bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 07 de maig de 2020

Reunió dels bisbes de la Tarraconense per valorar la situació de desescalada del confinament

Aquest passat dimarts, 5 de maig, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) van dur a terme la reunió número 235 de la Conferència, amb modalitat telemàtica, i en la qual van poder-hi participar tots els membres.

Els bisbes van tractar sobre el que va disposar la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) en la seva Nota del 29 d’abril, amb les mesures de prevenció, higièniques i organitzaves que l’acompanyaven. En aquest sentit, les parròquies i els llocs de culte reprendran les celebracions de l’Eucaristia amb participació de fidels tenint present les fases de desescalada que les autoritats vagin indicant i d’acord amb les disposicions que cada Diòcesi determini.

A les 10 diòcesis amb seu a Catalunya, els bisbes han donat ja o donaran aquests propers dies les indicacions per a portar a terme les celebracions sacramentals del Baptisme, Confirmació, Primeres Comunions, Penitència i Matrimoni, amb prudència pastoral i en diàleg amb els interessats i les famílies. Els bisbes van valorar molt el treball que les Càritas diocesanes porten a terme aquests dies, així com tots els serveis caritatius de les parròquies i centres d’atenció als necessitats, amb una dedicació preferent als ancians i malalts, així com als infants i les famílies vulnerables.

D'altra banda, també van tractar diverses qüestions relatives al sosteniment econòmic de les parròquies durant aquest període de confinament i també de cara al futur immediat.

El comunicat de la Tarraconense finalitza demanant als cristians que ben units a les intencions del Sant Pare Francesc, no deixin d’intensificar l’oració de súplica perquè el Senyor, per la poderosa intercessió de la nostra Mare i Patrona, Santa Maria de Montserrat, ens alliberi aviat d’aquesta pandèmia.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA