bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 14 d'abril de 2021

La Diputació entrega al Bisbat de Girona un Missale Pontificis in Nativitate Domini

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, es va reunir ahir dimarts, 13 d'abril, amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el qual va entregar-li una edició del Missale Pontificis in Nativitate Domini. El missal consta de dos volums presentats en un estoig de suro. La Diputació de Girona n'ha comprat dues col·leccions: una que ha ofert al Bisbat de Girona i una altra que entregarà al Bisbat d'Urgell.

MISSALE PONTIFICIS IN NATIVITATE DOMINI

El Missale Pontificis in Nativitate Domini o Missal de Nadal d'Alexandre VI és el primer d'un projecte de tres Libelli missae papalis destinats a les tres misses que els pontífexs cantaven personalment a la basílica de Sant Pere els dies de Nadal, el Diumenge de Pasqua i el dia de Sant Pere. 

Els volums van ser encarregats per Alexandre VI poc després de la seva coronació, el 1492. El papa va utilitzar per primera vegada el missal el dia de Nadal de 1495, en una missa descrita en el diari del cerimonier Johannes Burckard. 

Solament se'n conserva un manuscrit a la Biblioteca Apostòlica Vaticana, amb la signatura «cod. Borg. Lat. 425»; dels altres dos Libelli no se'n té cap notícia des del segle XVI.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA