bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 17 de maig de 2022

L'escriptor i guionista Oriol Jara raona l’existència de Déu a Olot

L’escriptor i guionista Oriol Jara fou convidat per l’Associació d’Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura d’Olot a mantenir una conversa, el passat dijous, 12 de maig, amb el paborde del santuari Jordi Rabat sota el títol de “Keep Calm, Déu existeix”. Jara ha estat protagonista aquest Sant Jordi gràcies al seu llibre Deu raons per creure en Déu (ed. Albada), que va ser, precisament, el més venut a la llibreria diocesana Casa Carles de Girona.

L’escriptor es mostrà contundent al llarg de l’acte, celebrat a l’Espai Cràter, en afirmar l’existència de Déu ja sigui des de l’aspecte científic o històric. Definí la Bíblia com un llibre coherent des de l’Antic Testament fins el Nou, malgrat haver estat escrit per una quarantena d’autors que no es contradiuen entre ells. Defensà l’autenticitat històrica de la mort de Jesús, considerant-la com l’esdeveniment de la història antiga més ben documentat que hi ha. Ho comparà amb la Guerra de les Gàl·lies (s I aC), de la qual tothom no dubta que ha existit i de la qual només hi ha un document, escrit més de mil anys després que succeís. En canvi, de Jesús existeixen cinc mil manuscrits originals redactats entre els anys 70 i el 250.

Destacà també la importància del fet que les primeres persones que veieren la resurrecció de Jesús fossin dones. Segons Jara, és un aspecte a tenir en compte quan en l’antiga societat jueva les dones no eren vàlides per donar testimoni. “Si t’inventes la resurrecció de Jesús mai poses sota cap concepte les dones com a testimonis de la resurrecció, perquè per al món jueu, invalides automàticament la resurrecció”, va sentenciar.

A continuació podeu veure el vídeo complet de l'acte:

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA