Dimecres 21 de març de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

El Bisbat de Girona


Mida del text   -a  +a

229 Platja d'Aro (Fenals d'Aro), Santa Maria

Castell-Platja d'Aro

8.556 hab.
Vicenç Bou 14
972 81 86 47 i 972 32 17 44
17250 Platja d'Aro

info@parroquiescastellplatjadaro.es www.parroquiescastellplatjadaro.es

Arxiprestat: Costa Brava Centre


Història

L' Església parroquial de Santa Maria de Fenals d'Aro (municipi de Castell-Platja d'Aro), al 968 era possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols, i parròquia almenys des del 1064. El temple petit i del s. XI, és a l´actual Fenals Vell. Cap el 1478 es començà a bastir una nova església parroquial que el 1484 es continuà a pesar de l´oposició d´alguns parroquians. Fou unida a Castell d'Aro en crear-se aquesta parròquia el 1602. S´engrandí el temple al segle XVIII, la porta del carrer és de 1774 i la de la sagristia de 1764. Com a parròquia s'independitzà el 1834. Al segle XX la parroquialitat fou traslladada a la nova església de Santa Maria de Platja d'Aro, obra de l'arquitecte Josep Esteve i Corredor, construïda en el terreny de 3.956,50 m2 donat per Pere Bas i Sábat, amb un bonic pòrtic ajardinat. La primera pedra es posà el 15 d´agost de 1953. L´obra s´acabà el 1955 i fou beneïda el 30 d´agost de 1959, essent rector el guixolenc Mn. Ramon Lloansí i Marill, a qui li fou dedicada la plaça de l´església el 19 d´abril de 1964. El campanar l´acabà Mn. Pere Vila i Bosch, que també bastí la rectoria. La imatge de la Mare de Déu és d´Antoni Delgado, donada per Pepita Artigas i Pol, la creu processonal és de Carmaniu igualment que l´artística tapa de metall de la pica baptismal (1962) donada per Pere Bas i Sábat, el sagrari i l´ambó és obra de Carmenati i els canelobres i credència de ferro forjat, de la serralleria Las Cadenas, de Girona. Celebra la Festa Major el 15 d´agost. Conserva dins del seu terme l'antic temple parroquial de Santa Maria de Fenals dels segle XV, modificat i ampliat al s. XVIII. La patrona del poble de Fenals d´Aro és la Mare de Déu del Patrocini, la festa de la qual es restaurà el 2007 després de 70 anys d´oblit. Dins la demarcació hi ha també la capella de propietat particular de S'Agaró, dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança pel seu fundador el Sr. Josep Ensesa, obra de l'arquitecte Francesc Folguera, amb pintures de Joan Colom, beneïda el 16 de juliol de 1942, amb un pòrtic d´arcs gòtics procedents del desaparegut convent de Sant Francesc de Girona i sarcòfacs del castell de Foixà.
Bibliografia

Vegeu més notícies de la parròquia de Platja d'Aro i el catàleg dels seus rectors a l'obra d'Ernest Zaragoza, Recull de documents i articles d'història guixolenca I Valldarenca, Vol. IV, Montserrat, 2012, 369 pàgs.
Fotografies
Itineraris

Visita virtual a la parròquiaHorari de Misses

HORARIS DE SETMANA SANTA

PARRÒQUIES DE CASTELL-PLATJA
D'ARO 2018

25 de març: DIUMENGE DE RAMS
BENEDICIÓ DE RAMS
A CASTELL D'ARO: 10,30 h.
PLATJA D'ARO: 12,00 h.

29 de març: DIJOUS SANT
A PLATJA D'ARO: CENA DEL SENYOR A LES 19 h.

30 de març: DIVENDRES SANT, A PLATJA D'ARO: VIACRUCIS A LES 11 h.
PASSIÓ: A LES 19 h.

31 de març: VIGILIA PASQUAL A PLATJA D'ARO, A LES 23 h.

1 d'abril DIUMENGE DE PASQUA, MISSES:
CASTELL D'ARO A LES 10,30 h.
PLATJA D'ARO: A LES 12 i a les 19 h.

Crist ha ressuscitat.
Al·leluia, Al·leluia

¡Bona Pasqua a tothom!

Suplement del Full

FULL NÚM. 416. 25 de març i 1 d'abril de 2018. Diumenge de Rams i de Pasqua. Cicle B.

PLATJA D'ARO

 El 3 de març morí Camiel Verbeech, de 93 anys i l'11 Rosario Alcalá Muñoz, de 84 anys, que en pau descansin.
 El diumenge 11 de març vam estrenar oficialment la nostra església novament pintada, després de 20 anys que no s'havia fet, amb general satisfacció dels feligresos i d'altres persones que l'han vista. Ara la pintura més clara i la neteja dels vitralls la fa molt més clara i alegre. Donem-ne gràcies a Déu que ha mogut el cor de la persona benefactora que ho ha fet possible. La parròquia agraïda li atorgà un diploma de reconeixement, un lot de llibres d'història de les parròquies de la vall i una missa mensual pels seus pares difunts.
 El temple s'hauria de pintar també per fora, perquè li convé molt, però com que l'obra és molt cara i alhora es tracta d'embelliment del poble, haurà de ser amb la col·laboració del nostre l'Ajuntament.
 Pares dels infants de catequesi de primera comunió. Recordeu que els infants han de venir a missa al menys el primer i tercer diumenge de mes.
 A la trobada quaresmal de les parròquies a la casa d'Espiritualitat de Santa Elena de Solius, va acudir-hi un centenar de persones.
 Com cada mes, portarem la comunió pasqual als malalts i malaltes de la residència Bellamar i de les cases particulars.
 Recordeu que cada segon divendres de mes a les 17,30 hi ha reunió de Paraula de Vida al Centre Parroquial. Hi sou tots invitats!
 El diumenge de Pasqüetes vindrà a cantar la missa de 12 el grup de cantaires asturians, que formen La Coralina de Santa Cruz.
 El mateix diumenge 8 d'abril seran batejats: Chloé Sin Casademont, Emma Sin Pujol, Maksim Alekseev Cambil i Malena Libertella. Enhorabona i que siguin bons cristians!

CASTELL D'ARO

 El diumenge 8 d'abril, Festa de Pasqüetes a Castell d'Aro. Celebració litúrgica a les 12.
 Esperem l'informe pericial de l'arquitecte del bisbat per a demanar pressupostos i llicència d'obres per a treure la humitat de la volta de l'església i per a restaurar les pintures de Narcís Comadira de la capella de Fàtima, en el Centenari de les seves aparicions (1917-2017), que a Platja d'Aro vam aprofitat per a restaurar la seva imatge per la professional Imma Pera, que ja ens va restaurar el santcrist i el Nen Jesús per a l'adoració nadalenca.

DE L'EXHORTACIÓ DEL PAPA FRANCESC "EVANGELII GAUDIUM"

On hi ha vida, fervor, ganes de portar Crist als altres, sorgeixen vocacions genuïnes. (...) Avui hi ha una consciència més clara de la necessitat d'una millor selecció dels candidats al sacerdoci. No es poden omplir els seminaris amb qualsevol tipus de motivacions, si aquestes es relacionen amb inseguretats afectives, recerques de formes de poder, glòries humanes o benestar econòmic. (107).
L'Església ha de ser el lloc de la misericòrdia gratuïta, on tothom pugui sentir-se acollit, estimat, perdonat i encoratjat a viure segons la vida bona de l'Evangeli. (114)
Ben entesa, la diversitat cultural no amenaça la unitat de l'Església. És l'Esperit Sant, enviat pel Pare i el Fill, que transforma els nostres cors i ens fa capaços d'entrar en la comunió perfecta de la Santíssima Trinitat (...). No faria justícia a la lògica de l'encarnació pensar en un cristianisme monocultural i monòton. (117)


SÚPLICA A JESÚS

Per davant del meu portal
Passeu Jesús a tothora
I el meu cor se m'enamora.
Per ser-vos sempre lleial.
Ja que sens vós no puc viure,
ni dibuixar cap somriure
Lliureu-me sempre del mal.
I al final de la jornada,
Rebi jo vostra abraçada
Que té durada eternal.

E. Zaragoza
Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits