Dimecres 19 de setembre de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

El Bisbat de Girona


Mida del text   -a  +a

229 Platja d'Aro (Fenals d'Aro), Santa Maria

Castell-Platja d'Aro

8.582 hab.
Vicenç Bou 14
972 81 86 47 i 972 32 17 44
17250 Platja d'Aro

info@parroquiescastellplatjadaro.es www.parroquiescastellplatjadaro.es

Arxiprestat: Costa Brava Centre


Història

L' Església parroquial de Santa Maria de Fenals d'Aro (municipi de Castell-Platja d'Aro), al 968 era possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols, i parròquia almenys des del 1064. El temple petit i del s. XI, és a l´actual Fenals Vell. Cap el 1478 es començà a bastir una nova església parroquial que el 1484 es continuà a pesar de l´oposició d´alguns parroquians. Fou unida a Castell d'Aro en crear-se aquesta parròquia el 1602. S´engrandí el temple al segle XVIII, la porta del carrer és de 1774 i la de la sagristia de 1764. Com a parròquia s'independitzà el 1834. Al segle XX la parroquialitat fou traslladada a la nova església de Santa Maria de Platja d'Aro, obra de l'arquitecte Josep Esteve i Corredor, construïda en el terreny de 3.956,50 m2 donat per Pere Bas i Sábat, amb un bonic pòrtic ajardinat. La primera pedra es posà el 15 d´agost de 1953. L´obra s´acabà el 1955 i fou beneïda el 30 d´agost de 1959, essent rector el guixolenc Mn. Ramon Lloansí i Marill, a qui li fou dedicada la plaça de l´església el 19 d´abril de 1964. El campanar l´acabà Mn. Pere Vila i Bosch, que també bastí la rectoria. La imatge de la Mare de Déu és d´Antoni Delgado, donada per Pepita Artigas i Pol, la creu processonal és de Carmaniu igualment que l´artística tapa de metall de la pica baptismal (1962) donada per Pere Bas i Sábat, el sagrari i l´ambó és obra de Carmenati i els canelobres i credència de ferro forjat, de la serralleria Las Cadenas, de Girona. Celebra la Festa Major el 15 d´agost. Conserva dins del seu terme l'antic temple parroquial de Santa Maria de Fenals dels segle XV, modificat i ampliat al s. XVIII. La patrona del poble de Fenals d´Aro és la Mare de Déu del Patrocini, la festa de la qual es restaurà el 2007 després de 70 anys d´oblit. Dins la demarcació hi ha també la capella de propietat particular de S'Agaró, dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança pel seu fundador el Sr. Josep Ensesa, obra de l'arquitecte Francesc Folguera, amb pintures de Joan Colom, beneïda el 16 de juliol de 1942, amb un pòrtic d´arcs gòtics procedents del desaparegut convent de Sant Francesc de Girona i sarcòfacs del castell de Foixà.
Bibliografia

Vegeu més notícies de la parròquia de Platja d'Aro i el catàleg dels seus rectors a l'obra d'Ernest Zaragoza, Recull de documents i articles d'història guixolenca I Valldarenca, Vol. IV, Montserrat, 2012, 369 pàgs.
Fotografies
Itineraris

Visita virtual a la parròquiaHorari de Misses

A PARTIR DE L'1 DE SETEMBRE HORARI DE MISSES D'HIVERN:

DIVENDRES, DISSABTE I DILLUNS MISSA A LES 19 h. El Diumenge també a les 12 del migdia i a les 19 fins el 23 de setembre ÉS L'ULTIM DIA QUE HI HA MISSA A LES 19 HORAS FINS A LA PENTECOSTA DE 2019

NO HI HAURÀ MISSA NI DESPATX A PLATJA D'ARO ELS DIES 28 DE SETEMBRE i 1 D'OCTUBRE.

Suplement del Full

FULL NÚM. 429. 23 i 30 de setembre de 2018. Diumenges XXV i XXVI de Durant l'Any. Cicle B

LA TRANSSEXUALITAT

Val adir que totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual, mereixen màxim respecte i per això no se les ha de discriminar, doncs com tots els sers humans han estat creades a imatge i semblança de Déu. Per tant són criatures i fills de Déu i destinats a la vida eterna. I per tant, cridats a la santedat i a l'amor, mirant com tots els sants, de realitzar sempre i en tota la seva vida la voluntat de Déu. La transsexualitat ve d'un permanent conflicte entre el sexe corporal i el sexe psíquic. Quan la persona se sent estranya en el seu propi cos i sent fortament el desig de ser tractada com a membre del sexe contrari al seu. Des de la seva infantesa té la sensació de que ha nascut en un cos equivocat, cosa que li dóna malestar i sovint certa incomprensió familiar i social. Hi ha altres casos, com el del síndrome de genitals ambigus, que són patologies mèdiques, i per això es guareixen normalment amb un tractament hormonal.
Però, no tenen res a veure amb la transsexualitat, ni l'homosexualitat no conflictiva, ni el transvestisme (portar indumentària del sexe oposat), i la pseudotranssexualitat...La llei LGTBI pretén administrar hormones al nen des de petit i adaptar-lo al seu entorno social (canvi de nom, de manera de vestir, etc.), prohibeix qualsevol tractament que vulgui harmonitzar el sexe corporal i el psicològic, i que al nen se li pugui fer un examen mèdic i psicològic rigorós. Només té en compte la identitat sentida.
¿Com ajudar aquestes persones? Primer, val a dir que la persona amb transsexualitat necessita sempre tractament mèdic. Segon, que és un error prendre decisions en la infantesa, que després resultin irreversibles. I que de fet, la reassignació de sexe no aconsegueix un canvi de sexe real, cromosòmic, gonadal i anatòmic.
Els transsexuals tenen el dret de ser respectats, a no ser discriminats i a ser tractats amb tots el mitjans que té la medicina per aconseguir el nivell de salut física, psíquica i relacional satisfactori i a la seva dignitat humana, doncs aquesta mai es perd.
PLATJA D'ARO

 El 12 de setembre morí Robert Jean Michot, de 95 anys, i el 14 Josep Lloveras Lladó, de 77 anys, que en pau descansin.
 El 9 de setembre fou batejada Chiara Iacovone Oliva. Que siguin bons cristians.
 Diumenge 16 feren la seva primera comunió els germans Dario i Andrea Abadal Rivera. Que la 1ª comunió no sigui l'última.
 EI 12 de setembre es casaren a S'Agaró Bruno Spengler i Julie Fauvelle, el 15 a Platja d'Aro: Xavier Triola Roca i Anna Mermi Ribalta i també Alberto Castillo Truyo i Mireia Bas Brunet. I el 29 Petr Nohel i Eva Peschlovà. I el 13 d'octubre es casaran Joan Manel Alonso i Carmen Ayala. Enhorabona i que siguin ben feliços.
 Reunió del grup de Paraula de Vida el segon divendres de mes a les 17,30 al Centre Parroquial.
 Aquest mes d'octubre començaran els cursos de catequesi de primera comunió, per infants de tercer curs de primària. Les inscripcions es faran el dilluns 1 d'octubre, a les 18,15 al Centre Parroquial però el dia de la catequesi serà el dijous lectius a les 18,30 h. amb les noves catequistes Cristina Àvila i Mariàngels Romero, mentre que els de segons curs continuaran amb la catequista Mª Mercè Bou el dimecres 10 d'octubre a les 17,30 hores.
 I els cursos de confirmació els faran a Castell d'Aro Pilar Ferrero i a Platja d'Aro Leonardo Clavería.

CASTELL D'ARO

 La festa major va anar molt bé, a la missa solemne concelebrada hi hagueren sis preveres del nostre arxiprestat i el diaca de Sant Feliu, que ajuda a Castell d'Aro. Predicà Mn. Joan Güell, antic secretari del finat bisbe Cases. Acompanyà a l'orgue el Sr. Figueres. A tots moltes gràcies per la vostra col·laboració.
 Les classes els infants de segons curs de primera comunió i les inscripcions dels del primer curs es faran el dilluns de 16 a 17 hores, amb les catequistes focolars Marcela Boldú i la Pilar Ferrero.
DE L'EXHORTACIÓ DEL PAPA FRANCESC "EVANGELII GAUDIUM"

Tenim un tresor de vida i d'amor que és el que no pot enganyar, el missatge que no pot manipular ni desil·lusionar. És una resposta que cala en el més profund de l'ésser humà i que pot sostenir-lo i elevar-lo. És la veritat que no passa de moda perquè és capaç de penetrar allà on res més pot arribar. La nostra tristesa infinita només es cura amb un infinit amor. (265)
Jesucrist no ens vol prínceps que miren despectivament, sinó homes i dones del poble. Aquesta no és l'opinió d'un Papa ni una opció pastoral entre altres possibles, són indicacions de la Paraula de Déu tan clares, directes i contundents que no necessiten interpretacions que els treguin força interpel·lant. Visquem-les «sine glossa», sense comentaris. (270)

INTENCIONS DE MISSES (SETEMBRE DE 2018)

Dissabte 1. Dif. Fam Parro Antoraz. Mª Teresa Albertí Cama. Diumenge 2. A les 12. Isa Solà Matas. Mª Cinta Puig Juliol. Alfonso García Civicos. Mª del Pilar. A les 19. Pel Poble. Dilluns 3. Pel poble. Divendres 7. Josefina, Antonio i Cecília Miralles. Dissabte 8. Castell d'Aro. Pel Poble. Diumenge 9. Castell d'Aro. Dantis. Platja d'Aro. A les 12. Joan Pujadas i Puig. Mª Immaculada Vidal i Dif. Fam. Ayguavives Sobirana. Pilar Zara, Roberto, Tomasa i Emma. A les 19. Regina Torres. Gregorio Simón. Divendres 14. Robert Jean Michot. Dissabte 15. Roser Ardèvol Perelló. Diumenge 16. Domenico i Gina Temporali. A les 19. Alfonsa García Cívicos. Valerie Laporte. Dilluns 17. Mª Cinta Puig Juliol. Dimarts 18. Pel Poble. Divendres 21. Luís Alberto Gomis. Carme Juliol. Dissabte 22. Jordi Ardèvol Perelló. Diumenge 23. A les 12. Mª Adela Subirana i Dif. Fam. Vidal Dalmases. A les 19. Pel Poble. Dilluns 24. Rosa Turón. Dif. Fam. Jiménez Cuesta. Dies 4,5,10,12,13,14,19,20, 26,27, 28, 29, 30, 1,2,3,4, i 6 d'octubre. Binació.

Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits