Si no veu correctament el butlletí, faci clic aquí

Quinzenal digital de la diòcesi de Girona, 14 febrer 2014  2014 - núm. 63

Tercera Jornada Diocesana de la Família
Ja es coneixen els detalls de la III Jornada Diocesana de la Família que es portarà a terme el proper diumenge 9 de març a l'Escola Marista de Girona. Cal inscriure's a través del formulari que es troba en l’especial que s’ha obert en el web del Bisbat de Girona. El lema d'aquest any serà "Viure l'Alegria de la Fe en Família". La Trobada començarà a quarts de deu del matí. Un dels plats forts serà una Taula Rodona amb vuit testimonis que ens parlaran de les alegries i dificultats de viure la fe en família. També hi haurà tallers, l'Eucaristia presidida pel bisbe Francesc, un dinar de germanor i, havent dinat, alguna activitat sorpresa. Tot el programa sencer es pot consultar en l’especial del web diocesà http://www.bisbatgirona.cat


És Notícia

A la memòria feta pública per la Catedral de Girona es pot consultar un resum de les celebracions litúrgiques i d'atenció pastoral realitzades al llarg de l'any 2013 (celebracions litúrgiques més significatives; administració de sagraments; actuacions de la Capella de Música de la Catedral), així com de les activitats de caràcter cultural (visites culturals, activitats de promoció turística; restauració, conservació i difusió del patrimoni històric i artístic; concerts, actes culturals i activitats diverses; arxiu capitular; concerts; visites).
Els Escoltes del Pla de l’Estany, premiats
La Fundació Lluís Carulla ha atorgat un dels sis premis d'Educació en el Lleure als Pioners i Caravel·les de l'Agrupament Escolta i Guia Pla de l'Estany dotat amb 4.000 euros. El premi és un reconeixement a la tasca realitzada durant el passat estiu de 2013 (5 al 10 de juliol). El servei consistia en arranjar el refugi de les Saleres de Caderget (Espinavell – Molló). Per tal de conèixer amb més exactitud la importància i la tradició de les rutes ramaderes, van decidir caminar des de Fontalba fins al Costabona, on algunes parts del camí eres vies ramaderes. L'acte de lliurament serà el proper 18 de març a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona.
Trobada de formació diaconal
Dissabte 8 de febrer va tenir lloc al Seminari de Girona una de les trobades de formació que, al llarg del curs, celebren els candidats al diaconat permanent reflexionant en aquesta sessió sobre la Pastoral Sanitària.
El convidat, Mn. Josep Maria Forcada, capellà, metge i periodista, i que en l'actualitat és el prior de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va dividir la seva xerrada en quatre apartats: el fet de la malaltia, conèixer les realitats psicològiques a l'entorn del malalt, l'atenció religiosa al malalt i diferents tipologies de malalts. És important saber "compartir" amb el malalt acompanyant la seva estada hospitalària, això sí, evitant tot tipus de paternalisme. La relació de l'agent de pastoral amb el malalt ha de ser del tot normal encara que sense oblidar tenir cura de la part emocional, ja que com ha dit Mn. Forcada, "les emocions entren pels sentits". A la fotografia, sis dels vuit candidats al diaconat acompanyats de Mn. Josep M. Forcada i del rector del Seminari Mn. Jordi Font.

Celebrada la Jornada de la Vida Consagrada
La parròquia de Sant Josep de Girona va acollir el passat diumenge 2 de febrer, la celebració diocesana de la Jornada mundial de la Vida Consagrada. El bisbe Francesc va presidir la celebració de l'Eucaristia. En la seva homilia el bisbe assenyalà que la presència de les comunitats de vida consagrada és un veritable miracle a la diòcesi. També reflexionà sobre el paper en la transmissió de la fe, per part de les persones grans, en referència a la lectura evangèlica de la Presentació del Senyor. Valorà el testimoni del pares practicants en aquesta mateixa missió. Tornant al testimoni dels religiosos i religioses, Mons. Pardo destacà la seva fidelitat als vots d'obediència, pobresa i castedat.
Seguidament els religiosos i religioses presentaren les ofrenes per la celebració eucarística. En finalitzar l'Eucaristia renovaren el seu compromís vocacional. El bisbe Francesc lliurà un record de la celebració als assistents. El lema de la Jornada d'enguany era: "L'alegria de l'Evangeli en la Vida Consagrada". Hi eren presents representants de les comunitats i instituts masculins i femenins i nombrosos fidels que omplien l'àmplia nau del temple.Cursos del CCU i del SAFOR


Curs "Arquitectura i Art del Sagrat": Començarà el pròxim dijous. Ofereix la possibilitat de visitar la basílica de Sant Feliu (a la foto), la catedral, l'església de les Butinyanes, la Facultat de Lletres i el monestir de Sant Daniel. Hi ha dues sessions introductòries: la del 20 de febrer, a càrrec de Martirià Brugada, sobre el tema «Iconografia per entendre i gaudir de l'art religiós», i la del 27 de febrer, a càrrec de l'artista Domènec Fita, sobre l'expressió del religiós en l'art. Les altres sessions es faran els dies 6, 13, 20 i 27 de març i 3 d'abril, sempre en horari de tarda. Més informació: ccugirona@udg.edu

Curs Alpha. La sessió introductòria tindrà lloc el dia dilluns que ve al casal Bisbe Cartañà. Es tracta d'una introducció pràctica a la fe cristiana, dirigida a creients i no creients. Més dades a http://cursalpha.wordpress.com/


Apunts ...
Tallers de creixement personal i familiar

«Desvetllar de nou el nivell de consciència en la nostra vida» és el títol dels tallers de creixement personal i familiar que organitza la Delegació de pastoral familiar. Tenen lloc al Casal Bisbe Cartañà durant tres dissabtes, de 10 a 1 del matí.
El primer es va fer el 25 de gener. El segon tindrà lloc el dissabte de la setmana que ve, amb el tema «La crítica: estratègies per no "necessitar" criticar i com saber contenir el patiment que ens provoca la diferència». I el tercer és previst per al 29 de març, i girarà entorn del perdó.

Conferències quaresmals del pare Vilarrubias

Com ja és costum, el pare claretirà Anton Maria Vilarrubias (a la foto) imparteix a l'entorn del temps de Quaresma, un cicle de conferències als locals de la parròquia de Santa Maria dels Turers de Banyoles.
La primera serà el dimarts 25 titulada "Organització, problemes i desenvolupament de l'Església durant els tres primers segles". Es portaran a terme durant Quatre dimarts a dos quarts de 10 de la nit.

Trobada de formació de Vida Creixent

El proper dimarts es portarà a terme la Jornada de formació de Vida Creixent a la Casa d'Espiritualitat de Santa Elena de Solius amb el tema "Actituds d'acollida" a càrrec de Mn. Salvador Gras.
A les 13 hores se celebrarà una missa presidida pel nostre bisbe Francesc.© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona. Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72
bisbatgirona@bisbatgirona.cat  -  www.bisbatgirona.cat

- Aquesta newsletter s'envia a l'adreça de correu:  
- Per donar-vos de baixa feu click aquí
- AVÍS: L' adreça de correu des de la que s'envía aquest mail està destinada a l'enviament d'información i no està habilitada per a la recepció de missatges. Per a qualsevol consulta o comentari dirigiu-vos si us plau a mitjanscom@bisbatgirona.cat