Si no veu correctament el butlletí, faci clic aquí

Quinzenal digital de la diòcesi de Girona, 2 maig de 2014  2014 - núm. 68

Obertes les inscripcions de l’Aplec de l’Esperit
Qui vulgui participar a l'Aplec de l'Esperit, el dissabte 7 de juny a Banyoles, ja pot inscriure's a través del web: www.aplec2014.cat El termini d'inscripcions és el 30 de maig. Mons. Francesc Pardo , com a bisbe amfitrió i responsable de la Pastoral de Joves de les Diòcesis de Catalunya, ha escrit una carta que surt publicada aquest cap de setmana en el Full Parroquial sobre aquest esdeveniment. Aquest n’és un extracte: “L’Aplec de l’Esperit és una trobada dels nois i noies de les diòcesis de Catalunya, per ajudar-nos a viure la proposta de Jesús per mitjà de la festa, la celebració, la fraternitat, la música... tot reconeixent i agraint el gran regal de l’Esperit Sant. Convoquem aquest Aplec els bisbes de Catalunya, ajudats pels delegats de Joventut de cada diòcesi, i per altres moviments i institucions que estimem i treballem amb joves. Hi convoquem tots els qui ho desitgin, tant els que necessiten enfortir la seva fe en Jesucrist com aquells que l’estan redescobrint, com també els qui s’esforcen per trobar respostes al sentit de la vida, per conèixer quines propostes de vida els ajudaran a la seva realització personal i faran possible una societat diferent. [...] Convoquem aquest Aplec perquè tots ens ajudem a descobrir novament que Jesús és el Senyor. En farem memòria escoltant-lo per mitjà d’algunes narracions evangèliques, comunicant-nos amb ell en la pregària i acollint-lo de nou en l’Eucaristia per estimar-lo i seguir-lo. Per això el paisatge de l’estany de Banyoles ens situarà al llac de Galilea per sentir-nos ben a prop de Jesús, el Senyor dels apòstols i dels seus primers seguidors”.


És notícia

Marca la X!
L'Església ens demana el petit gest de marcar la "X" a la casella corresponent de la declaració d'Hisenda per així poder continuar fent el bé a tots i amb tots, per una societat millor. En la declaració de la Renda es poden marcar les dues caselles: Església i "altres finalitats socials". Per als catòlics és bo marcar les dues caselles perquè organitzacions eclesials tan importants com Càritas i Mans Unides participen en el repartiment d'aquests fons destinats a "altres finalitats socials", a més de 40 organitzacions de l'Església, que també desenvolupen programes d'acció social per a les persones més necessitades de la societat. Marcar la "X" no suposa cap aportació extra. El sosteniment econòmic de l'Església depèn de tots els fidels.
Celebració dels sagraments de la iniciació cristiana
Diumenge passat, segon diumenge de Pasqua, a la catedral de Girona, el bisbe Francesc va presidir la celebració dels sagraments de la iniciació cristiana. Desprès de més d'un any de preparació, han estat onze dels catorze catecúmens els que van rebre els sagraments (baptisme, confirmació i eucaristia). Els restants, els rebran un altre dia. Hi eren presents els padrins, familiars i els rectors de les seves parròquies (Figueres, la Immaculada; Castelló d'Empúries; Malgrat; Salt, Sant Jaume; Girona, Sant Narcís; La Cellera de Ter; Lloret de Mar).
Èxit de la Pasqua Jove
El dissabte 18 d'abril va celebrar-se la tradicional Pasqua Jove presidida pel bisbe Francesc. Enguany va tenir lloc a la Cellera i Amer sota el lema "Queda't amb nosaltres". A les cinc de la tarda van començar tots els joves el "Camí d'Emmaus" des del teatre de la Cellera fins Amer. A les set de la tarda van realitzar treballs de grup donant pas després al concert i al sopar popular a la plaça Porxada. La celebració de la Vetlla Pasqual va iniciar-se a dos quarts d'onze de la nit. Finalitzà la celebració de la Pasqua Jove amb una xocolatada. Un grup de joves van participar del Tridu Pasqual celebrat al monestir de Sant Daniel de Girona.
Trobada diocesana de Turisme
El pròxim dimecres dia 14 es portarà a terme la Jornada diocesana de la Pastoral de Turisme al monestir de Sant Pere de Rodes amb el lema: "La promoció del turisme cultural: el monument de Sant Pere de Rodes". Després de la presentació del nostre bisbe Francesc i d'entre altres activitats hi haurà una conferència titulada "Sant Pere de Rodes, el monument i la seva història", a càrrec de Joan Badia (historiador). A continuació una taula rodona sobre la importància de la promoció del turisme cultural (amb Dani Font -del Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic-, Jaume Oller dels Amics del Camí de Sant Jaume, Josep Maria Cervera -alcalde de Port de la Selva- i Dolors Vidal -degana de la Facultat de Turisme de la UdG-). Seguirà una altra conferència sobre la "Importància de la promoció, edició i difusió del turisme cultural i religiós" a càrrec de Xavier Espasa (director de l'Agència Catalana del Turisme). Abans del dinar, el nostre bisbe Francesc presidirà la "Pregària de la Santa Creu". Les inscripcions són al preu de 35 euros (inclou el dinar). Més informació: 972 41 27 20 (Olga).


Confirmacions a la diòcesi de Girona


El nostre bisbe Francesc administrarà el sagrament de la Confirmació en els propers dies a les següents parròquies: el Far d'Empordà (demà dissabte a les 11), Calella (demà a les 20), Malgrat de Mar (diumenge a les 12), Catedral (diumenge a les 18, hi seran presents les parròquies de Girona), Banyoles (divendres dia 9 a les 20), Llagostera (dissabte dia 10, a les 19) i Platja d'Aro (diumenge dia 11 a les 12).

Apunts
49 Pelegrinatge a Lourdes

Del 28 de juny al 2 de juliol es portarà a terme el 49 Pelegrinatge a Lourdes organitzat per l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Girona. Les inscripcions per participar-hi ja són obertes fins el proper dia 30 de maig. Més informació en el telèfon: 972 40 23 76
A la foto: pelegrins a punt de sortir des de la ciutat de Girona.

Trobada catalana de Vida Creixent

El moviment Vida creixent portarà a terme els dies 14 i 15 de maig la seva 27ena trobada interdiocesana al monestir de Montserrat. Les eucaristies seran presidides pel cardenal-arquebisbe de Barcelona Mons. Lluís Martínez Sistach i per l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol. Vida Creixent i en paraules del president de la nostra diòcesi, Pere Canaleta, és un moviment de gent gran que intenta "posar vida als anys" des de l'òptica cristiana.
A la fotografia: un moment de la celebració eucarística en la darrera trobada de formació celebrada a Santa Elena de Solius.

Jordi Bohigas parla del Vaticà i Catalunya

El proper dimarts 13 de maig el doctor en història Jordi Bohigas, oferirà la conferència titulada "El Vaticà i Catalunya: 1600 anys d'història". Serà a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura de Girona.


© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona. Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72
bisbatgirona@bisbatgirona.cat  -  www.bisbatgirona.cat

- Aquesta newsletter s'envia a l'adreça de correu:  
- Per donar-vos de baixa feu click aquí
- AVÍS: L' adreça de correu des de la que s'envía aquest mail està destinada a l'enviament d'información i no està habilitada per a la recepció de missatges. Per a qualsevol consulta o comentari dirigiu-vos si us plau a mitjanscom@bisbatgirona.cat