bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 25 de maig de 2022

El monestir de Sous segueix amb els actes de celebració dels 1100 anys d'història

Una setantena de persones van participar, el passat diumenge 22 de maig, en una de les jornades commemoratives que tindran lloc al llarg d'aquest 2022 per celebrar els 1100 anys del monestir benedictí de Sant Llorenç de Sous, a la Garrotxa.

El programa va començar amb una missa a l’església actual, en la qual es va recordar especialment el bisbe Francesc així com els monjos que van residir a l'abadia. Tot seguit, i amb motiu dels 10 anys de la inauguració del monument "7 Monjos", obra de l'artista Duaita Prats, es va descobrir una rèplica de l'escultura original, que es troba a l'entrada del santuari de la Mare de Déu del Mont i que commemora els 700 anys de l’acabament de la construcció del santuari a càrrec dels religiosos de l'abadia situada uns centenars de metres més avall. L’acte va comptar amb la presentació del professor de la UdG Joaquim Tremoleda, comissari del 1100 anys.

A continuació, la Capella de Música de la Catedral de Girona, dirigida per Mn. Frederic Pujol, mestre de capella i organista de la catedral, va oferir un concert de cant gregorià a la Sala Capitular, que va finalitzar amb el Virolai de la Mare de Deu del Mont, de Mn. Cinto Verdaguer. La jornada va cloure amb un dinar de germanor al santuari.

El proper acte amb motiu dels 1100 anys del monestir tindrà lloc el dimecres 10 d'agost, festivitat de sant Llorenç.

Fotografies: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom