bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 22 de setembre de 2014

Nou capellà i nou diaca al servei de la diòcesi

Nou capellà i nou diaca al servei de la diòcesi
Nou capellà i nou diaca al servei de la diòcesi
La catedral de Girona es va omplir el diumenge 21 de setembre de familiars, amics i membres de les parròquies a les quals han estat vinculats Mn. Pere Narbón i Manel Masvidal, que eren ordenats capellà i diaca, respectivament. La celebració va ser presidida pel bisbe Francesc, assistit per sis diaques. Concelebraven quaranta-dos capellans, entre els quals n’hi havia alguns del Colegio Español de Roma, companys d’estudis de Narbón.
Al començament, el bisbe va dir que aquell dia s’esqueia el 976è aniversari de la dedicació de la catedral i va destacar la importància de la celebració que s’estava iniciant, ja que les dues persones que es disposaven a rebre l’ordenació són “pedres vives” de l’Església. Durant l’homilia, va comentar el text evangèlic que s’havia proclamat, un fragment del diàleg de Jesús amb la samaritana, i va afirmar que Jesús planteja correctament la qüestió d’adorar Déu: no es tracta d’esbrinar “on” cal adorar-lo –tot i que els llocs de culte són importants – sinó de saber “com” cal adorar-lo: en esperit i en veritat. A continuació va exhortar els nous capellà i diaca a exercir el seu ministeri no simplement realitzant unes activitats, sinó com “un estil de vida” que porta a esdevenir “pàgines vives de l’Evangeli”.
Mn. Manel Masvidal exercirà el ministeri diaconal a Borrassà, Cabanelles, Ermedàs, Espinavessa, Lladó, l’Estela, Navata, Ordis, Pontós, Queixàs, Romanyà d’Empordà, Sant Martí Sesserres, Taravaus, Vilademires i Vilamalla.
Mn. Pere Narbón exercirà el ministeri sacerdotal com a vicari de les parròquies de Palafrugell i la Bisbal d’Empordà i d’altres parròquies dels entorns.

A la fotografia, Mn. Pere Narbón a la dreta del bisbe i Mn. Manel Masvidal a la seva esquerra

veure galeria fotogràfica

Cerca
Historial
imatge fons bottom