bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 17 d'octubre de 2022

El procés del Sínode sobre la sinodalitat s'allargarà fins al 2024

Aquest passat diumenge, 16 d'octubre, al matí, al final de l’Àngelus dominical, el Sant Pare va anunciar que la propera XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes se celebrarà en dues sessions, amb un any de diferència: la primera del 4 al 29 d’octubre del 2023, i la segona a l’octubre del 2024.

El Papa Francesc es va referir a la Constitució Apostòlica Episcopalis Communi, que contempla aquesta possibilitat (cf. article 3). Aquesta decisió neix del desig que el tema de l’Església sinodal, per la seva amplitud i importància, sigui objecte d’un discerniment prolongat no només per part dels membres de l’Assemblea Sinodal, sinó de tota l’Església. A més, aquesta elecció està en continuïtat amb l’actual camí sinodal, a què el mateix Papa s’ha volgut referir aquest matí. El Sínode no és un esdeveniment, sinó un procés, en què tot el Poble de Déu està cridat a caminar junts cap a allò que l’Esperit Sant l’ajuda a destriar com a voluntat del Senyor per a la seva Església. Per això, l’Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes assumirà també una dimensió processal, configurant-se com “un viatge dins d’un viatge”, per afavorir una reflexió més madura per al bé de l’Església.

Des del principi, la Secretaria General del Sínode ha optat pel camí de l’escolta i el discerniment, fins i tot a la fase de planificació i realització del procés sinodal. En les properes setmanes, continuarem el nostre discerniment per definir millor la celebració de les dues sessions de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes i el temps intermedi. Ho comunicarem en el moment oportú.

Aquest procés d’escolta va començar el 2021 per a les Esglésies locals, és a dir, per al Poble de Déu reunit al voltant dels Pastors; va convocar les Conferències Episcopals i els Sínodes de les Esglésies Catòliques Orientals. Fins a 112 de les 114 Conferències Episcopals de totes les Esglésies Catòliques Orientals van realitzar un discerniment a partir del que va sorgir de les Esglésies particulars. Ara continua amb una Etapa Continental que culminarà amb la celebració d’Assemblees Sinodals Continentals, entre gener i març de 2023, convocades per revisar el camí recorregut, per continuar l’escolta, el discerniment a partir del Document de l’Etapa Continental i segons les especificitats socioculturals de les seves regions respectives, amb l’objectiu d’aconseguir una etapa final en aquest camí espiritual.

Cerca
Historial
imatge fons bottom