bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 13 de novembre de 2019

Trobada catalana preparatòria per al Congrés de Laics «Poble de Déu en sortida»

Representants de les diferents diòcesis amb seu a Catalunya, entre les quals una delegació gironina, van celebrar, el passat dissabte 9 de novembre, una trobada preparatòria per al Congrés de Laics «Poble de Déu en sortida», que tindrà lloc a Madrid del 14 al 16 de febrer de 2020. En aquesta trobada interdiocesana, que es va dur a terme al col·legi La Salle Bonanova de Barcelona, es van compartir les aportacions que els diversos grups de treball i de reflexió havien elaborat a partir del document inicial del congrés.

La matinal va començar amb la pregària de l’hora menor i amb la salutació de Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona. Seguidament, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, va impartir la ponència “El laic cristià en l’Església i en el món. Una teologia del laïcat en la preparació del Congrés de Laics”. La seva aportació va començar tractant l’espiritualitat laïcal demanant que l’Esperit rejoveneixi l’Església per mitjà d’una conversió en la vida dels deixebles missioners. Després d’explicar alguns elements de l’espiritualitat laïcal va passar a tractar la teologia del laïcat per acabar amb un elenc dels principals trets que defineixen el perfil del laic cristià.

El temps que va seguir al descans va estar centrat en el treball que s’havia realitzat en la mateixa sala a partir de les preguntes que es derivaven del document de treball del congrés. La participació de tots els membres i la possibilitat que tots els participants poguessin fer arribar la seva opinió a les qüestions presentades a la sala es va fer possible gràcies a una aplicació per a dispositius electrònics (mentimeter.com) que permetia veure en temps real totes les aportacions projectades en una pantalla. Totes aquestes participacions seran recollides i enviades a la Secretaria general del Congrés de Madrid perquè, conjuntament amb totes les que arribin de les diòcesis d’Espanya, s’elabori un document de treball per al congrés del febrer.

Abans de la celebració de l’Eucaristia, presidida per Mons. Sergi Gordo, Anna M. Almuni, delegada d’Apostolat Seglar de l’Arquebisbat de Barcelona, va donar algunes informacions logístiques sobre el congrés, alhora que va recordar que "no ens estem preparant únicament per a un esdeveniment sinó implicant-nos en un treball de futur que ha de generar unes línies generals del camí que cal recórrer, en les pròpies diòcesis, després de la seva celebració en el mes de febrer".  

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA