aquest el 15 d'agost. A tots tres, gràcies.

CASTELL D'ARO

 El diumenge 8 d'octubre com cada any se celebrarà l'Aplec del Remei.
 El 14 d'octubre es casaran Joan Mª Coll Riu i Saida Gafarot Campoy. I el 21 Alfonso Gómez Parrilla i Olga Fernández Martínez. Enhorabona mi per molts anys!
 Pares: Recordeu que els infants han de venir a la missa de 10,30 el tercer diumenge de mes.

FRAGMENTS DE L'EXHORTACIÓ DEL PAPA FRANCESC "EVANGELII GAUDIUM"

L'adoració de l'antic vedell d'or (cf. Ex 32,1-35) ha trobat una versió nova i despietada en el fetitxisme dels diners i en la dictadura de l'economia sense un rostre i sense un objectiu humà. (55)
Aquest desequilibri prové d'ideologies que defensen l'autonomia absoluta dels mercats i l'especulació financera...S'instaura una nova tirania invisible, de vegades virtual, que imposa, de forma unilateral i implacable, les seves lleis i les seves regles. (56)

INTENCIONS DE MISSES (SETEMBRE 2017)

Divendres 1. St. Antoni: Pel Poble. A les 19. Pepeta Morell. Dissabte 2. Solius. Pel Poble. A les 19. Dif. Fam. Parro Antoraz. Anna Ventura Roca. Dif. Fam. Bou Morell. Isa Solà Matas. Mª Dolors Genovés Miralpeix. Diumenge 3. A les 12. Alfonsa García Cívicos. A les 19. Pel Poble. Dilluns 4. Pilar, Sara, Roberto, Tomasa i Emma. Josefina, Antoni i Cecília Miralles. Divendres 8. A Castell d'Aro. Pel Poble. Dissabte 9. Mª Casadesús. Mª Corominas Genís. Regina Torrents Alsina. Diumenge 10. A Castell d'Aro. Dantis. A les 12. Josep Rosa Hurtado. Diógenes Ureña. Arcadi Pla. Joan Pujadas Puig. A les 19. Pel Poble. Dilluns 11. A les 19. Martí Oller. Gregori Simón. Divendres 15. Mª Teresa Albertí. Dissabte 16. Dif. Fam. Xuclà Noguera. Diumenge 17. A les 12. Mª Cinta Puig Juliol. A les 19. Berta Roca. Mercè Segués. Alfonsa García Cívicos. Dilluns 18. Carme Juliol. Divendres 22. Consuelo Cano García. Dissabte 23. Margarita Ardèvol Perelló. Diumenge 24. A les 12. Dif. Fam. Jiménez Cuesta. A les 19. Rosa Turón Palomer. Dies 21, 26, 27, 28, 29, 30. Binació.

EL FINAL DE LA VIDA

Sóc al final de la vida
a punt de l'últim adéu
I havent estimat sens mida
Tot esperant la partida
Ningú pregunta on aneu?
Mentre aquest xamós cor meu
Viu d'una fe tant sentida,
que m'il·lumina la vida
i m'endinsa tot en Déu.

E. Zaragoza
Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits