bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 23 de maig de 2016

Un nou prevere i un nou diaca permanent a la diòcesi de Girona

Un nou prevere i un nou diaca permanent a la diòcesi de Girona
Un nou prevere i un nou diaca permanent a la diòcesi de Girona
"Qui és el nostre Déu?" Amb aquesta pregunta el bisbe Francesc va iniciar en la seva homilia d'ahir, diumenge de la Santíssima Trinitat, una reflexió sobre les dificultats que manifesta la nostra societat "per tenir experiència i parlar de Déu". Fou en el marc de l'ordenació presbiteral de Mn. Edwin Vásquez i de l'ordenació diaconal de Mn. Santi Torregrosa, que tingueren lloc a la Catedral de Girona ahir a la tarda.

"Es palpa a Europa i al nostre entorn el silenci sobre Déu", va dir el bisbe Francesc Pardo. No obstant això, va afirmar que la qüestió de Déu és una qüestió oberta, sempre actual i vital: "Si parem atenció a manifestacions religioses o pseudo religioses d'avui, al fenomen de les sectes, l'esoterisme, la literatura o el cinema, ens adonarem que en el fons hi ha un fort desig i recerca de Déu.. i és que la vida de cada persona segueix sent un misteri ple de preguntes que en un moment o altre han d'acabar fent referència a la qüestió de Déu". Els bisbe de Girona va voler remarcar que la recerca de la felicitat, la pregunta pel destí de cadascú o pel significat de la vida, per l'amor, per la dignitat de la persona o la fragilitat i la limitació humana ens remeten indefectiblement a aquesta qüestió.

Dirigint-se als nous ordenats -Edwin i Santiago-, va recordar i agrair a tots els que "us han donat la vida, us han educat en la fe, us han ajudat a discernir la vocació, us han preparat, us han acompanyat, us han donat el seu exemple, a totes les comunitats cristianes". Al nou prevere, el bisbe de Girona va voler recordar-li que a partir d'ara "Crist parlarà per la teva veu i els teus llavis, es farà present en els sagraments per la teva pregària i accions simbòliques, guarirà pel teu perdó i per mitjà del teu servei; guiarà i beneirà per mitjà de les teves mans, així Ell mateix continua estimant, compadint-se i salvant a tothom". Al nou diaca permanent, li va recordar que el seu servei a l'església consistirà sobretot "en el seu servei específic del diaca en la celebració de l'Eucaristia, en la predicació, en la distribució del cos de Crist, batejant, presidint el compromís de matrimoni i anunciant l'Evangeli de la salvació".



Edwin Vásquez, actual diaca al servei de l'Arxiprestat de Banyoles i de l'equip de Pastoral de la salut de l'Hospital Santa Caterina, va néixer a Medellín (Colòmbia), on a partir del 2006 va realitzar el seu període de formació al seminari i els seus estudis en teologia. El 2012 va començar el seu contacte amb la Diòcesi de Girona, on es va integrar definitivament el 2014. El 2015 fou ordenat diaca.

Santiago Torregrosa va néixer a Còrdova el 28 de març de 1967. Està casat i és pare de tres fills. Es va llicenciar en Ciències Religioses per l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona el 2004. És guàrdia civil destinat a la comandància de Girona des del 1988 i delegat episcopal del Trànsit del Bisbat de Girona des del 2010. Ja fa temps que col·labora estretament en tasques pastorals de la parròquia de Sant Josep de Girona.

Fotografies a la Galeria Fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom