bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 08 d'abril de 2022

Campanya a favor de la X de l’Església a la declaració de la renda

A finals de març es va presentar la Campanya XTants 2022, amb la qual l’Església anima a marcar la «X» a la declaració de la renda. Aquesta campanya, impulsada pel Secretariat per al sosteniment de l’Església de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), és una acció comunicativa que cada any permet ajudar més de quatre milions de persones en el conjunt de l’Estat. I és que la «X» de l’Església constitueix un escut social de gran impacte, perquè l’Església no deixa ningú a la vora del camí.

La campanya en quatre punts clau

1. Marcar la «X» de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni et cobren més ni et tornen menys, en exercici de democràcia fiscal.

2. Es poden marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i altres finalitats socials.

3. És de les poques coses que podem decidir sobre els nostres impostos. És a dir, si la deixem en blanc, l’Estat és qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat. Convidem a no deixar les caselles en blanc.

4. I cada any es pot conèixer, a través de la Memòria Anual d’Activitats, en què empra els seus recursos l’Església: per als no catòlics o no practicants, marcar la casella suposa també reconèixer el paper que l’Església té a la societat espanyola.

D’altra banda, la campanya serveix per donar gràcies a tantes persones que han marcat la X en la seva declaració de la renda i han col·laborat amb la resta de campanyes realitzades al llarg de l’any, ajudant a sostenir l’activitat de l’Església.

7 històries reals recolzen la campanya d’enguany

La campanya XTants també ajuda a fer visible les històries que es troben en darrere de cada ‘X’. Històries de persones que tenen noms i rostres concrets, i que han trobat en l’Església una mà estesa quan ho han necessitat. Les històries d’aquest any es personalitzen en la Rosa, l’Erika, en Tino, la María, l’Álvaro, la Blanca i en Guillermo. El seu agraïment els ha portat a manifestar públicament la seva vida. A més del diari XTants que es distribuirà per totes les parròquies i s’encartarà a la premsa, la campanya estarà present a la televisió, la ràdio i les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i Tik Tok).

Més informació: www.xtantos.es

Cerca
Historial
imatge fons bottom