Si no veu correctament el butlletí, faci clic aquí

Quinzenal digital de la diòcesi de Girona, 16 gener 2014  2014 - núm. 62

El Bisbe renova el Consell Episcopal
El bisbe de Girona, Mons Francesc Pardo, va renovar el passat 9 de gener per quatre anys més el Consell Episcopal del Bisbat: Mn. Lluís Suñer com a vicari general, a Mn. Joaquim Giol com a provicari general, a Mn. Esteve Sureda com a vicari episcopal de pastoral i a Mn. Jordi Font com a vicari episcopal per a les vocacions. El bisbe Francesc s’ha mostrat satisfet per l’acceptació dels membres del Consell en continuar formnant part d’aquest òrgan de govern: “Els agraeixo de tot cor que hagin acceptat el nomenament com un servei decisiu a la nostra Església i a mi com a bisbe, malgrat el seu desig de ser rellevats dels càrrecs. Prego a tots els preveres, diaques, laics amb missió pastoral, religiosos, religioses i laics que acceptin, valorin i col·laborin en la missió que novament els hi encomano al servei de la nostra Església diocesana”. També el bisbe Francesc va signar el passat dilluns els següents nomenaments Mn. Ferran Jarabo i Carbonell, administrador parroquial de Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià; Mn. Miquel Àngel Ferrés i Fluvià, administrador parroquial de Fortià, Riumors i Vila-sacra; Mn. Josep Taberner i Vilar, administrador parroquial de Vilatenim i el Gmà Jaume Palom i Izquierdo, F.S.C. de Figueres, encarregat de la missió de dirigir la celebració de la paraula en absència de prevere a les parròquies de l'arxiprestat de l'Alt Empordà Interior sempre que s'escaigui. Per altra banda, Mn. Frederic Pujol va ser nomenat el 20 de desembre Mestre de Capella de la Catedral de Girona.


És Notícia

Visita pastoral a l’Alt Empordà-Interior
El nostre Bisbe continua amb la seva visita pastoral a l'arxiprestat de l'Alt Empordà-Interior. El passat diumenge va ser a la població de Garrigàs. Acompanyat del rector, Mn. Florentí Luís, després de presidir la celebració de l'Eucaristia, va poder entrar en diàleg amb els fidels que van assistir a la celebració. Aquest cap de setmana visitarà les parròquies de Bàscara (dissabte, missa a les 19.30), Arenys d'Empordà (diumenge, missa a les 10.30) i Palau de Santa Eulàlia (diumenge, missa a les 12). També serà a Vilatenim (dissabte 25, missa a les 18).
Properes jornades diocesanes
El proper dimecres se celebra a la Casa de Cultura de Girona, la Jornada Mundial de l'Immigrant i del Refugiat amb la presentació del còmic "També va per tu, històries sobre com la llei d'estrangeria ens afecta a tots" (a la foto un detall d'una de les vinyetes del còmic). També es donarà a conèixer l'"Informe sobre la integració de les persones immigrades a Catalunya". Serà a partir de les 7 de la tarda.
Tanmateix, el dissabte de la setmana que ve, es porta a terme la Jornada diocesana de la Pastoral de la Salut al casal Bisbe Cartañà. A les 10, salutació del bisbe Francesc. Tot seguit, "La taula de la Fe", amb testimonis de l'Hospitalitat de Lourdes, Fe i Llum, i PROSAC. A les 11 matí "Taula de la Caritat"amb testimonis de l'àmbit parroquial, de residències geriàtriques i la Fràter. Finalitzarà a les 12.30 amb una missa a la parròquia de sant Josep presidida pel bisbe Francesc.

Ens ha deixat Mn. Agustí Vila
El 30 de desembre va morir a Castell d'Aro Mn. Agustí Vila. Va néixer a Vallromanes (Barcelona) el 2 de novembre de 1933. Va fer els estudis eclesiàstics a la Preceptoria de Banyoles i al Seminari diocesà. Fou ordenat prevere el 8 de juliol de 1956 a l'església de sant Martí del Seminari de Girona. Va exercir el ministeri sacerdotal primer com a vicari de la parròquia de santa Maria de Pineda de Mar. El 1960 fou nomenat ecònom de Gaserans i encarregat de Grions i el 1966 també encarregat de Sant Feliu de Buixalleu. El 1967, regent de Castell d'Aro d'on en fou rector del 1985 al 2005. Del 1970 al 1974 també fou arxipreste de l'arxiprestat de la Vall d'Aro. Des del 2003 era el capellà de la residència d'ancians "Asil Surís" de Sant Feliu de Guíxols.
De l'etapa com a rector de Castell d'Aro, se'l recorda per la promoció que va fer del pessebre vivent, el més antic de Catalunya i que fou distingit amb la Creu de Sant Jordi de Catalunya.

Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians
Des d'aquest dissabte dia 18 i fins el dia 25 se celebra la setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians. És per aquest motiu que es portarà a terme una trobada ecumènica el dijous de la setmana que ve titulada "Que tots siguin un" amb la presència de diferents confessions de la religió cristiana presents al nostre bisbat. Serà a les 8 del vespre a l'església del Mercadal.


Homenatge a Mn. Miquel Casteis


A finals d'any, el poble de Terrades, va retre un emotiu homenatge a Mossèn Miquel Casteís i Bartís amb motiu del seu 90è aniversari.
Durant l'acte, celebrat a la Parròquia de Terrades, de la qual n'és el rector des de fa 57 anys, els Cantaires de Llers van oferir un magnífic concert de nadales i posteriorment va ser obsequiat amb una placa commemorativa per part de l 'alcalde i el tinent d'alcalde del municipi (fotografia).
Al finalitzar, Mossèn Miquel Casteís va dirigir unes paraules d'agraïment al nombrós públic assistent. Mn. Miquel és un gran devot de la Mare de Déu, una fe mariana que transmet des del santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades, del quan n'és rector.


Apunts ...
Conferència del Dr. Joaquim Nadal

Demà divendres a les 8 del vespre, el Dr. Joaquim Nadal pronunciarà una conferència a l'auditori Josep Irla (Pl. Pompeu Fabra de Girona) dins dels actes del Mil·lenari del monestir de Sant Daniel. Portarà per nom "Ermessenda, una dona de govern".
Cursos organitzats pel CCU i el SAFOR

El CCU (Centre Cristià dels Universitaris) i el SAFOR (Servei d'Assistència i Formació Religioses) han organitzat un curs d'arquitectura i l'art del sagrat que es portarà a terme els dijous a la tarda. És adreçat a estudiants, professorat i personal de la comunitat universitària per descobrir les icones de la ciutat de Girona. Començarà el proper mes de febrer i podeu demanar més informació en el ccugirona@udg.edu
Per altra costat, demà divendres s'ha preparat a les 9 del vespre al casal Bisbe Cartañà, una sessió introductòria del curs Alpha que començarà a meitat del mes que ve. El curs és una eina per al diàleg, basada en la benvinguda i l'hospitalitat, compartint una estona de conversa en un ambient distès.

Festes de tradició popular

El proper dilluns dia 20, Tossa de Mar i Santa Coloma seran les protagonistes de la festa de sant Sebastià. A Santa Coloma, per exemple, a les 11, a l'església de Sant Sebastià, se celebrarà una missa amb la participació de la coral "La nostra Llar". A dos quarts de cinc sardanes i quan es faci fosc, l' arribada del pare pelegrí presidida pel bisbe Francesc. Un pare pelegrí que haurà sortit a primera hora des de la vila marinera.
Per altra banda, el pròxim diumenge dia 2 de febrer se celebra, en el terme municipal de Sant Esteve de Guialbes, l'aplec de sant Mer, un dels més importants de la diòcesi de Girona, no només per la quantitat de fidels que aplega sinó també perquè es porta a terme des de temps immemorials. A les 12 del migdia se celebrarà la missa. Una llegenda explica que quan les tropes de l'emperador Carlemany van arribar a Girona sant Mer que els acompanyava, va desplaçar-se a Banyoles per combatre un drac que tenia atemorida la població. Es diu que el drac encara viu a les aigües profundes de l'estany ja que sant Mer simplement el va amansar i el va tornar vegetarià.
L'estampa reprodueix un detall de l'iconografia d'aquest sant.© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona. Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72
bisbatgirona@bisbatgirona.cat  -  www.bisbatgirona.cat

- Aquesta newsletter s'envia a l'adreça de correu:  
- Per donar-vos de baixa feu click aquí
- AVÍS: L' adreça de correu des de la que s'envía aquest mail està destinada a l'enviament d'información i no està habilitada per a la recepció de missatges. Per a qualsevol consulta o comentari dirigiu-vos si us plau a mitjanscom@bisbatgirona.cat