bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 29 de març de 2021

Descoberta de la placa dels jardins dedicats a Mn. Modest Prats al costat del Seminari

“Mossèn Modest Prats fou un capellà no gens clerical, relacionat amb moltes persones d’àmbits molt diversos, però sempre i per damunt de tot sempre es va sentir  molt capellà”. Amb aquesta paraules el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha definit la figura i la trajectòria del prevere, filòleg i teòleg diocesà, en el setè aniversari de la seva mort en el decurs de l’acte de descoberta de la placa que dona el seu nom als jardins de l’entorn de l’edifici del Seminari de Girona.

El prelat també ha agraït que en la placa que dona nom als jardins, Mn. Modest hi figuri com a capellà, filòleg i teòleg. Mons. Francesc Pardo ha accentuat també la pertinença a la ciutat de Girona com a “ciutadà” amb els seus serveis i compromisos amb la ciutadania, parròquies -especialment les de Vista Alegre i el Mercadal- i en aquelles causes justes,. També ha donat les gràcies a tots els que han fet possible aquesta iniciativa i aquesta justa memòria.

Ha obert  els parlaments el pedagog Salomó Marquès, promotor d’aquesta iniciativa, tot fent una breu recorregut biogràfic de Mn. Modest, tant al servei de l’Església com de la llengua i la cultura catalanes i de la Universitat gironina, on formaria generacions de professors. Assenyalà que l’indret escollit semblava idoni.

També ha intervingut l’actual Rector de la UdG, Quim Salvi, centrat en la llarga vinculació de Mn. Modest des dels inicis de la recuperació dels estudis superiors a casa nostra i com la seva docència segueix present, des dels llibres de text encara emprats, i l’aula magna que porta el seu nom. Ha clos el torn de parlaments l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha considerat de justícia que la ciutat faci memòria d’aquells ciutadans que “no ha passat de puntetes” i que han deixat un llegat de servei, d’exemplaritat i de vocació.

L’acte ha finalitzat amb la lectura per part de l’escriptor Josep Maria Fonalleras, de dos textos inclosos en el llibre “Modest Prats, un esperit lliure”, recentment editat. També ha lliurat una bandera de la ciutat de Girona, feta a mans dels familiars presents, per tal que la fessin arribar a Castelló d’Empúries, població natal de l’homenatjat.

Entre el nombrós públic presents hi figuraven l’actual alcalde de Sant julià de Ramis (terme al que pertany la parròquia de Medinyà de la que també fou rector Mn. Modest Prats), regidors de Girona, l’exalcalde, Joaquim Nadal, l’exalcaldessa, Anna Pagans, el Vicari general de la diòcesi, Mn. Lluís Suñer, el rector de la parròquia del Mercadal,  Mn. Miquel Ramió, l’exconsellera Irene Rigau, professors de la Universitat i nombrosos veïns del barri vell.

Fotografia: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA