Si no veu correctament el butlletí, faci clic aquí

Quinzenal digital de la diòcesi de Girona, 28 febrer 2014  2014 - núm. 64

Visita Ad Limina del nostre bisbe Francesc
El nostre bisbe Francesc porta a terme, juntament amb els altres bisbes de les diòcesis catalanes, la Visita Ad Limina des d'aquest proper dilluns dia 3 de març. Els seus orígens històrics daten del segle IV, tot i que va ser el papa Sixte V l’any 1585 qui la va institucionalitzar. El bisbe Francesc visitarà la tomba de Pere, es trobarà amb el sant Pare i lliurarà un informe de la nostra diòcesi referent a la seva realitat al llarg d’aquests últims cinc anys. Amb la Visita es vol fer visible la unitat i la comunió dels successors dels Apòstols amb el Successor de sant Pere i de les Esglésies locals amb l’Església primada de Roma. A Roma, els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya tindran una primera trobada amb el Sant Pare el proper dilluns dia 3 de març, en la qual hi participaran tots els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola. El divendres dia 7 de març, hi haurà una segona audiència amb el Papa, amb un grup de bisbes més reduït. Durant aquests dies de la Visita celebraran l’eucaristia sobre les tombes dels apòstols Pere i Pau, a les seves basíliques, i també en altres basíliques romanes, com Santa Maria la Major, Sant Joan del Laterà, etc. A més de l’encontre amb el Papa, el bisbe Francesc s’entrevistarà amb alguns dels diferents dicasteris (una mena de “ministeris”) de la cúria romana.


És notícia

Visita Pastoral del Bisbe a l’Alt Empordà-Interior
Diferents pobles de l'arxiprestat de l'Alt-Empordà Interior reben amb goig des de fa setmanes el nostre bisbe Francesc amb motiu de la visita pastoral que hi porta terme. El passat diumenge a les onze del matí va presidir la missa a la parròquia de Sant Miquel de Fluvià, acompanyat del rector Mn. Miquel Àngel Ferrés, els diaques Mn. Aureli Ortín i Mn. Joan Robé i del Laic amb Missió Pastoral, Carles Sánchez. Acabada la celebració, el nostre prelat va mantenir un diàleg amb els feligresos copsant les seves opinions i inquietuds (a la foto). Demà dissabte a les 17 hores, presidirà la missa a la parròquia de Riumors i, l'altre dissabte dia 15, a les 19 hores la presidirà al barri del Poble Nou de Figueres.
Diumenge de la setmana que ve es portarà a terme la III Jornada Diocesana de la Família a l'Escola Marista de Girona. Cal inscriure's a través del formulari que es troba en l'especial que s'ha obert en el web del Bisbat de Girona. El lema d'aquest any serà "Viure l'Alegria de la Fe en Família". La Trobada començarà a les 9.30 hores. Un dels plats forts serà una Taula Rodona amb vuit testimonis que ens parlaran de les alegries i dificultats de viure la fe en família. També hi haurà tallers, l'Eucaristia presidida pel bisbe Francesc, un dinar de germanor i, havent dinat, alguna activitat sorpresa. Tot el programa sencer es pot consultar en l'especial del web diocesà
Via Crucis a les Creus
Cada diumenge de Quaresma podeu fer el Via Crucis a les Creus. Una ancestral devoció a la ciutat de Girona. Surt a les 16.30 des de la porta dels Apòstols de la catedral. Aquelles persones que ho vulguin poden agafar un carrilet a les 16.15 des del pont de Pedra que porta fins a la porta dels Apòstols. En cas de mal temps, se celebrarà a l'interior de la basílica de Sant Feliu. El diumenge dia 6 d'abril, el Via Crucis es portarà a terme a l'interior de la catedral.
Necrològiques
Mn. Agustí Piferrer i Xargay: va néixer a Sarrià de Ter el 25 de setembre de 1918. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i fou ordenat prevere l'1 de juliol de 1945 a l'església de Sant Martí del Seminari. Va exercir el ministeri pastoral d'entre altres llocs a Mieres, Llançà, Tregorà, Setcases, Fontcoberta i Viladamí. Des de 1985 fins el 2010 fou rector de l'Estartit. Va morir el 15 de febrer.

Mn. Pere Soler i Massa: va néixer a Vidreres el 28 de novembre de 1935. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i fou ordenat prevere el 10 de juliol de 1960 a l'església de sant Martí del Seminari. Va exercir el ministeri pastoral a les poblacions de la Cellera de Ter, Hostalric, Girona (parròquies de Sant Feliu, Sant Narcís, Pont Major), Sant Aniol de Finestres, Cogolls, les Encies, Sant Martí de Llémena, Granollers de Rocacorba, la Barroca, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Pallerols, Sant Esteve de Llémena, Sant Martí de Llémena, la Barroca, Granollers de Rocacorba, Santa Maria de Finestres, les Serres i Llorà, Del 1977 al 1980 fou consiliari de la Fraternitat cristiana de Persones amb discapacitat, del 1983 al 2000, delegat episcopal del Secretariat diocesà de Pastoral de la Salut i del 1988 al 2010, capellà de l'hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Va morir el dissabte 22 de febrer.Dimecres comença la Quaresma


Aquest proper dimecres dia 5 de març comença la Quaresma, el temps que ens prepara cap a la Pasqua. A la Catedral, per exemple, s'imposarà la cendra a les 9 del matí després de la Litúrgia de les Hores. D'entre les activitats relacionades amb aquest temps, cal destacar el recés de Quaresma que portaran a terme els Cursets de Cristiandat el dissabte dia 8 a les 17.30 al monestir de Solius i un altre recés obert a tothom el diumenge dia 9 a la parròquia de Verges a les 18. En aquest cas, predicarà Mn. Pere Bellvert, vicari judicial, rector de Quart i Llambilles sota el tema: «Misericòrdia, pecat i conversió». Cal esmentar que tots els diumenges de Quaresma, s'organitza al santuari de la Font Santa de Jafre a partir de les 18 hores la pregària de Vespres amb predicació. Durant aquest temps, us recomanem també el Calendari de Quaresma que ha editat la delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona i que es pot trobar en diferents parròquies de la nostra diòcesi.

Apunts ...
Carles Sànchez és instituït amb els ministeris laicals

El passat diumenge, a l'església parroquial de Sant Miquel de Fluvià, el bisbe Francesc va presidir la institució dels ministeris laïcals al Sr. Carles Sánchez, laic amb missió pastoral al servei de les parròquies de Sant Miquel de Fluvià i Sant Mori, i candidat al diaconat permanent. Els ministeris laïcals —lector i acòlit—, són uns serveis que l'Església confia al servei de la Paraula i de l'altar.
Acte solidari a Salt

Demà dissabte es portarà a terme el V espectacle de dansa solidari "Dansem" en favor de Càritas Diocesana. A les 21 hores al Teatre de Salt amb la participació de diferents grups. El donatiu és de 8 euros (menors de 5 anys, 2 euros). El diumenge d ela setmana que hi haurà una nova edició a la ciutat de Girona, en aquest cas al teatre Municipal a les 7 de la tarda.
Preparant l'Aplec de l'Esperit

El bisbe Francesc ve celebrar dissabte passat, dia 22 de febrer, a Banyoles, una trobada amb més d'un centenar d'agents de pastoral ¬–catequistes de confirmació, animadors de grups de joves, monitors, preveres i responsables de pastoral de les escoles, entre d'altres¬– que es van aplegar a la jornada d'animadors prèvia a l'Aplec de l'Esperit que se celebrarà el dissabte 7 de juny d'aquest any amb el lema «És el Senyor» (Jn 21,7). En el transcurs de la trobada, que va tenir un to fratern i distès, hi va haver moments de pregària, reflexió, treball en grups i una proposta lúdica.
La jornada va començar a l'escola Casa Nostra de Porqueres amb la benvinguda del bisbe Francesc Pardo, bisbe responsable de la pastoral de joventut de Catalunya i Balears i bisbe de Girona, qui va agrair la presència dels animadors a la Jornada fent visible el rostre d'una església jove, i la presentació a càrrec del delegat de joventut de Girona, Mn. Jordi Callejón i la directora del SIJ i delegada de joventut de Tarragona, Marisa Jiménez. Després de la pregària, Mn. Joan Àguila, intèrpret de l'himne de l'Aplec, va presentar-lo en directe i va explicar que, en breu, es presentaran quatre catequesis per a treballar-lo.
Tot seguit els delegats de joventut dels bisbats amb seu a Catalunya van presentar l'horari de la jornada de l'Aplec, els materials previs, la pàgina web, les experiències del matí que seguiran els adolescents i joves i la dinàmica dels acompanyats (+25 anys) que tindrà una col·laboració estreta amb la Unió de Religiosos de Catalunya (URC).
Després del dinar es va oferir un passeig en barca per l'estany que va cloure la trobada.© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona. Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72
bisbatgirona@bisbatgirona.cat  -  www.bisbatgirona.cat

- Aquesta newsletter s'envia a l'adreça de correu:  
- Per donar-vos de baixa feu click aquí
- AVÍS: L' adreça de correu des de la que s'envía aquest mail està destinada a l'enviament d'información i no està habilitada per a la recepció de missatges. Per a qualsevol consulta o comentari dirigiu-vos si us plau a mitjanscom@bisbatgirona.cat