Dilluns 18 de juny de 2018
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

El Bisbat de Girona


Mida del text   -a  +a

229 Platja d'Aro (Fenals d'Aro), Santa Maria

Castell-Platja d'Aro

8.582 hab.
Vicenç Bou 14
972 81 86 47 i 972 32 17 44
17250 Platja d'Aro

info@parroquiescastellplatjadaro.es www.parroquiescastellplatjadaro.es

Arxiprestat: Costa Brava Centre


Història

L' Església parroquial de Santa Maria de Fenals d'Aro (municipi de Castell-Platja d'Aro), al 968 era possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols, i parròquia almenys des del 1064. El temple petit i del s. XI, és a l´actual Fenals Vell. Cap el 1478 es començà a bastir una nova església parroquial que el 1484 es continuà a pesar de l´oposició d´alguns parroquians. Fou unida a Castell d'Aro en crear-se aquesta parròquia el 1602. S´engrandí el temple al segle XVIII, la porta del carrer és de 1774 i la de la sagristia de 1764. Com a parròquia s'independitzà el 1834. Al segle XX la parroquialitat fou traslladada a la nova església de Santa Maria de Platja d'Aro, obra de l'arquitecte Josep Esteve i Corredor, construïda en el terreny de 3.956,50 m2 donat per Pere Bas i Sábat, amb un bonic pòrtic ajardinat. La primera pedra es posà el 15 d´agost de 1953. L´obra s´acabà el 1955 i fou beneïda el 30 d´agost de 1959, essent rector el guixolenc Mn. Ramon Lloansí i Marill, a qui li fou dedicada la plaça de l´església el 19 d´abril de 1964. El campanar l´acabà Mn. Pere Vila i Bosch, que també bastí la rectoria. La imatge de la Mare de Déu és d´Antoni Delgado, donada per Pepita Artigas i Pol, la creu processonal és de Carmaniu igualment que l´artística tapa de metall de la pica baptismal (1962) donada per Pere Bas i Sábat, el sagrari i l´ambó és obra de Carmenati i els canelobres i credència de ferro forjat, de la serralleria Las Cadenas, de Girona. Celebra la Festa Major el 15 d´agost. Conserva dins del seu terme l'antic temple parroquial de Santa Maria de Fenals dels segle XV, modificat i ampliat al s. XVIII. La patrona del poble de Fenals d´Aro és la Mare de Déu del Patrocini, la festa de la qual es restaurà el 2007 després de 70 anys d´oblit. Dins la demarcació hi ha també la capella de propietat particular de S'Agaró, dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança pel seu fundador el Sr. Josep Ensesa, obra de l'arquitecte Francesc Folguera, amb pintures de Joan Colom, beneïda el 16 de juliol de 1942, amb un pòrtic d´arcs gòtics procedents del desaparegut convent de Sant Francesc de Girona i sarcòfacs del castell de Foixà.
Bibliografia

Vegeu més notícies de la parròquia de Platja d'Aro i el catàleg dels seus rectors a l'obra d'Ernest Zaragoza, Recull de documents i articles d'història guixolenca I Valldarenca, Vol. IV, Montserrat, 2012, 369 pàgs.
Fotografies
Itineraris

Visita virtual a la parròquiaHorari de Misses

HORARI DE MISSES

Platja d'Aro: Divendres, dissabte i dilluns a les 19 h.
Diumenge a les 12 i 19 fins a la fi de juny.
A Castell d'Aro a les 10,30 litúrgia de la Paraula o missa.
A Platja d'Aro celebració penitencial comunitària cada primer divendres de mes a les 19 h.

Despatx: Divendres de 19,30 a 21 h.
Dilluns matí de 9,30 a 11,30 i a hores convingudes.


Suplement del Full

FULL NÚM. 422. 17 i 24 de juny de 2018. Diumenge XI i XII de Durant l'Any.Cicle B.

TOT CANVIA

De cinquanta anys ençà tot ha canviat tant, que vivim entre un món que encara no s'ha esvaït del tot i un món nou que va avançant no sé si sempre en direcció positiva. El cert és, que abans acceptàvem el que la naturalesa –Déu per als creients- ens havia donat, i com que no podíem canviar-nos, això ens donava pau, com diu el parenostre: Faci's la vostra voluntat aquí a la terra com es fa en el cel. Ara però la gent es vol fer a sí mateixa i per això, la que no s'accepta tal com és, mira de canviar-se. En molts països s'han autoritzat matrimonis del mateix sexe, ventres de lloguer, bisexuals, operacions de canvi de sexe...i el que vindrà. Al llarg de segles, les persones "diferents" han estat ridiculitzades, maltractades, amenaçades, i en alguns països fins i tot empresonades i assassinades. I moltes de les quals, especialment els homosexuals i lesbianes- no se senten acollits per l'església o bé per diferents raons i se'n senten exclosos. Els que creuen en la llei natural donada per Déu, en bona lògica els haurien d'acceptar, per ser el fet voluntat o permissió divina. Però des que el papa Francesc va dir que "qui sóc jo per a jutjar-los", sembla que la negror va aclarint-se. Sobre tot perquè en el col·lectiu de LGBT (lesbianes, gays, bisexuals i transexuals), si són creients, cerquen també la relació amb Déu.
En l'església no s'apropaven als sagraments, especialment el de l'eucaristia, perquè els pecats de la carn de fet sempre han estat "imperdonables". I per això, el mateix papa Francesc diu que "l'eucaristia no és un premi per als bons, sinó la força dels dèbils, pels pecadors el perdó, el viàtic que ens ajuda a caminar". Però el catecisme de l'Església catòlica mana (n. 2.358) tractar els LGBT amb "respecte, compassió i sensibilitat", ja que formen part del cos místic de l'església, on diu sant Pau (1Co 13,12-27), que els membres "menys honorables els devem màxim respecte", ja que també formen part de l'Església. Això vol dir que hem de tenir envers tothom una actitud d'acolliment, de portar-nos com a germans, perquè som fills d'un mateix Pare celestial. En tot cas, si no podem aprovar els fets, sempre hem de mirar de salvar la persona, redimida per la sang preciosa de Jesucrist.


PLATJA D'ARO

 La processó del Corpus Christi després de la missa de 12 pel jardí parroquial anà molt bé. Fou molt concorreguda pels infants que havien fet la comunió els dos últims anys i el temps acompanyà. Donem-ne gràcies a Déu!
 El 31 de maig morí Josefa Muñoz Muela, de 67 anys, el 2 de juny Roser Ardèvol Perelló, el 4 Hortensia Benita Muñiz García, de 91 anys i el 9 Juan Pedro Álvarez Moreno, de 67 anys.. Que en pau descansin i que Déu doni la pau i el consol als seus familiars i amics.
 El 10 de juny fou batejat Guillermo Rioja Molina. Enhorabona i que sigui bon cristià.
 El 16 de juny celebraran a Platja d'Aro les seves noces d'or matrimonials Gregorio Pérez Muñiz i Ana Maria Mora Calderó. Enhorabona!
 Ens congratulem de que els propietaris de la capella de Ntra. Sra. de l'Esperança, de S'Agaró, hagin fet pintar novament l'exterior de la capella, que ha quedat molt bé i li feia falta.
 Un any més i van ja 19, el dimarts 5 de juny a la parròquia de St. Esteve d'Olzinelles se celebrarà el XIX Aplec de Malalts Mentals fundat per Mn. Ernest Zaragoza, la història del qual podeu veure a l'entrevista que li feu Júlia Sousa: El rector Zaragoza organitza des del 2000 l'únic aplec a tot Europa de malalts mentals, a la revista Àncora, núm. 3476, (22-02-2018) p. 25.

CASTELL D'ARO

 El 27 de maig foren batejats Ian Ivanov Vega, Edgar Poyatos Padilla i Martina Sequera Poyatos. Déu faci que siguin bons cristians.
 La Col·lecta Caritas del Corpus Christi pujà a 58,10 euros. Gràcies per la vostra col·laboració.
 El 26 de maig morí Júlia Albertí Roselló, que en pau descansi.
 El 7 de juliol es casaran Daniel Martín Llahí i Ana Mª Fiter Serra, el 14 Carlos Aparicio Sánchez i Meritxell Jorba Pratginestós i el 21 Daniel Custodio Gallego i Mònica Delgado Delgado. Enhorabona i que siguin molts feliços.


DE L'EXHORTACIÓ DEL PAPA FRANCESC "EVANGELII GAUDIUM"

Vull una Església pobra per als pobres. Ells tenen molt per ensenyar-nos. A més de participar del sensus fidei, en els seus propis dolors coneixen al Crist sofrent. Cal que tots ens deixem evangelitzar per ells. La nova evangelització és una invitació a reconèixer la força salvífica de les seves vides ja posar-los al centre del camí de l'Església. Estem cridats a descobrir Crist en ells, a prestar la nostra veu en les seves causes, però també a ser els seus amics, a escoltar-los, a interpretar i a recollir la misteriosa saviesa que Déu vol comunicar-nos a través d'ells. (198)
Ningú hauria de dir que es manté lluny dels pobres perquè les seves opcions de vida impliquen prestar més atenció a altres assumptes. Aquesta és una excusa freqüent en ambients acadèmics, empresarials o professionals, i fins i tot eclesials. (...) Em temo que també aquestes paraules només siguin objecte d'alguns comentaris sense una veritable incidència pràctica. Tanmateix, confio en l'obertura i les bones disposicions dels cristians, i us demano que busqueu comunitàriament nous camins per acollir aquesta renovada proposta. (201)


MN. RAMON LLOANSÍ I MARILL, PRIMER RECTOR DE PLATJA D'ARO

Nascut a Sant Feliu de Guíxols el 17 de desembre de 1906 i ordenat prevere el 21 de maig de 1932, fou coadjutor de Cadaqués i Calella de la Costa, ecònom de Fenals d'Aro (1939-46) i també rector des del 23 d'agost de 1946, fins l'1 d'agost de 1962, que passà a ser capellà de l'Hospital Municipal guixolenc fins a la seva mort el 27 de setembre de 1985. Bastí l'actual església parroquial de Platja d'Aro (BBG 1985, 339). Li fou dedicada la plaça de l'església el 19 d'abril de 1964, com consta al rètol de ferro que ho diu.
Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits