Diumenge 19 de maig de 2019
Accediu als continguts en RSS
Bisbat de Girona - Youtube Bisbat de Girona - Twitter

El Bisbat de Girona


Mida del text   -a  +a

229 Platja d'Aro (Fenals d'Aro), Santa Maria

Castell-Platja d'Aro

8.582 hab.
Vicenç Bou 14
972 81 86 47 i 972 32 17 44
17250 Platja d'Aro

info@parroquiescastellplatjadaro.es www.parroquiescastellplatjadaro.es

Arxiprestat: Costa Brava Centre


Història

L' Església parroquial de Santa Maria de Fenals d'Aro (municipi de Castell-Platja d'Aro), al 968 era possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols, i parròquia almenys des del 1064. El temple petit i del s. XI, és a l´actual Fenals Vell. Cap el 1478 es començà a bastir una nova església parroquial que el 1484 es continuà a pesar de l´oposició d´alguns parroquians. Fou unida a Castell d'Aro en crear-se aquesta parròquia el 1602. S´engrandí el temple al segle XVIII, la porta del carrer és de 1774 i la de la sagristia de 1764. Com a parròquia s'independitzà el 1834. Al segle XX la parroquialitat fou traslladada a la nova església de Santa Maria de Platja d'Aro, obra de l'arquitecte Josep Esteve i Corredor, construïda en el terreny de 3.956,50 m2 donat per Pere Bas i Sábat, amb un bonic pòrtic ajardinat. La primera pedra es posà el 15 d´agost de 1953. L´obra s´acabà el 1955 i fou beneïda el 30 d´agost de 1959, essent rector el guixolenc Mn. Ramon Lloansí i Marill, a qui li fou dedicada la plaça de l´església el 19 d´abril de 1964. El campanar l´acabà Mn. Pere Vila i Bosch, que també bastí la rectoria. La imatge de la Mare de Déu és d´Antoni Delgado, donada per Pepita Artigas i Pol, la creu processonal és de Carmaniu igualment que l´artística tapa de metall de la pica baptismal (1962) donada per Pere Bas i Sábat, el sagrari i l´ambó és obra de Carmenati i els canelobres i credència de ferro forjat, de la serralleria Las Cadenas, de Girona. Celebra la Festa Major el 15 d´agost. Conserva dins del seu terme l'antic temple parroquial de Santa Maria de Fenals dels segle XV, modificat i ampliat al s. XVIII. La patrona del poble de Fenals d´Aro és la Mare de Déu del Patrocini, la festa de la qual es restaurà el 2007 després de 70 anys d´oblit. Dins la demarcació hi ha també la capella de propietat particular de S'Agaró, dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança pel seu fundador el Sr. Josep Ensesa, obra de l'arquitecte Francesc Folguera, amb pintures de Joan Colom, beneïda el 16 de juliol de 1942, amb un pòrtic d´arcs gòtics procedents del desaparegut convent de Sant Francesc de Girona i sarcòfacs del castell de Foixà.
Bibliografia

Vegeu més notícies de la parròquia de Platja d'Aro i el catàleg dels seus rectors a l'obra d'Ernest Zaragoza, Recull de documents i articles d'història guixolenca I Valldarenca, Vol. IV, Montserrat, 2012, 369 pàgs.
Fotografies
Itineraris

Visita virtual a la parròquiaHorari de Misses

HORARI DE MISSES
DISSABTE / SÁBADO / SAMEDI /SATURDAY / SONNABEND
A PLATJA D'ARO: 19,00

DIUMENGE / DOMINGO / DIMANCHE / SUNDAY / SONNTAG / DOMENICA

A CASTELL D'ARO: CELEBRACIÓ DE LA PARAULA A LES 10,30 (missa el tercer diumenge de mes).

A Platja d'Aro missa a les 12 h.
Dilluns i divendres a les 19h.

PRIMER DIVENDRES DE MES, Penitencial comunitària a les 19 h.

DESPATX PARROQUIAL: A PLATJA D'ARO: DILLUNS a les 18 h.
I DIVENDRES DE 19,30 a 20,30.
Tel. 972 81 86 47 /972 321744

Suplement del Full

FULL NÚM. 440. 5, 12, 19 i 26 de maig de 2019. Diumenges III, IV, V i VI de Pasqua,Cicle C.

Trobada Pasqual de l'Arxiprestat
a Santa Elena de Solius,

diumenge 19/05/2019 a les 16,30 h.

Hi sou tots convidats!

LES TRES "RELIGIONS MAJORITÀRIES".

Entre nosaltres y durant segles no hi havia altra religió majoritària que la Catòlica, però des de fa temps el futbol ha "divinitzat" els seus elements, com a l'antigor les proves atlètiques es feien en honor del déu Zeus, però el procés de secularització separà l'esport de la religió i li donà autonomia, tot conservant alguns elements religiosos. Es el que va escriure Vázquez Montalbán: El futbol és una religió en recerca d'un déu,doncs vehicula una vivència emocional. Efectivament disposa dels seus propis símbols, mites i rituals, i per això es pot considerar una religió global, present en tot el món, amb les seves catedrals, que són els estadis, on es congreguen els afeccionats per a assistir al ritual de la victòria o a la catarsis de la derrota. Les persones, criden, canten, animem el seu equip...
No fa gaires anys ha nascut amb força una tercera religió, que és la política. Els grups es reuneixen per fer accions col·lectives, amb tics religiosos, com anar amb torxes enceses dalt d'una muntanya, com abans s'anava en processó a una ermita per demanar la pluja, es dejuna per solidaritat, s'acudeix a les caixes de resistència per ajudar als seus correligionaris a pagar les condemnes dineràries imposades pels tribunals. Protesten, s'escriuen cartes, reclamen l'ajut d'entitats i associacions, fins hi tot a l'Església Catòlica, encara que no vagin a missa...Les persones es reuneixen, criden, canten himnes patriòtics, fan l'apostolat de posar cintes, creus i llaços, animen als seus comitès a "apretar" i seguir endavant fins a la victòria final... I això els genera una mena de comunitat alternativa, que va més enllà del joc polític oficial. Però com que en la modernitat tot és provisional, certs mitjans de comunicació donen microrelats canviants, segons els convé, per als seus seguidors, a fi de que puguin omplir el seus buit existencial provocat per la crisi en la qual estem immersos. De manera que els polítics es converteixen en models a seguir, i influeixen en els valors i en la manera d'actuar de moltes persones. Justament l'escut del Barça és el reflex d'aquestes tres menes de religions majoritàries: Creu –cristianisme-, pilota i colors del Barça –el futbol- i les quatre barres- la política.
PLATJA D'ARO

 El 6 d'abril morí Antonio Solana Espinar, de 85 anys d'edat i el 8 d'abril Antonio García Terrón de 72 anys, que en pau descansin.
 Segon divendres de mes a les 17,30 reunió de Paraula i Vida al centre parroquial.
 Com cada mes s'ha anat a portar la comunió i revistes religioses als malalts de la Residència Bellamar i a les cases particulars.
 El 5 de maig seran batejats: Noa Ávila García, Ivana Martínez Medvedynk, i les dues parelles de germans: Pamela i Andoni Pallarés i Aulés, i Amaia i Lola Serna López. Enhorabona i que siguin bons cristians!
 Com que superàvem la potència elèctrica contractada hem hagut de canviar totes les bombetes de l'església per focus led amb una despesa de quasi 1.000 euros. Ajudeu sisplau!
 L‘1 de maig es casaran a S'Agaró Pere Masclans Segura i Montserrat Gustín Lozano i el 18 Stuart Harkines i Anna Figueras Carril. I celebrarant les seves noces d'or matrimonials Víctor Masclans Segura i Mª Dolors Pazos Rodríguez. Enhorabona i que siguin molt feliços!
 El 12 de maig faran la seva primera comunió, aquests deu infants: Ana Paula Heise Colotti, Sofia-Ludmila Elzor Díaz, Guadalupe Márquez Benítez, Naiara Morales Calvo, Pamela Pallares Aules, Paula Bosch Cruz, Javier Mesas Esteban, Martina Ortiz Sánchez, Lola Bech de Careda Sánchez, i Nicole Martín Sánchez. Enhorabona!
 Curset de Cristiandat Mixt 150 del 10 al 12 de maig a Sta Elena de Solius.

SEGLARS COL·LABORADORS DE LA PARRÒQUIA DE PLATJA D´ARO (2019)

CONSELL PARROQUIAL D'ECONOMIA: Dr. Ernest Zaragoza i Pascual, Rector, Llic. Xavier Lloses Salvadó, diaca, Maite Barnés Capella i Antoni Miralles. SAGRISTÀ: Josep Serra i Tarré. CATEQUISTES: Mercè Bou Morell, Carmen Sáez Escribano, Mariàngels Romero Segura, Cristina Ávila López i Leonardo Clavería. LECTORS: Josep Serra, Fina López Galende, Mª Mercè Bou, Magda Claret, Maite Barnés. BACINERS: Josep Serra i Lourdes.
DISTRIBUÏDORS DE LA COMUNIÓ: Fina López, Clara Pujadas, Maite Barnés, Mercè Bou, Lourdes, i Mme. Marguerite. ORGANISTA: Robert Gázquez Albertí. LLIBRES PARROQUIALS: Marc Monge. NETEJA ESGLÉSIA: Jimy i Rochelle Panaligan. NETEJA ROBA: Asunción Martínez. ROBER CÀRITAS PARROQUIAL: Mª Mercè Bou Morell i Carmen Sáez.
VISITADORS DE MALALTS: Mª Mercè Bou i Mn. Ernest Zaragoza. ATENCIÓ A POBRES OCASIONALS: Mn. Ernest.

INTENCIONS DE MISSES
(ABRIL DE 2019)

Dilluns 1. Jordi Reixach Roselló. Dimarts 2. Alfonsa García Civicos. Divendres 5. Josefina, Antoni i Cecília Miralles. Diumenge 7. Dif. Fam. Parro Antoraz. Dimarts 9. Dif. Fam. Tego. Divendres 12. Rut Maier. Dissabte 13. Pel Poble. Diumenge 14. Rams. Mª Immaculada Vidal i Dif. Fam. Ayguavives Subirana. René Luis Grien. Lisardo Román Yáñez Gómez. Dilluns 15. Antonio García Terrón. Dijous sant 18. Jorge Manuel Fonseca. Dissabte 20. Pel Poble. Diumenge de Pasqua 21. A les 12. Ramona Perelló Ferré. Mª Adela Subirana i Dif. Fam. Vidal Dalmases. A les 19. Pel Poble. Dilluns 22. Juan García Civicos i Alfonso García González. Divendres 26. Dif. Fam. Jiménez Cuesta. Rut Maier. Dissabte 27. Pel Poble. Diumenge 28. Serge Warin et Lucie et Daniel Grisot. Rosa Mestres. Dilluns 29. Antonio Solana Espinar. Dies 3, 4, 10. 11 i 24. Binació.

CASTELL D'ARO

 El 12 d'abril morí Marie Louisse Cappelmans, que en pau descansi.
 El 28 d'abril es celebrà amb goig la festa de Pasqüetes.
 El dissabte 4 de maig Aplec de Vallvenera amb la Confraria dels Riojans de Barcelona. Missa a les 12h. a la seva capella del Mas Nou.
 Festa de Sant Isidre, el 19 de maig. Celebració litúrgica a les 12 h. I a les 20 h. Concert de la Coral de la Vall d'Aro. Hi sou tots convidats.

Consulteu
també...© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona.
Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72 - bisbatgirona@bisbatgirona.cat
Mapa web -  Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies - Crèdits