bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 21 d'abril de 2021

58a Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i Jornada de Vocacions Natives

L’Església celebrarà, aquest proper diumenge, 25 d’abril, la 58a Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i la Jornada de Vocacions Natives. Aquesta convocatòria vol suscitar en els joves la pregunta sobre la seva vocació, sobre obrir-se a la crida de Déu, i alhora convidar tota la comunitat cristiana a pregar i acompanyar les vocacions que l’Església necessita en el nostre món.

En el seu missatge amb motiu de la jornada, el papa Francesc afirma que "Déu veu el cor (cf. 1 Sam 16,7) i en sant Josep va reconèixer un cor de pare, capaç de donar i generar vida en allò quotidià". I afegeix: "Les vocacions tendeixen a això: a generar i regenerar la vida cada dia". En aquest sentit, el Papa manifesta que "el Senyor vol forjar cors de pares, cors de mares; cors oberts, capaços de grans impulsos, generosos en l’entrega, compassius en el consol de l’angoixa i ferms en l’enfortiment de l’esperança". També destaca tres paraules clau que "sant Josep ens suggereix per a la nostra vocació: somni, servei i fidelitat". > Accedeix al missatge complet del papa Francesc <

Al Bisbat de Girona, el Servei d'Orientació Vocacional i els seminaristes diocesans han organitzat una trobada de pregària online, a través de Google Meet. Serà aquest divendres 23 d'abril a les 20 h. Hi podreu accedir a través del següent enllaç: meet.google.com/ugx-sque-vgi.

Lema: «Per a qui soc jo?»
Article de Mn. Joan Soler, delegat de Pastoral Vocacional

Aquesta és la pregunta que ens ha d’ajudar, en aquesta Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions i Jornada de Vocacions natives, a fer una reflexió profunda sobre el veritable sentit de la nostra Vocació. És una pregunta que neix de l’Exhortació apostòlica Christus Vivit, 286, i que és una invitació a fer-nos preguntes que ens ajudin a obrir els veritables horitzons de les nostres vides.

Justament fa uns diumenges celebràvem la Pasqua, i aquella nit, la nit de totes les nits, quan Jesús ressuscitant obre les portes de la Vida Nova, es donava la resposta a aquesta pregunta: «Per a qui soc jo?». Doncs ets per ser enviat als teus germans en nom de Déu. És el que deia Jesús a Maria Magdalena, quan se li presenta com a Ressuscitat: «Ves a trobar els meus germans i digues-los: “Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu”».

És ara també per nosaltres, germans, el temps de fer la voluntat del Crist. No ens quedem més mirant un sepulcre buit, sinó que fem experiència del Ressuscitat i sentim-nos enviats a predicar-ho a tot el món.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA