Si no veu correctament el butlletí, faci clic aquí

Quinzenal digital de la diòcesi de Girona, 17 març 2014  2014 - núm. 65

El nostre Bisbe escollit membre del consell d’Economia de la C.E.E
La Conferència Episcopal Espanyola (C.E.E), reunida aquesta passada setmana, ha escollit el nostre bisbe Mons. Francesc Pardo i Artigas membre del Consell d’Economia. Aquest consell està format per Mons. Ricardo Blázquez Pérez, nou president de la CEE; Mons. Antonio Algora Hernando, bisbe de Ciudad Real; Mons. Ramón del Hoyo López, bisbe de Jaén; Mons. Francesc Pardo Artigas, bisbe de Girona; D. José Maria Gil Tamayo, Secretari general de la CEE; D. Fernando Giménez Barriocanal, Vicesecretari d'Assumptes econòmics.


És notícia

El bisbe Francesc a la visita Ad Limina
El passat dilluns 3 de març els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola van tenir una audiència amb el papa Francesc que els va saludar personalment. També els bisbes de Catalunya van tenir una audiència amb el pontífex el divendres dia 7. Van tractar de la crisi, de la necessitat de la pastoral evangelitzadora i de qüestions que afecten a l'Església. Els bisbes van felicitar-lo pel seu primer any de pontificat i –tal i com escriu el nostre bisbe Francesc en el Full Parroquial d'aquest proper diumenge- "per renovar el rostre de l'Església amb el seu tarannà, paraules, gestos i decisions". Durant la setmana, els bisbes catalans es van entrevistar amb els responsables de les congregacions (una mena de "ministeris"), la Secretaria d'Estat (que equivaldria al "ministeri d'Afers Exteriors del Vaticà"), de la Doctrina de la Fe, dels Bisbes, del Culte i Sagraments, del Clergat, dels Religiosos; i de les comissions pontifícies de Mitjans de Comunicació, de Cultura, dels Laics i de la Nova Evangelització. Per al nostre bisbe Francesc, "les celebracions de l'Eucaristia a redós dels sepulcres dels apòstols sant Pere i sant Pau ens feien ben palesa la cadena que ens uneix als apòstols, la successió apostòlica, i el convenciment que Jesús continua entre nosaltres com enmig dels primers apòstols".
Tercera Jornada de la Família
Unes dues-centes persones es va aplegar al col·legi "Maristes" de Girona el passat diumenge dia 9 de març per celebrar la 3a Jornada de la Família. "Viure l'alegria de la fe en família" fou el lema escollit. La jornada es va iniciar amb unes paraules del bisbe Francesc, que agraí a les parelles participants de la Taula rodona, la seva disponibilitat i participació com a testimonis ajudant a reflexionar sobre la importància de la família com espai de refugi, d'ajuda i d'estimació.
Les parelles participants van ser la Mariona i en Jaume (estan esperant el seu primer fill); l'actor Joan Pera i la seva esposa Carme (pares de sis fills); la Carmina i en Pau (músics i actors, pares de cinc fills) i la Gemma i en Vicenç, de la productora "global3D" (pares de sis fills) van moderar la tertúlia. Tots ells van reflexionar sobre la vocació al matrimoni facilitant tota una sèrie de pistes i d'opinions molt vàlides pels diferents tallers de treball d'infants, joves i adults.
El bisbe Francesc durant l'homilia es va dirigir als infants i joves i els va expressar el valor de la família com un espai vocacional i de creixement.
Algunes de les reflexions de la trobada van ser:
- Que les famílies siguin capaces d'escampar el gran do de Déu.
- Que siguem capaços tots plegats de compartir la nostra fe amb alegria.
- Que les comunitats s'ajudin entre elles i que s'escoltin.
- Que la pregària ens ajudi a viure l'essencial.
- Que sapiguem créixer en esperança.
Després del dinar de germanor hi va haver un concert de cants espirituals.

Elecció dels catecúmens
El passat diumenge 9 de març, primer diumenge de Quaresma, a la Catedral de Girona, dotze dels catorze catecúmens adults foren escollits per rebre els sagraments de la Iniciació cristiana a la propera Pasqua. Durant un temps llarg s'hi han anat preparant a les seves parròquies. La celebració fou presidida pel bisbe Francesc a qui acompanyava el Degà de la Catedral, els preveres de la delegació episcopal del Catecumenat i diversos rectors de les parròquies on s'està fent el procés catecumenal. La celebració dels sagraments serà el diumenge 27 d'abril, a les sis de la tarda, a la mateixa Catedral de Girona
Oberta la preinscripció a les classes de Religió
Aquest passat dimarts dia 11 es van iniciar les preinscripcions en els centres d'ensenyament de Catalunya. És el moment oportú perquè els pares que així ho desitgen puguin manifestar al centre la seva voluntat respecte a l'opció de la classe de religió, omplint el full corresponent i posant la creueta en el lloc indicat. Es poden presentar fins el proper divendres 21 de març.


Trobada de catequesi de seguiment


Sota el lema "Sóc un regal" es va portar a terme ahir diumenge a Llagostera la Trobada diocesana de catequesi de seguiment. El lema escollit tenia per finalitat fer veure que cadascú de nosaltres podem esdevenir un regal per als altres. Fer adonar als participants que, quan portem alegria, positivitat, afecte, estimació... esdevenim un preciós regal.
Els nois i noies havien realitzat un treball previ a les seves parròquies portant la silueta de la seva mà retallada sobre paper de regal i que van enganxar en una gran pancarta que els va acompanyar durant tota la diada. En cada un dels dits portaven escrita una idea: Com puc ser un regal per als pares?, per a la classe?, al pati?, per a un amic?, a les activitats "extres" que faig? El bisbe Francesc, un cop acabada la missa va donar als participants un punt de llibre dient-los "ets un regal".


Apunts ...
25 anys de l’Institut Superior de Ciències Religioses

Dins els actes dels 25 anys de la fundació de l'Institut Superior de Ciències Religioses, el proper dimarts dia 25 de març es portarà a terme una taula rodona titulada "La creació: del text al tapís". Anirà a càrrec de David Jou (catedràtic de física a la UAB) i Armand Puig (Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya). Moderarà Joan Ferrer (Professor de la UdG i de l'ISCRG). Serà a les 8 del vespre a la sala Sant Martí del Seminari de Girona. Organitza: ISCRG (Institut Superior de Ciències Religioses de Girona).
Pere Narbón serà ordenat diaca

El proper diumenge dia 23 el nostre bisbe Francesc ordenarà de diaca a Pere Narbon que ha finalitzat el cinquè de teologia a Roma. Actualment col·labora a la parròquia de Palafrugell. L'acte serà a les sis de la tarda a la catedral.
Per altra banda, el divendres abans, dia 21, el Seminari diocesà farà una jornada de portes obertes a partir de les 9 del vespre. Hi haurà pregària, testimonis i refrigeri. Hi serà present el nostre bisbe.

Ens ha deixat Mn. Antoni Viñas

Mn. Antoni Viñas i Tarrés va morir a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona el passat dijous 13 de març. Va néixer a Girona el 4 de gener de 1932. Va fer estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i fou ordenat prevere a l'església de sant Martí del Seminari el 1956. Va exercir el ministeri pastoral d'entre altres llocs a: Figueres (Sant Pere), Girona (Santa Susanna del Mercadal, Pont Major) Arbúcies, Llagostera, Port de la Selva, Selva de Mar, Jafre, Sant Miquel de Fluvià i Sant Mori. Fou missioner també a Bogotà (Colòmbia), Quezaltenango (Guatemala) Nova York (EEUU) i San Isidro el General (Costa Rica).


© Bisbat de Girona - Plaça del Vi, 2-17004 Girona. Telèfon 972 41 27 20 Fax 972 41 28 72
bisbatgirona@bisbatgirona.cat  -  www.bisbatgirona.cat

- Aquesta newsletter s'envia a l'adreça de correu:  
- Per donar-vos de baixa feu click aquí
- AVÍS: L' adreça de correu des de la que s'envía aquest mail està destinada a l'enviament d'información i no està habilitada per a la recepció de missatges. Per a qualsevol consulta o comentari dirigiu-vos si us plau a mitjanscom@bisbatgirona.cat