bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 18 de desembre de 2018

L’Església catòlica a Catalunya, en xifres

L’Església catòlica a Catalunya, en xifres
L’Església catòlica a Catalunya, en xifres
Les diòcesis amb seu a Catalunya han presentat, recentment, un fulletó informatiu que vol mostrar, de forma gràfica i sintètica, el treball realitzat per l’Església durant un any, amb la voluntat de fer més transparent la seva tasca. Les 10 diòcesis catalanes compten amb 2.117 parròquies, 1.564 preveres, 5.764 religiosos, diaques permanents i milers de laics i laiques. Hi ha també centenars de monestirs i comunitats de vida consagrada que realitzen la seva missió des de camps com l’educació, la formació, l’assistència sanitària i social.

L’Església a Catalunya atén l’administració dels sagraments amb més de 4.000 celebracions del matrimoni cada any, gairebé 20.000 baptismes, 17.248 celebracions de primera comunió i 6.351 administracions del sagrament de la confirmació. Hi ha 7.758 catequistes que dediquen el seu temps a la formació cristiana, i Càritas atén persones en tots els àmbits caritatius i assistencial a través de més de 13.000 voluntaris,. L’Església també té cura de les esglésies parroquials i les catedrals, els monestirs i els convents, molts d’ells obres d’art de primer nivell.

Finalment, també s’exposa que gràcies a la X de la Declaració de la Renda arriba a les diòcesis catalanes el 22% dels seus recursos econòmics. És així com els catalans que ho desitgen destinen el 0,7% dels seus impostos a sostenir la tasca de l’Església. La resta dels recursos de les diòcesis provenen d’altres fonts, com les aportacions voluntàries dels fidels i la gestió dels seus propis recursos.

Trobareu tota la informació detallada al fulletó, que s'adjunta a continuació.
Cerca
Historial
imatge fons bottom